IFA 2011: 500 Mbps-ra képes a TRENDnet TPL-405E Powerline adaptere

A TRENDnet bejelentette, hogy érkezik a TPL-405E jelzésű Powerline adapter, mely négy darab Gigabit Ethernet portot kapott. Mint ismeretes, a Powerline megoldások a vezeték nélküli hálózatok alternatívájaként alkalmazhatók, mivel az adatok továbbítása az áramhálózat segítségével valósul meg, így az információk a hagyományos konnektorokon keresztül közlekednek.

A vállalat elsőként érte el az 500 Mbps-os adatátviteli sebességet a Powerline AV adapterrel, így az újdonság ideális egy otthoni, szórakozásra kiépített hálózathoz, mivel jó eséllyel minden igényt ki fog elégíteni. Bár a terméken Gigabit Ethernet portok vannak, az átviteli sebességet a szabványban rögzített 500 Mbps és az áramhálózat egyéb tulajdonságai (kábelek minősége, zavarok, zajok) fogják korlátozni. Az adatátvitel teljesen biztonságos, a hálózati kulcs ismerete nélkül senki sem tudja megszerezni (és dekódolni) a villamos hálózaton átküldött adatokat. A felhasználó persze bármikor cserélheti a kulcsot, így téve a rendszert még biztonságosabbá, ráadásul ez a procedúra csak egy gombnyomást igényel.

A TRENDnet Powerline TPL-405E az év végén kerül az üzletekbe. A termékre a gyártó három év garanciát vállal, az ajánlott fogyasztói ára pedig 110 dollár lesz. Természetesen egy hálózat kiépítéséhez minimum két darab adapterre lesz szükség.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés