Újabb okos hálózati tárolóegység a D-Linktől

A D-Link bemutatta a DNS-323 jelű hálózati tároló kisebb testvérét, az egyetlen 3,5 hüvelykes, SATA csatolós merevlemezt fogadó DNS-313-at. Az eszköz Gigabit Ethernet interfészen keresztül köthető hálózatba, de ha csupán egyetlen számítógépről szeretnénk elérni tartalmát, akkor USB 2.0 portra is kapcsolható.

Beépített FTP szervere mellett UPnP AV és iTunes szervert is tartalmaz, melyek révén megfelelő kliensekkel közvetlenül elérhetők és lejátszhatók a multimédiás fájlok. További extra, hogy a tároló akár előre programozott időpontban képes indítani HTTP és FTP letöltéseket, sőt számos más eljáráson alapuló letöltéseket is önállóan kezel, ideértve a Torrent, eDonkey, eMule és FileTP rendszereket. Ezek irányítására Windows, Linux és Mac OS környezetben is elérhető, grafikus felületű program szolgál, mellyel akár a helyi hálózatból, akár távolról, az interneten keresztül is kezelhetők a letöltések. Biztonsági mentések készítését segítő szoftvert ugyancsak mellékel a gyártó, a webes konfigurálás lehetőségét pedig a CD-ről futtatható D-Link Click'n'Connect varázsló egészíti ki.

A hűtésről szabályozott fordulatszámú ventilátor gondoskodik, emellett az elektronika figyeli a merevlemez működését, és használaton kívül vagy például túlmelegedés veszélye esetén ki is kapcsolja azt. A DNS-313 már kapható, bevezető ajánlott ára winchester nélkül 23 990 forint.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés