Újabb SSD-k törnek a csúcsra

A memóriagyártás terén nevet szerzett cégek a Solid State meghajtók esetében is igyekeznek megőrizni jó hírüket, ezért nem csoda, hogy sorra jelentik be újdonságaikat. Az OCZ talán már kissé túlzásba is vitte a dolgot, hiszen lassan már számon tartani is nehéz, hányadik SSD-jüket jelentik be az idén. A termékpalettájuk azonban hamarosan letisztul, ugyanis a Solid, Core V2 és Apex meghajtók gyártásával leállnak, csak a Vertex, Agility, Summit és Solid 2 vonal marad meg a továbbiakban.

OCZ Agility EX
OCZ Agility EX

Az új modell Agility EX névre hallgat, utalva arra, hogy SLC NAND flashchipekre épült. Az OCZ az Indilinx vezérlőjét használta fel benne, amit 64 MB gyorsítótárral is megtámogattak. A csúcskategóriát megcélzó termékként olvasási sebessége a 255 MB/s-os, írási teljesítménye pedig a 195 MB/s-os értéket is elérheti. Egyelőre egyetlen 60 GB-os változat készül belőle, amit három év garanciával fognak árusítani, 400 dolláros áron.

A Corsair az Extreme Series termékcsaládot egészítette ki egy új készülékkel. A sorozat  tagjai megegyeznek a főbb jellemzőikben, azaz MLC NAND flashchipekre épülnek, 64 MB fedélzeti gyorsítótáruk van, adatátviteli sebességük olvasáskor 240, íráskor pedig 170 MB/s-os.

Corsair Extreme Series X256
Corsair Extreme Series X256

Az új, X256 típusjelű Solid State meghajtó – mint az nevéből is kitalálható – 256 GB adatot képes elraktározni. A Corsair két év garanciát vállal rá, és (a frissíthető firmware-nek köszönhetően) a Windows 7 megjelenésekor a TRIM funkciót is engedélyezni fogja rajta, csakúgy, mint a többi Extreme Series termékcsaládba tartozó meghajtón. Az első példányok már felbukkantak a nagyobb webáruházak kínálatában, ahol körülbelül 610 eurót kérnek értük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés