Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) Dark Archon

Dark Archon
(őstag)
LOGOUT blog

Ez nem rossz, fogyasztásban gondolom még kevesebb, mint egy "P3-as letöltőgép". De az ára kissé borsos.

Dark Archon | i5-2500K - GTX 560 Ti - 8Gb - Vista x64 | BC2: DarkArchonHUN

(#2) tgabi333

tgabi333
(fanatikus tag)

és használaton kívül ... ki is kapcsolja azt.

Végre...Végre.....

Vajon openwrt-vel megy, mert akkor van egy eladó WL-500P-m :)

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#3) sK0t válasza tgabi333 (#2) üzenetére

sK0t
(tag)

Mi a bajod a WL-500P-del?
Moddolt firmware van rajta?

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint birkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi.

(#4) QuippeR

QuippeR
(lelkes újonc)

"előre programozott időpontban képes indítani HTTP és FTP letöltéseket, sőt számos más eljáráson alapuló letöltéseket is önállóan kezel, ideértve a Torrent, eDonkey, eMule és FileTP rendszereket"

Akkor ez most azt jelenti, hogy torrentet is tud előre programozott időpontban indítani vagy az csak felhasználói interakcióval működik?

ui: Egyébként nagyon tetszik, de egy ötössel-tízessel lehetne olcsóbb.

(#5) tbs válasza tgabi333 (#2) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

10 ha nem garis 12, ha van még rá 2 hónap.

(#6) próbakocka válasza tbs (#5) üzenetére

próbakocka
(fanatikus tag)

a wl-500P-ben ha jól emlékszem nincsen Gigabites lan ... ezért is nem vettem annak idején ... mert lassúúú.
nehéz lesz eladni, szerintem.

Nexus S stock 4.0.4

(#7) tbs válasza próbakocka (#6) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Tőled is megveszem a előző ajánlat alapján. Most!

(#8) Domi_Jani

Domi_Jani
(tag)

nincs valakinek egy tök snassz hálózati ketyeréje ócón?

A mi boltunkban mindenki örömet okoz nekünk. Egyesek azzal, hogy bejönnek, mások azzal, hogy kimennek.

(#9) tbs válasza Domi_Jani (#8) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Egyenes utp kábel..? 70cm..? Érdekel..? Patchpanelbe, szekszuális játékokhoz, korbácsolásra, stb. kiválóan alkalmas. Mit ér neked és mennyi kell..?

( ;] )

(#10) ZCoyote

ZCoyote
(őstag)

Vajon mennyi torrentet tud egyszerre kezelni?

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#11) próbakocka válasza tbs (#7) üzenetére

próbakocka
(fanatikus tag)

szerintem az egyetlen előnye a wl500-p-nek az openwrt, pontosabban azt, hogy a dns-313hoz még nincs ilyen ... vagy ha nem vettem észre valamit, akkor mondjátok, mert lehet átsiklottam valami hihetetlen, behozhatatlan előny felett ...

és hogy ne csak fényezzem a terméket; nincs rajta további usb eszközhöz 2.0-as csatlakozó. (a dns-323-on van, de azon meg csak 1.1-es ....)

[ Szerkesztve ]

Nexus S stock 4.0.4

(#12) tbs válasza próbakocka (#11) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Mondom, hogy megveszem. Most, a látott ajánlatért.

(#13) gex75 válasza ZCoyote (#10) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

12 volt a queue-ban, ebből 5 ment egyszerre. Többel nem próbáltam.

Mostanában ritkán vagyok itt a Fórumon....

(#14) Spancer RE

Spancer RE
(fanatikus tag)

Úh de májeros lenne 1 ilyen itthonra, csak ~24k :Y vinya nélkül :))

(#15) kovi

kovi
(senior tag)

Vajon ehhez fel kell telepíteni a qtorrentet a cuccra?

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#16) ZCoyote válasza gex75 (#13) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Az már jó, a mostanimban csak 2 mehet egyszerre és max. 5 lehet a queue-ban.

Romani ite domum. Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. by W.A.

(#17) gex75 válasza ZCoyote (#16) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Miben ? Milyen eszköz ?

(#18) ZCoyote válasza gex75 (#17) üzenetére

ZCoyote
(őstag)

Valami névtelen, a tipusszáma: NS348S
így
néz ki

[ Szerkesztve ]

(#19) tgabi333 válasza sK0t (#3) üzenetére

tgabi333
(fanatikus tag)

Az nem kapcsolja ki a használaton kívül lévő merevlemezt. Egyébként 100%-ig meg vagyok vele elégedve (persze openwrt-vel, az eredeti firmware enyhén szólva bugos volt..)

You'll Never Walk Alone --- http://www.tothgabor.hu

(#20) quby

quby
(senior tag)

nagyon tetszik! szivesen megnéznék egy tesztet élesben. vajon hogy teljesit torrentel. vagymédiaszerverként :F

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#21) Volu

Volu
(kvázi-tag)

Szerintetek megoldható bele a 2,5"-os SATA winyó?

''A számítógépező csajok strasszkövekkel díszített iPodot akarnak és macska formájú USB-memóriát, ami bedugáskor nyávog''

(#22) floppy131

floppy131
(lelkes újonc)

Üdv mindenkinek. :R Tudna nekem valaki hozzáértő segíteni a 313-as beüzemelésében,és beállításában ?nem kérem ingyért! Van 1 linksys GL router azzal kellene összehozni a kütyüt,hogy netről is elérjem (láma vagyok hozzá)[link] :R :R :R

[ Szerkesztve ]

mágnesezett müanyagból minden lehet.....(floppy13@vipmail.hu)

(#23) gex75 válasza floppy131 (#22) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pontosan hol jársz a "beüzemelésben" ?

(#24) gex75 válasza Volu (#21) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Egyszerű módon nem hiszem. Bár ha van 3,5 <> 2,5" Sata átalakító akkor talán meg lehet berhelni a dolgot, de ehhez szét kell szedni.

(#25) floppy131 válasza gex75 (#23) üzenetére

floppy131
(lelkes újonc)

Kösz a válaszodat,tulajdonképpen beleraktam 1 - 320gigás vinyót és feltelepítettem a hozzáadott driwert.Összekötöttem a routert a hozzáadott kábellal. adtam neki egy nevet ,és meghajtó betüt ,adott egy kódot.Azonban a routerban a beállításokat kellene beírogatni ami nem megy nekem. :R

[ Szerkesztve ]

(#26) gex75 válasza floppy131 (#25) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha már eléred a hálózaton belül az eszköz webfelületét - az már siker.
Találd ki hogy milyen szolgáltatást akarsz elérni az internet felől és annak a szolgáltatásnak megfelelő portot kell "forwardolni" a routeren az internet felé.
Ehhez tudnod kell :

- a DNS-313 belső ipcímét
- a szolgáltatás portszámát

Pl.: Ha a DNS-313 IP cime 192.168.1.45 és az FTP szerver részét akarod kitenni a netre,
akkor a linksys routeren a port forward résznél ezeket az adatokat kell megadni.

Ehhez segítség : http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

Itt keresd meg a routered tipusát - azon belül válaszd ki a szolgáltatást amit szeretnél - és
kövesd a leírást hozzá.

(#27) quby válasza floppy131 (#25) üzenetére

quby
(senior tag)

Nekem is wrt45gl-em van ha gondold segitek. (Milyen firmwaret használsz) viszont ha sikerül beüzemelned azonnali tapasztalatokat kérnék ha lehat mert még csak azért nem vettem meg mert még nem találtam tesztet, tapasztalatot. :B

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#28) quby válasza Volu (#21) üzenetére

quby
(senior tag)

itt asszonygya belemegy

"A DNS-313 tárolóba tetszőleges méretű SATA I/II HDD illeszthető minden szerelés nélkül"

[ Szerkesztve ]

(#29) floppy131 válasza gex75 (#26) üzenetére

floppy131
(lelkes újonc)

kösz,próbálom(mint akutya azt a bizonyosat) ,de nem tudom mit kell hová írni pontosan , .[link]

[ Szerkesztve ]

(#30) floppy131 válasza floppy131 (#29) üzenetére

floppy131
(lelkes újonc)

Azt nem tudom miféle szolgáltatás jó nekem sajnos,mert itt annyi van mint égen a csillag(meg a füst)a lényeg nekem az lenne hogy letöltő progi menjen (utorrent) vagy hasonló,és el lehessen érni majd bárhonnan(bocs de tök láma vagyok ) :R (ja és a haver apjának a nickjével kérdezek!!!)

[ Szerkesztve ]

(#31) floppy131 válasza quby (#27) üzenetére

floppy131
(lelkes újonc)

kösz neked is :R ,és természetesen bármit szivesen mondok ezzel kapcsolatban ha egyszer menni is fog(általam biztosan nem mert tök vagyok ehhez) :W

[ Szerkesztve ]

(#32) quby válasza floppy131 (#30) üzenetére

quby
(senior tag)

A portforvard ablakban (utolso kép a linkedben):
Application: ide mindegy mit irsz ez neked emlékeztetö hogy mihez tartozik a forward pl. d-link torrent
Start: portszám (késöbb)
end: portszám
protokoll: both
IP: a DNS-313 ip-je
enable: pipa.

ha sok szolgáltatást látsz akkor szrtintem nem jo helyen vagy (az a QoS lesz)
portszám: vannak szolgáltatások amiknek szabvány a portszáma.ami innen téged érdekelhet az az FTP ami mindig 21-es port.Az hogy a dlink torrentkliense milyen portot használ azt nem tudhatom, de a manualjaban vagy helpjében megtalálhatod.Asszem egy sancho nevü progii van beépitve. (ebböl elindulhatsz a neten)
A kintröl valo eléréshez is van bizti beépitett progi (ehez is kell sztem portforward)de ha nem akkor a routeren keresztöl DDNS-el tudod elérni. erröl itt olvashatsz.
De javaslm elöbb kötsd a NAS-t közvetlenül 1 gépre, igy szét tudsz bennenézni mit hogyan lehet beállitani, és csak utána router mögé

(#33) gex75 válasza quby (#28) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megy a fenét.
3,5" SATA I / II megy bele csak
abból is csak egy darab :)

(#34) floppy131 válasza quby (#32) üzenetére

floppy131
(lelkes újonc)

kösz hogy segíteni próbáltatok,de megvárom a haver faterját majd ő beálligatja mert nem tudtuk sajna.egyébként semmi hangja ennek a ketyerének és usb-n meghajtottuk de alig lett kézmeleg az egész a 320as satás vinyóval. :C :R :R :R :W

(#35) quby válasza floppy131 (#34) üzenetére

quby
(senior tag)

Ha sikeröl beállitani és elkezditek használni, irj lécci egy pár gondolatot rola, mert már tükön ülök, :DD . addig nem akarom megvenni amig nincs valami gyakorlati tapasztalat. hogy kezeli a torrenteket, letöltéseket, ilyesmi. :R

(#36) quby

quby
(senior tag)

Háát a d-link oldalán 1 betüt nem találok rola, a 323 manualját letöltve pedig nem látom hogy az tudna letölteni. Pedig állitolag csak a lemezek számában különbözik. kihagyták volna a manualbol a letöltéskezelöt. vagy nem gyári fw-vel tudnááá???

(#37) canniball

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt be lehet-e lőni úgy, hogy meghajtóként legyen látható Win alatt (vagy csak weben ill. FTP-n keresztül lehet hozzáférni)?

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#38) z67

z67
(senior tag)

Sziasztok!

313-asról kérdeznék, ha valaki tud segíteni.

Tapasztalt valaki olyat, hogy kikapcsolás után elszáll minden megosztási beállítás, és visszaáll ALL read&write módra?

z

(#39) LonGleY

LonGleY
(senior tag)

Ezekre én is kíváncsi lennék.

A kérdésem, hogy a külső winyós megoldást hogyan lehetne ötvözni a hálózattal? Nem feltétlenül kell az önálló, pl. torrentes rész. Tehát van-e például winyóval ötvözött vagy ötvözhető switch? Bocs a lamó kérdésért és előre is köszi a választ!

A Dropbox tárhely kimaxolása 16 GB-ra >> http://tinyurl.com/dropbox16

(#40) canniball válasza LonGleY (#39) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"A kérdésem, hogy a külső winyós megoldást hogyan lehetne ötvözni a hálózattal?"
Vegyél egy ilyet és dugd rá egy routerre. :DDD

"...van-e például winyóval ötvözött vagy ötvözhető switch?"
Valamelyik gyártó (talán Asus?) már dobott piacra olyan routert, amiben van vinyó is. Csak az ára... És van olyan router is (pl. Asus WL-500), amelyik rendelkezik USB porttal, így lehet rá külső racket aggatni.

Only the good die young... *** Újszerű ellipszis tréner eladó http://href.hu/x/feif

(#41) LonGleY válasza canniball (#40) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

Köszi! Egyébként ha lehet, a routert szeretném megkerülni, tehát végül szerintem marad egy sima WD külső..

(#42) canniball válasza LonGleY (#41) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Akkor most egy gépre kell vagy többre?
Ha többre és nem akarod a routerre rakni vegyél a gépekhez egy-egy plusz hálókártyát+egy switchet+egy ilyen NAS-t. Így mindegyik gép látja a vinyót, de az mégsem a routeren lóg.
Ha csak egyre nincs is egyszerűbb megoldás, mint egy USB-s HDD-t venni és annyi.

(#43) LonGleY válasza canniball (#42) üzenetére

LonGleY
(senior tag)

2 gépre kell, nem többre, de sok adatmozgás köztük, ezért szerettem volna egy switch-et (ha lenne HDD-s ilyenből, szívesen beszereztem volna). Akkor marad a crosslink + egy külső HDD fájlmegosztással. :]

[ Szerkesztve ]

(#44) emerzee

emerzee
(újonc)

Várom a fejleményeket, mert úgy nem merem megvenni, hogy nemtom, a torrent megy e rajta rendesen...

(#45) gex75 válasza emerzee (#44) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

http://tomi.belcom.hu/dns323/simple/tomi_simple313.zip

Megy a torrent.

Egy napja kaptam vissza az eszközöm, a fenti csomagot ma csináltam hozzá.
Nálam tökéletesen müködik vele, letölt/seedel meg minden egyéb :)

(#46) z67 válasza gex75 (#45) üzenetére

z67
(senior tag)

Bocs, hogy zavarlak, a 38-as kérdésemre nem tudsz valamit mondani?

Előre is köszönöm!

(#47) spilak

spilak
(újonc)

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy a 313 és a 323 között mi a különbség azon kívűl, hogy a nagyobba két winyő megy? Mert árban úgy nézem, hogy 313-as fele annyiba kerül és akkor inkább két különállót vennék.
Vélemény?

Köszi a választ!
Viktor

(#48) canniball válasza spilak (#47) üzenetére

canniball
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Pl. a két különálló nem fog neked RAID-ben dolgozni.

(#49) z67 válasza spilak (#47) üzenetére

z67
(senior tag)

Egyet tutira tudok neked mondani, a 313-as totál kiforratlan model. Amit saját tapasztalatból mondok, minden kikapcsolás után elszáll az összes megosztás. Visszakapcsoláskor egy megosztás van csak, ALL - Read & Write.

A winchester semmilyen beállításnál nem áll le, amikor nem használod, hiába áll rendelkezésre ez az opció.

Mivel a fenti két opció számomra igen fontos lenne, így jelenleg a 25 + 20 e Ft-os eszköz egyelőre pihen, azzal a felkiálltással, hogy talán majd a firmware frissítés...ha lesz...és ha tudnak egyáltalán a fenti hibákról...

(#50) gex75 válasza z67 (#38) üzenetére

gex75
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Megnéztem, nálam is ez van a gyári 1.00 firmware-el.
Most fogják kiadni a hivatalos 1.1 firmware-t az javitja ezeket a hibákat.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.