Új mobil Intel Celeron processzorok érkezése várható

Folyamatosan cseréli le régebbi processzorait a Sandy Bridge architektúrával ellátott egységekre az Intel, hiszen minden hétre jut valamilyen új bejelentés. Az új processzorok megjelenésével és a mostani bejelentéssel az Intel most már a komplett Celeron paletta cseréjét letudhatja.

Ezzel tehát el is árultuk, hogy a változás újfent a Celeron családot érinti, amihez nem ártott már alaposan is hozzányúlni, ugyanis a palettán még mindig megtalálható a Celeron 763 és 925, melyek a három éves Penryn magra épülnek. Az idei év harmadik negyedévében a 925-ös egységet a tavasszal beharangozott 1,6 GHz-es, egymagos Celeron B710 jelű CPU váltja le, míg a 763-as helyett az ultra alacsony feszültségű (ULV), szintén egymagos, ám csak 1,3 GHz-es órajelű 787-es Celeron lép a színre, 1 MB harmadszintű gyorsítótárral.

Ezen felül még egy CPU, a kétmagos Celeron 857 érkezése is várható, ami a pontosan egy hete bejelentett 847-es modell mintegy 100 MHz-cel magasabb órajelű változata lesz, azaz 1,2 GHz-es órajelen fog ketyegni változatlanul 2 MB L3 cache társaságában.

Mindkét új processzor BGA1023 tokozásban érkezik 17 wattos TDP értékkel, valamint DDR3-1333 memória támogatással, 350 MHz-es magórajelen futó integrált grafikus vezérlővel, mely sajnos csak alapszintű (2D/3D) képességekkel fog rendelkezni. Már nem érhet meglepetésként bennünket az sem, hogy nem csak a grafikus magból hiányoznak a Sandy Bridge-re jellemző újítások, hanem az utasításkészlet is alapszintű lesz, csak a 64-bites képességet és a virtualizációt hagyták meg a gyárban.

A két új CPU érkezése akár már a jövő héten várható, áruk egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés