Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) PAraNOia21

PAraNOia21
(lelkes újonc)

Nagyon jól néznek ki ezek a freecom cuccok, csak hát az áruk (tudom-tudom a vinyó is benne van már az árban).

(#2) akom

akom
(senior tag)

Gigabit már nem fért bele....
Szép.

(#3) bugger válasza akom (#2) üzenetére

bugger
(lelkes újonc)

Na igen, én is ezt hiányolom, így nagyon félkarú és lábú óriás.... Egy gyors 3.5-ös HDD, erre lekorlátozzák egy 100Mbit max hálóval...

Ennyit még egy 5400-as 2.5 notebook HDD is tud fektetni!

(#4) kayman

kayman
(senior tag)

Hja, bár a Gigabitnek csak belső hálón van értelme.
Én inkább az otthoni ftp-t látom benne, hogy bárhonnan hozzáférnék dolgokhoz.
Mert ha tartok rajta progikat , akkor egy gépjavításnál csak felugrok oda és lekapom onnan, nem kell a neten kotorászni, sem egy lapozós-táskával rohangászni.
Meg a haverom onnan leszedi a közös fotókat, stb. És bármi történik vele, format.
Folyamatosan otthon müködö eszköznél meg a fogyasztás sem mellékes.

HyperTransport az ÚR!

(#5) hunluigi

hunluigi
(fanatikus tag)

Szerintem a gigabites routerek, (beszéljünk routerekről ugye mert egy háztartásaban az a jellemző) finoman szólva is nem elterjedtek. Ilyenformán a gigabites hálózati ezköznek sem sok értelme van. Tudom most jön az hogy az alaplapon gigabites a lan, de szerintem ha csak egy gépre dugja az ember a vinyót nem egy hálóra akkor meg inkább az usb-t használja.

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#6) No M Tobi válasza hunluigi (#5) üzenetére

No M Tobi
(újonc)

nekem is az a bajom vele, hogy nem gigabites

...::: are you swimming with the mainstream or creating your own wave :::...

(#7) Den válasza No M Tobi (#6) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

''Freecom hálózati tároló otthoni használatra''

miért lenne gigabites?

www.streetquad.hu www.agroquad.hu www.yomoto.hu

(#8) Den válasza hunluigi (#5) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

na valaki gondolkodik is :)

(#9) hunluigi válasza No M Tobi (#6) üzenetére

hunluigi
(fanatikus tag)

miért is? milyen routered van?

A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...

(#10) PPeter válasza hunluigi (#9) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Szerintem kár lovagolni ezen a gigabites router témán, ettől függetlenül ebbe a cuccba igencsak illendő lett volna az 1000-es csatolás.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#11) hunluigi válasza PPeter (#10) üzenetére

hunluigi
(fanatikus tag)

Tévedés világért sem szeretnék lovagolni ezen, csak próbálom megérteni azokat az infrastruktúrával megtámogatott igényeket amik indokoltá teszik a 1G-s csatolást egy ilyen eszköznél. Ja meg ha van valakinek Gb-s routere ami az ''otthoni felhasználó''knak szánt ársávban beszerezhető, akkor az is érdekel.

...illendő lett volna az 1000-es csatolás. aha tényleg. A bilihez meg lehúzólánc. ;)

(#12) PPeter válasza hunluigi (#11) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Egy SOHO gigabites switch már nem olyan nagy pénz ám. Ha valaki ilyen kis szofisztikált cuccra vágyik, mint a hálózati tároló, annak vélhetően nem okoz gondot egy modern router és egy gigabites switch megvásárlása, ha már van hálózatba kötött PC, HTPC, konzol, PDA, anyámkínja otthon.

PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!

(#13) Den válasza PPeter (#12) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

de nincs htpc, meg pda meg konzol... van egy 2 éves wifi router meg két 3 éves laptop. pont
meg van az igény hogy a képeket zenéket, stb aagy fileokat egy bárhonnan hozzáférhető tárolón tartsuk.

ma a tendencia az hogy a emberek ntebookot hasznlnak és wifin kapcsolódnak ahálózatra, akkkor mi a halálnak gigabit?

(#14) PPeter válasza Den (#13) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A gyártási költséget szinte alig növelné meg és értékállóbb befektetésnek bizonyulna egy ilyen eszköz gigabites porttal. Építek sok-sok otthoni meg kisebb céges konfigurációt, hálózatot, szóval nem táblázatokból veszem amit mondok, hanem tapasztalatból beszélek.

[Szerkesztve]

(#15) Den válasza PPeter (#14) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

értékálló befektetés? egy vincseszter... hát ez lol... ha értékállóságot akarsz aranytömböt vegyél ne vinyót...

az a kis plussz költség az azt eredményezné, hogy mikor a vevő ött áll a boltban hogy na melyik háttértárat vegye a sok hasonló közül, akkor a 99,9999999999999999% -uk azt fogja mondani hog és miért drágább a wd? ja hogy gigabites lan? az mi a fasz? van egy wifi routerem azzal lesz vmi különbség? ja nem? akkor kell a f*sznak adja az olcsóbbat...

soha nem lesz othoni környezetbe szánt router gigabites szviccsel, mert felesleges... wifi érted, 56mbps... persze az is csak papíron, és a router csipszetje legtöbbszö még a 100mbitet sem bírja kiszolgálni.

de ez az időtálló befektetés a legnagyobb duma

(#16) PPeter válasza Den (#15) üzenetére

PPeter
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az egy dolog kedves barátom, hogy szakmailag sötétséget beszélsz, de hogy még a stílusod sem moderátorhoz méltó, az már csak hab a tortán.:D

(#17) Den válasza PPeter (#16) üzenetére

Den
(VIP)
LOGOUT blog

melyik része sötétség, tudsz olyan wifi-t ami akárcsak a gigabit felét is közeliti?, mert ma már normlis ember nem drótozza tele a lakását egy otthoni hálózat miatt.

Vagy az eladásal kapcsolatos részt tartod sötétségnek? Kereskedelemmel foglalkozom és tapasztalatból mondom hogy a vevők nagy részének az ár az isten és sokszor akkor is az olcsóbb terméket választják ha ezért minőségi áldozatot kell hozni, vagy lemondanak hasznos funkciókról is. Hát még akkor a haszontalanokról....

Egy tömegtermék sikerét meg nem lehet arra alapozni, hogy majd lessz a világon három ember aki hajlandó többet fizetni egy többletfunkcióért

a stilus méltó a téma komolyságához...

(#18) kayman válasza PPeter (#12) üzenetére

kayman
(senior tag)

Ez a Soho vagy Bármilyen Gigabites switch még mindíg nem router.
Az meg aki otthoni felhasználásra tart egy routert és utána van egy giga-switch a hálózatban kötött 3 gépre atz már nem otthoni felhasználó.

HyperTransport az ÚR!

(#19) kayman válasza Den (#17) üzenetére

kayman
(senior tag)

Jelenleg a wifi 0-24 órában otthon lehet hogy káros és ha teheti az ember, akkor had drótozzon be mindent. Talán 1-2 évvel késöbb kapunk agyrákot. :P

HyperTransport az ÚR!

(#20) Den

Den
(VIP)
LOGOUT blog

Akkor mbilt se használj, és ne engedd hogy más használjon a közeledben, mert ott a max adóteljesitméy 2 watt is lehet wifinél meg csak 200mw emlékeim szerint :)

egyébként tegyél egy próbát, a kezeddel takard el a router antennáját, a vevő oldalon a jelerősség leesik nullára, azaz az antenna mellett ahol legerősebb a ''sugárzás ott is elnyeli a teljes energiát a kéz szövee és csontjai, az agyad körül enné jóval több szövet s csnt van meg ráadásnak egy kis folyadék, és emellett még jóval kisebb energia jut el a fejedig. de persze ettől húzgáld nyugodtan a drótokat ha neked az a jó :)

(#21) kayman válasza Den (#20) üzenetére

kayman
(senior tag)

Jó de te sem beszélsz 24 órát a mobiloddal, mert akkor az nem folyamatosan sugároz.
Mert a router az szórja, akkor is ha nem kell. Meg most behúzhatom mindenhova, akkor miért ne tenném. Meg azt nem kezdi el senki lopkodni, az benne van a falban - ez a legjobb titkosítás.

HyperTransport az ÚR!

(#22) vipisti válasza kayman (#19) üzenetére

vipisti
(tag)
LOGOUT blog

Ha tudnád, mennyi sugárzás megy keresztül az emberen, ha akarja, ha nem... Ez a téma ahhoz hasonlít, mint mikor valaki biozöldséget termeszt az autópálya mellett...

[Szerkesztve]

Gnothi seauton.

(#23) Hakim

Hakim
(lelkes újonc)

Freecom 160 GB 2 év garanciával 20000 forintért eladó. Működik, csak a szobatársam már megvette .... :-(

06 30 273 40 33

(#24) lazydog válasza Hakim (#23) üzenetére

lazydog
(PH! addikt)

Kicseréltétek benne a vinyót 160 GB-osra?

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.