Bemutatta az okosasztal koncepcióját a Dell

A Dell Austinban zajló Dell World konferencián mutatta be a Smart Desk nevű újdonságot, ami tulajdonképpen az okosasztal koncepcióját takarja. Lényege, hogy egy Dell Precision munkaállomás egy hagyományos – érintőkijelzős – monitor mellett egy asztalra fektetett érintőkijelzőt hajt meg, ezáltal egy függőleges és vízszintes munkaasztalt teremtve, amelyeken tehát nem csak a hagyományosnak számító beviteli eszközökkel lehet dolgozni, hanem stylus-szal, tapogatással, gesztusokkal és a leírás szerint akár hangutasítással is. Az újfajta, interaktív felület elsősorban a "digitális művészek", mérnökök és elemzők produktivitásának növelését, a munkafolyamatok könnyítését szolgálja.


[+]

Mindezeken felül a Dell szerint több asztal fürtözése is megoldható, ha közös projekten kell dolgozni. Üzeneteket hagyhatunk egymásnak és visszakereshető megjegyzéseket oszthatunk meg a többiekkel, illetve az egyik helyen ideiglenesen felfüggesztett munkát egy másik asztalnál újból elővehetjük és ott folytatható ahol abbamaradt.


(forrás: Chip Chick) [+]

A tervek szerint az okosasztal egyelőre nem kerül forgalomba, csupán egy koncepcióról van szó, de persze azt egyelőre nem tudni, mit hoz a jövő.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés