VIA az EPIA-P910-es alaplap QuadCore E processzorral

Hirdetés

A VIA bejelentette, hogy érkezik az EPIA-P910-es jelzésű Pico-ITX-es alaplap, mely a beágyazott rendszereket célozza meg, és 64 bites négymagos processzort tartalmaz. Utóbbi szerepe egy QuadCore E szériába tartozó processzorra hárul, mely 1 GHz-es magórajelen üzemel.

VIA VX11 blokkdiagramm
VIA VX11 blokkdiagramm [+]

Ez eddig jónak hangzik, de az igazi újítás a VX11H jelzésű vezérlőhídban található, mivel az már egy Chrome 600 szériás S3 IGP-t rejt. Erről a rendszerről a VIA annyira részletesen nem mesélt, de annyit elárult a cég, hogy felszerelték a legújabb Chromotion videomotorral, így Full HD-s videók akadástól mentes lejátszása nem jelenthet majd problémát, mivel a dekódoló a H.264/AVC, az MPEG-2 és a VC-1 formátumokat gyorsítja. Az új grafikus vezérlő ráadásul modern is, hiszen támogatja a DirectX 11-es és az OpenGL 3.2-es API-t, valamint az OpenCL felületet, emellett a DirectCompute 5.0 kezelésének köszönhetően később még a C++ AMP támogatása is lehetséges.

Az alaplap 1333 MHz-es effektív órajelű DDR3-as rendszermemóriát fogad méghozzá egy SO-DIMM csatolón keresztül, a maximum kapacitás 8 GB lehet. Alapfelszereltség még a VIA Vinyl VT2021 jelzésű hangkodek, továbbá a termékre két darab 3 Gbps-os SATA port is került. Az EPIA-P910 csatlakozói között fellelhető hat darab 2.0-s és két 3.0-s USB port, egy Gigabit Ethernet csatlakozó, illetve egy LVDS interfész. A kijelzők a D-Sub és a mini HDMI kimenetre köthetők.

A VIA hamarosan megkezdi az EPIA-P910 forgalmazását, az ajánlott fogyasztói árról azonban nincs információ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés