Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) LeslieG Jr.

LeslieG Jr.
(őstag)

Szegénykék. Pedig jó cég. :O Igaz nem volt BFG termékem de jónak és megbizhatónak találtam őket. Kérdés. :F Miért nem forgalmazott soha Radeonokat a BFG? Más cég is forgalmaz a "konkurenciától" termékeket. Nem kéne kivonulni a vga piacról. Bár lehet hogy ennek mélyebb és bonyolultabb okai vannak.

[ Szerkesztve ]

''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''

(#2) stevve

stevve
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

A mobil eszközök felé nyitni manapság jó döntés lehet, de akkor gyorsan be is kell törniük valamivel a piacra. A név megvan, a megbízhatóságot és a minőséget a termék jelentheti és a support, de gondolom nem koncepció nélkül gondolják így ők sem.

PH semleges

(#3) FRENK1988 válasza LeslieG Jr. (#1) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mivel a BFG exclusive partner az nv-nek de nem annyira mint az EVGA. Bár meggondolva nem lenne rossz lépés, ha ATi báttya intene neki, hogy gyere

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#4) Gyuri27 válasza FRENK1988 (#3) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jobb lenne ha megvennék őket. :DDD

diablohungary.hu - tiszta erőből diablo :)

(#5) bartucc

bartucc
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem volt BFG 9600GT OC-m, nagyon jó kis kártya volt. :K Nagy hírű gyártó, méltán, sajnálom hogy nem forgalmaznak/gyártanak már vga-t. :(

"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

(#6) XuChi

XuChi
(senior tag)
LOGOUT blog

Kár értük. R.I.P Bfg. :O

(#7) LackoMester

LackoMester
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Valamelyik nagyhal megeszi Őket, ez lesz a nóta vége. Túl értékes a BFG név. :K

ott a kisértet a ganéná.... by: Bendegúz

(#8) FRENK1988 válasza Gyuri27 (#4) üzenetére

FRENK1988
(PH! addikt)
LOGOUT blog

kilóra a hd5xxx hasznából :DDD

Foxconn nT-A3500 (Brazos, 4GB DDR3, 500GB HDD, USB3.0, a/g/n WiFi) és HTC Surround 7 16GB Független ELADÓÓ!

(#9) TESCO-Zsömle válasza LeslieG Jr. (#1) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valami olyasmi rémlik ezügyben, hogy az AMD nem tud vagy nem akar több partnert kiszolgálni...

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#10) Thome válasza TESCO-Zsömle (#9) üzenetére

Thome
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Eggyel több vagy kevesebb, nem oly mindegy? :DDD

Trolololololol | Steam: thomahu

(#11) HyP3b0y válasza TESCO-Zsömle (#9) üzenetére

HyP3b0y
(senior tag)

Egy csövesebb márka helyére bőven jó lenne, sztem megér annyit a név marketing szempontból.

"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)

(#12) szab.tam

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

sosem lehet tudni, mi van a háttérben. lehet, hogy valaki a kivérzésre vár, mert egy felvásárlási szándékkal feni a fogát a brand-re.

lsd: akarsz venni pár görög szigetet? ok. akkor adósítsuk el az államot. bogár lászló ezt már rég megmondta.... (jó, tudom, ez nem ilyen gyszerű...) :)

de kár lenne a bfg-ért. sosem volt ilyen termékem, de ha valahol láttam egy eladó vga-t, -(akár itt az apróban), rögtön tudtam, hogy valami minőségi, (vagy annak tűnő), darabról van szó, az árából legalábbis mindenképp....

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#13) Sicilian

Sicilian
(őstag)

Bye Bye BFG :(

"Az éjekszen szájfáj műsorán.."

(#14) schwartz

schwartz
(őstag)

BFG szappanopera, n-ik resz... Ilyenkor a Fermit is illik lehuzni, az nem vitas... :D

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#15) D1Rect

D1Rect
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na és akkor mi van? Majd lesz másik.

Milyennapvan?

(#16) dízelracer válasza szab.tam (#12) üzenetére

dízelracer
(őstag)

"lehet, hogy valaki a kivérzésre vár, mert egy felvásárlási szándékkal feni a fogát a brand-re". Az ABIT-ra is ezt mondták anno hogy biztos felvásárolják 'szaréhugyé és majd működik tovább. Sajnos nem így lett.

BFG-m ugyan sosem volt de engem alapból nem hat meg, hogy egy gyártóval több vagy kevesebb van a piacon. Van még elég. Ilyen helyzetben nem engedhet meg akkora luxust magának egyetlen gyártó sem, hogy csak egy bizonyos márka termékeiből gyártson. Az nv is vicc, hogy mit művel 2-3éve.

szerk: Az utóbbi időben több matricát gyártott mint vga-t az tuti. Végre előállnak valamivel ami teljesítményben felveszi a kesztyűt a konkurenciával DE azt meg brutálisan túlárazzák amivel megint csak az AMD malmára hajtják a vizet. Ciki ...

[ Szerkesztve ]

(#17) szab.tam válasza dízelracer (#16) üzenetére

szab.tam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát, igen...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#18) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Kár értük. Várom a Tegrás mobiljukat, főképp, ha oda tudnak csapni a HTC-nek. :)

(#1) LeslieG Jr.: Ez nem csak így megy. Fel kellett volna dobniuk az NVIDIA exkluzivitást, arról nem is beszélve, hogy az AMD nem várta volna Őket tárt karokkal. A partneri helyek telítettek voltak, mikorra kiderült, hogy a GT200 nem az utolsó költségesebb húzása az nVIDIA-nak. Egyedül Ázsia volt az, ahová kerestek plusz partnert, de oda elég hamar megérkezett a Palit/Gainward (amit utána később ugye váltott a Biostar/Albatron).

(#3) FRENK1988: Hát ez azért, ebben a formában... A pletykák alapján az EVGA kopogtatott a leghamarabb az AMD ajtaján, csak úgy tűnik, hogy az XFX tudott nagyobbat ajánlani.

(#16) dízelracer: A Fermire érted a túlárazást? Ha az NVIDIA lejjebb vinné az árakat, az összes partnernek meglendítené az útját a csőd felé. A GT200 is ugyanezért keverte gondba a legtöbb partnert.

Persze az is kivitelezhető volna, hogy az NV nyelje az összes veszteséget, de melyik hülye cég az, amelyik egy ilyet felvállalna, mikor ott a lehetőség arra, hogy lenyelesse a dolgot olyan gyártókkal, amik épp ki vannak neki szolgáltatva? :)

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#19) Gyuri27 válasza FRENK1988 (#8) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nem lenne buta lépés szerintem.
Ha nem is a haszonból, de az arabok szeretnek költekezni. :DDD

(#20) Abu85 válasza dízelracer (#16) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Pedig így lett. Az USI felvásárolta az ABIT-ot, aztán kis idő múlva rájöttek, hogy nincs értelme erőltetni, és felszámolták a részleget.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#21) dízelracer válasza Abu85 (#20) üzenetére

dízelracer
(őstag)

Ezt nem tudtam. Na az ABIT-ot jobban sajnálom mint a BFG-t . :D

(#22) leviske válasza Gyuri27 (#19) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ÁÁÁh, úgy azért nem szeretnek Ők költekezni, hogy ne származna nekik belőle semmi haszon... Egyszerűen csak tudják, hogy mennyivel hasznosabb egy túlfizetett, boldog "szolgakezdemény". :DDD

(#20) Abu85: Lehet sejteni, hogy végül is miért nem pakolta ki az ASUS-t a partnerei közül tavaly nyáron az AMD? Hiszen elég nyilvánvaló módon az Intel felé húznak inkább...

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#23) daa-raa válasza Abu85 (#20) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Úgy tényleg nem volt értelme, hogy AMD vonalon egy értelmes lapot sem gyártottak. Az AMD chipseteket pl teljesen nélkülözték akkor, amikor azok már jócskán túlnőttek az nVidia micsodáin. Amit meg végül kiadtak AMD chipsettel, az minden volt, csak nem Abit lap. Csak azok a dolgok hiányoztak róla, ami egy alaplapot Abit-tá tett.

Si vis pacem, para bellum.

