Hirdetés

Az utolsókat rúgja a BFG?

Kritikus a helyzet a BFG háza táján. A vállalat májusban jelentette be, hogy feladja a harcot a VGA-piacon, ám az anyagi problémák sokkal súlyosabbak a vártnál. A céget a GeForce GTX 200 sorozat nem éppen jövedelmező forgalmazása rendkívül nehéz helyzetbe sodorta, így a jövő szempontjából jó döntés volt a nem túl acélos teljesítményt nyújtó, Fermi architektúrára épülő GeForce-ok mellőzése. Ugyanakkor a BFG-nek most újabb áldozatot kell hoznia a fennmaradásért, hiszen a tápegységekért felelős részleg is bezárásra kerül.

Még Batman sem tudott segíteni.
Még Batman sem tudott segíteni

A vállalat egyelőre nem válaszol a kérdésekre, de Kyle Bennett a HardOCP munkatársa – egy cégen belüli forrásra hivatkozva – megerősítette, hogy a részleg felszámolása megkezdődött. A BFG számára már csak a notebook és az előre összeszerelt, igen impozáns számítógépeinek forgalmazása maradt, de nyilvánvaló, hogy a cég nyitni szeretne a mobil piac felé. Sőt a kiszivárgott információk szerint élénken érdeklődnek az NVIDIA Tegra névre keresztelt fejlesztései iránt. Ez az irány értékelhető lehet a fennmaradás szempontjából, hiszen a zöldeknél is a Tegra felfuttatása szerepel az első helyen. Mindenesetre a terv kockázatos, mivel a BFG pénzügyei messze nincsenek rendben, így félő, hogy a gyártó azelőtt eltűnik a piacról, mielőtt az új mobil termékeit bevezetné.

A világhírű terméktámogatásáról híres BFG természetesen továbbra is vállalja az eddig eladott tápegységek garanciáját, így probléma esetén bármikor fel lehet keresni a vállalatot, vagy a partnereit.

Előzmények

Hirdetés