Hirdetés

Az AOC beárazta a 34"-es u3477Pqu szélesvásznú monitorját

Hirdetés

Miután az LG piacra dobta 34"-es, 3440x1440 képpontos felbontást kínáló monitorját (például az általunk is tesztelt 34UM95-öt) várható volt, hogy más gyártók is vásárolnak majd a panelből. Az elsők között az AOC csapott le a lehetőségre, azaz épített a méretes, ultraszélesvásznú panel legújabb generációjára, amiből megszületett az u3477Pqu típusjelzésű monitor. Ennek a típusnak a lehetséges érkezéséről már írtunk korábban, de az előzetesben sok volt a tisztázatlan paraméter, illetve ár sem volt, ezekre viszont most fény derült.


[+]

A 86,7 centiméter képátlójú IPS panel technikai paramétereiben nem szolgál újdonsággal, de nem csak az 1000:1 kontrasztarány, az 5 ezredmásodperces válaszidő, a 178/178 fokos betekintési szögek, a 320 cd/m² maximális fényerősség, és a 1,07 milliárd színmegjelenítés (8 bit+frc) lehet ismerős, hanem a keskeny kávát lehetővé tevő kialakítás is.


[+]

Mindazonáltal az AOC némi egyediséget is vitt a termékbe, már ami a külsőt és a csatlakozókat, illetve azok elhelyezését illeti. A beépített hangszórót is tartalmazó monitor állványa minden irányban állítható, így a -5 és +24 fokos dönthetőség mellett 130 milliméteres magasságállításra is futotta. Sőt még portrémód is van, ami ilyen méret mellett meglehetősen brutális, de minden bizonnyal hasznos funkció lesz azoknak, akik ezt igénylik. Akinek nincs szüksége a gyári állványra és inkább falra szerelnék, azok számára is nyitva az út a VESA furatoknak, illetve az alul és oldalt található csatlakozóknak, portoknak hála.


[+]

Ez utóbbiak között fellelhető az analóg VGA, a DVI, a HDMI és az MHL, illetve természetesen a DisplayPort is, továbbá a négy darab USB-ről sem kell lemondani, amiből kettő a 2.0-s, kettő pedig a 3.0-s szabványt támogatja.

Az AOC három év garancia mellett 500 angol fontos vételárat szabott meg az augusztusban megjelenő kijelzőnek, ami meglehetősen barátinak számít a kategóriájában, bár tény, hogy ezért most nélkülözni kell a hardveres kalibrálhatóságot, ugyanakkor a többséget a profibb állvány kárpótolhatja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AOC

Előzmények

Hirdetés