(#24) Abu85 válasza leviske (#22) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Mert teljesítették az elvárásokat. Jelenleg mindenki teljesíti a kötelességét, hiszen a HD 5000 sorozatba tartozó kártyák eladása elé a TSMC kapacitása állít gátat. Gyakorlatilag esélytelen egy partnernek bekerülni az amcsi területekre, pláne ha a Radeonoknál szűz versenyző a cég.
Most különben is arra keresik a választ a partnerek, hogy a rendszerszintű integráció okozta piacszűkülést hogyan korrigálják. A Sapphire már puhatolódzik is a nettop piacon és a pletykák szerint Mini-ITX-es alaplapokkal is készülnek. Teljesen nyilvánvaló, hogy a belépőszinten komoly kieséssel számolnak a VGA frontot illetően. Az AMD még volt is olyan köcsög, hogy a HD 5400-at lassabbra csinálta, mint az elődöt, hogy még nagyobbat szóljon a procis IGP.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#25) Gyuri27 válasza leviske (#22) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nyilván nem azért kell megvenni a bfg-t mert jól mutat a szerződés bekeretezve. De egy dolgot látni kell. Az amd-nél nincs most elit gyártó. Persze vannak felső kategóriás lapok és vga-k. De azok a gyártók gyártanak olcsóbb lapokat és vga-t is.
A bfg meg pont erre lenne jó. Csak felső kategóriás cuccuk vastag köritéssel jó drágán.

(#26) leviske válasza Abu85 (#24) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Értem. És végül is az összes gyártótól lehet várni saját gyártású alaplapot? Vagy sokan lesznek, akik teljesen más irányba indulnak?

És mennyi az esély rá, hogy a későbbiekben, a többi partner érdekében kipakolnak olyan gyártókat, mint mondjuk az ASUS, MSI, Gigabyte, akik elég nyilvánvaló módon szlalomoznak a gyártók között?

Gondolom nem volna nehéz az alaplap piacot a Tul/XFX/Sapphire/HIS/Biostar kezébe átpasszolni, elvégre eleve jó pár gyártónak ezek közül már van tapasztalata ezen téren. (Momentán csak a HIS-ről nem tudok, hogy volna.) Vagy a fentebb említett hármas túl populáris márka ehhez? (Vagy valójában csak Magyarországon azok?)

Ha tippelni kéne, akkor mennyi esélyét látnád annak, hogy mondjuk jövőre, a Bulldozer alá kap valaki AM3-as, XFX alaplapot? (Tudom, hogy most a gyártók számára az FM1 és FT1 fogja okozni a kiesést, de gondolom, ha már belépnek páran az alaplap piacra, akkor talán csak nem hagyják ki a presztízs kategóriákat.)

(#25) Gyuri27: A BFG sem csak a felső kategóriában szerepelt. Másképp nem lett volna számukra hasba rúgással felérő a GT200 és Fermi alól hiányzó szériák... hiánya.( :DDD elnézést, csak törni magyar)

BFG szerű gyártónak meg mondhatjuk, hogy ott az XFX és a HIS. Ha meg annyira szüksége volna egy hűhadeextra gyártóra az AMD-nek, akkor nem hergelné a partnereit azzal, hogy vásárol egy sajátot, hanem beengedné az EVGA-t, aki már a kezdetektől ott nyüszített az ajtónál...

[ Szerkesztve ]

(#27) Gyuri27 válasza leviske (#26) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Jobb a saját. Látod a gw is csúnyán bukott.

(#28) Daert

Daert
(őstag)
LOGOUT blog

Változik a piac.
Én kimaradtam a BFG tulajok listájáról,de szerintem irreálisan drága volt a magyar célközönségnek.
Ha ügyes a cégvezetés,akkor talán át tudják a céget alakítani hogy megússzák a teljes bukást.Akár profilváltással.
Bár elég sokrétűek voltak,nem csak VGA-t gyártottak/forgalmaztak.Szerintem azért ez mutat valamit.Sem alaplap sem tápok talaján nem tudtak gyökeret verni,Azért itt valami sántít :U

http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

(#29) Angel1981

Angel1981
(PH! addikt)

Bevallom, meglepett a hír!
A VGA piacról történő kivonulása miatt még nem gondoltam volna, hogy ilyen komoly pénzügyi gondjai vannak!

(#30) SzlobiG

SzlobiG
(PH! félisten)

Ezért tűntek ezek el.:U

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#31) leviske válasza Gyuri27 (#27) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nem a 3dfx volt az, ami anno felvásárolta a Diamond-ot, aztán jól belebukott? Nem, mert a STB-t vásárolták fel, elnézést. :DD (wiki)(Na jó, nem csak az volt az ok, de közrejátszott.)

Nem lennének vele semmivel előrébb, sőt, a partnerek jó eséllyel megráncolnák a homlokukat, ami az Intel elleni harcban nem jönne túl jól a későbbiekben.

Viszont lehet, hogy félreértettelek és Te nem az AMD-ről beszélsz, hanem a GF-ról? Mert mondjuk esetükben volna értelme venni egy BFG-féle márkát, mert a gyártósorok mellé kapnának egy komplett brand-et, amit kiszolgálhatnak maguknak.

[ Szerkesztve ]

(#32) Med1on

Med1on
(tag)

Pedig szinte biztos voltam benne, hogy Batman majd segít de nem... :DDD

A semmi az a valami, ami azáltal van, hogy nincs.

(#33) kpal

kpal
(PH! kedvence)

Sajnálom őket pedig minőségi holmikat csinálnak. Valahol volt talán Ipon-os hirben hogy lehet visszatér az XFX az Nvidia-hoz az olcsobb szegmensben vagy a kövi szériánál .

(#34) schwartz válasza leviske (#26) üzenetére

schwartz
(őstag)

Azt a semmi BFG-t veszed egy kalap ala a HIS-el? Vagy az EVGA-val? Abu-t is elvezem mikor kihangsulyozza, hogy az NV masodik szamu legnagyobb partnere! Hogy ez mit jelent a gyakorlatban, azt lathatjuk. :D Még ez a csodtomeg ceg sem nyuszitett az AMD-nel nemhogy az EVGA. Kulonben sem lehet egy kalap ala venni a kettot; nem egy kategoriaban neveztek...

Fuck yourself Jay Wilson

(#35) {Zodiac}

{Zodiac}
(senior tag)
LOGOUT blog

"A céget a GeForce GTX 200 sorozat nem éppen jövedelmező forgalmazása rendkívül nehéz helyzetbe sodorta, így a jövő szempontjából jó döntés volt a nem túl acélos teljesítményt nyújtó, Fermi architektúrára épülő GeForce-ok mellőzése."

A fremi teljesítményére szerintem nem lehet rosszat mondani, az hogy drága, mint az arany, az tény. Szóval a gazdasági teljesítménye valóban kritikus, de magának az architektúrának nem. (szerintem)

-= live-for-speed.hu =-

(#36) Spancho válasza HyP3b0y (#11) üzenetére

Spancho
(tag)

"Egy csövesebb márka helyére bőven jó lenne"
Mondjuk a HIS ?:D
(Csak poén volt a kedvencem)
De tényleg kár lenne érte ,mondjuk ha eléggé megszedték magukat a fejesek ők már leszarják a sorsát a cégnek :)

(#37) Abu85 válasza schwartz (#34) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A gyakorlatban azt jelenti ez a fogalom, hogy a BFG-nek van egy rendelési mennyisége, amit negyedévente kötelező leadni. Mivel második számú exkluzív partnerként szerepelnek, ezért az NV olcsóbban adja a termékeit nekik, ugyanakkor elvárja, hogy az EVGA mögött a BFG rendelje a legtöbbet.
A HIS is hasonló helyzetben van az AMD-vel. Csak az AMD-nél a Sapphire az első, mert ők rendelik a legtöbbet. Persze némi extra még, hogy az AMD megszabja, hogy csak az első számú partner után lehet gyárilag tuningolt kártyákkal előállni.
A BFG nagyobb cég mint a HIS.

{Zodiac}: Az már önmagában rossz, hogy ha a termék gazdaságilag gyenge. Az NV rá van kényszerítve, hogy a csúcskategóriás megoldásukat a felsőkategóriában versenyeztessék. Ez alapvetően gond a partnereknek, és azok akik nem tudják a veszteségeket elfedni a többi részlegükkel, lassan kihullanak. A BFG volt az első, hiszen ők lényegében közép- és felsőkategóriás VGA-t forgalmaztak, azaz benne voltak a veszteségben és azt nem sikerült kompenzálni a tápegység és az notis/OEM PC-s részleg eredményeivel. Ezért vannak most kritikus helyzetben. A GT200 nem volt nyerő alap, és a GF100 még ennél is rosszabb, hiszen már önmagában késet hat hónapot.

leviske: Az XFX-et annyira nem érinti a belépőszinten fellépő probléma. Ők a középkategória felett élnek. Nyilván lesz némi bevételkiesésük, de nem lesz jelentős. A Sapphire, mint általában a legtöbb partner, az eladásainak több mint felét a belépőszinten könyveli.

[ Szerkesztve ]

(#38) {Zodiac} válasza Abu85 (#37) üzenetére

{Zodiac}
(senior tag)
LOGOUT blog

jaja, értem, de:

"A céget a GeForce GTX 200 sorozat nem éppen jövedelmező forgalmazása rendkívül nehéz helyzetbe sodorta, így a jövő szempontjából jó döntés volt a nem túl acélos gazdasági teljesítményt nyújtó, Fermi architektúrára épülő GeForce-ok mellőzése."

így lenne korrekt szerintem. ;)

-= live-for-speed.hu =-

(#39) leviske válasza schwartz (#34) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

"Még ez a csodtomeg ceg sem nyuszitett az AMD-nel nemhogy az EVGA."

Értem. Minden bizonnyal csak véletlenül kezdték el pont az EVGA nevét pletykálni, miután a Palit/Gainward otthagyta az nVIDIA-t. Az is valószínűleg véletlen, hogy végül az EVGA akkor jelentette be, hogy "hamisak a vádak", mikorra tehető, hogy az XFX megállapodhatott az AMD-vel (vagyis kiindulva abból, hogy végül mikor kezdődött meg az XFX-nél a Radeonok forgalmazása).

De abban azért kiegyezhetünk, hogy az EVGA vezetősége nem GeForce fanokból áll, hanem üzletemberekből. Üzletemberekből, akik az exkluzív partnerség jogán betekintést kaphattak a jövőbeli tervekbe az NVIDIA-nál és abból már tisztán látszódhatott a HD48-asok megjelenése után, hogy a zöldek egy darabig nem lesznek olyan tiszta nyerő helyzetben desktopon, mint a G80 idején.

Ha pedig abból indulunk ki, hogy az eddigi lépései alapján az EVGA kézzel/lábbal kapaszkodik a desktop piacba, elég reális elképzelésnek tűnik, hogy minimum megfordult a fejükben, hogy átmennek egy olyan céghez, ami sem a VGA*, sem az alaplapi chipset piacon nincs padlóhoz közel. :)

*Na jó, ezt mondjuk inkább az R600-éhoz hasonlóan inkább csak szimplán problémásnak.

(#37) Abu85: De azért a későbbiekben egyre inkább érinteni fogja őket is a dolog, nem? Vagy eddig annyira nem jött be nekik az alaplappiac, hogy még így is inkább kimaradnak belőle?

Jóó, tudom. Nem dolgozol ott, felesleges ennyire belemennem ilyen kérdésekbe. :DDD

MOD/MÁS: Amúgy nem értem, hogy miért a GT200-ra tekint vissza mindenki rossz emlékűen. Jobban tartotta magát az RV770-el szemben, mint a Fermi a Cypress-el szemben. :F

(Ugye jobban tudták követni árazásban és még egy dual magos változatot is meg tudtak szülni.)

[ Szerkesztve ]

(#40) Abu85 válasza {Zodiac} (#38) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A gazdasági rész és a teljesítmény rész egy és ugyanaz. Az NV készített egy csúcskártyát, ami nem veszi fel a versenyt az AMD csúcskártyájával. Nyilvánvaló, hogy ez teljesítményhátrány. A gazdasági problémák ennek a következményei, hiszen nem árazhatják a terméket 600+ dollárra, ahogy az AMD teszi.

[ Szerkesztve ]

(#41) schwartz válasza Abu85 (#37) üzenetére

schwartz
(őstag)

A BFG nagyobb ceg mint a HIS? Mitol? Mert a csod szelen all? Vagy mert tonnaszam halmozta a VGA-kat? Esetleg tobb alkalmazottat foglalkoztatott? Ettol lesz egy ceg valahol? Ott van pl. a Rambus... (mondhatni) mareknyi csapata gyakorlatilag ket fuszalat nem tesz keresztbe (a szellemi munkan kivul) megis dollarmilliokat kaszalnak fejlesztes majd a technologiak licenszelese altal.

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#42) Abu85 válasza schwartz (#41) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A BFG a piaci értékben volt nagyobb. Most már persze a csőd szélén állnak, de még a GTX 200 sorozat előtt, a HIS nem számított akkora vállalatnak. No persze a HIS mögött a TUL áll anyavállalatként.
A BFG-nek kötelező volt rendelni, mert exkluzív partner. Nyilván ők is keresték a kiutat a GTX 200 forgalmazása alatt. Az Fermire vártak. Aztán láttak, hogy a helyzet még rosszabb lesz, mint volt, így inkább bedobták a VGA részleget.Nem volt más választásuk, mert a veszteségek termelését abba kell hagyni.

(#43) Gyuri27 válasza leviske (#26) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

A partnerek miért lennének hergelve? Annó is volt BBA vga.

(#44) leviske

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

(#42) Abu85: Nem is tudtam, hogy a HIS mögött is a Tul áll. :Y

(#43) Gyuri27: Tudtommal azok a bizonyos BBA kártyák mindig valamelyik partner gyárából kerültek ki (nekem most így hirtelen a Sapphire, Diamond, Visiontek ugrott be az utóbbi időkből, lehet, hogy rosszul), egyik partnernek sem imponálna, ha az AMD venne egy saját márkát és beszállna a versenybe, miután nyilvánvaló, hogy egy felvásárlás esetén a BFG sokkal nyerőbb helyzetben volna, sokkal jobban tudna játszani az árakkal, mint a partnerek.

Szóval én még mindig nem látom abban a fantáziát, hogy az AMD felvásárolja a BFG-t. Az NVIDIA-ból sokkal inkább kinézném, hogy felvásárolja őket, mert a későbbiekben szükségük lehet egy saját márkára a mobil piacon, de elég esélyes, hogy ott inkább már a saját márkanevüket fogják használni, elég ismertek már hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#45) Gyuri27 válasza leviske (#44) üzenetére

Gyuri27
(PH! nagyúr)

Nyilván gyártotta valaki, de a lényeg az, hogy BBA-ként lehetett kapni.
Az amd-nek nem az alsó és középkategóriában kellene saját vga-t gyártani. Mint mondtam drága, prémium kategóriás kártyákat (limitált) kellene piacra dobni. Olyan lenne mint pl az amg, haumman stb.

(#46) {Zodiac} válasza Abu85 (#40) üzenetére

{Zodiac}
(senior tag)
LOGOUT blog

Szerintem meg nem. A kártyának van egy teljesítménye, ami a tesztek alapján kiderül, hogy mekkora és van egy gazdasági teljesítménye, nem ugyan az a kettő egyáltalán. Písz. :)

Amúgy meg 5970-nek nincs párja nv részről, így azzal a csúcskártyával semmi sem veszi fel a versenyt, mert nincs kivel versenyezzen. :(

[ Szerkesztve ]

-= live-for-speed.hu =-

(#47) leviske válasza Gyuri27 (#45) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hát, miután az AMD most veszi el a partnerektől az alsó/középkategóriát a Lynx-el és az Ontario-val, elég nagy pofátlanság is volna részéről, ha azt a maradékot meg próbálná még el is orozni a partnereitől. :DDD

Sima, gyári referenciákat követő kártyákkal meg nem igen lehetne nevezni a prémium kategóriában (ha meg nem ilyen kártyákat árulnának, az igen visszás volna). :)

(#46) {Zodiac}: A Hemlock hivatalos ellenfele a Fermi. Hogy az AMD nem kényszerül rá, hogy annak az árában adja, az nem az AMD hibája.

A gazdasági/teljesítmény pedig azért tekinthető egy és ugyan azon jelentésű fogalomnak a GPU piacon, mert alap járaton honnantól is mondod, hogy jó egy GPU teljesítménye? Nem tudok pontos adatokat, de ha jól sejtem, akkor a Fermi gyártása még mindig közel kétszer drágább lehet, mint a Cypress-é. Van kétszer gyorsabb? Nem. Akkor a teljesítménye nem jó PONT

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.