TP-Link Nano USB Wi-Fi adapter – 150 Mbps-os kapcsolat néhány dollárért

A TP-Link Portable Technology Products családjába eddig csak néhány apró router tartozott, most azonban bejelentették a sorozat első adapterét, a Nano USB Wi-Fi adaptert (TL-WN725N). Az apró szerkezet éppen hogy csak kilóg az aljzatból, így például egy notebookból szállítás közben sem kell eltávolítani, mivel nem kell attól tartani, hogy egy óvatlan pillanatban megfeszül és károsul az eszköz, vagy a csatlakozó.


[+]

Fizikai adottságai már aligha lehetnének moderáltabbak: kiterjedése 18,6 x 15 x 7,1 mm, tömege pedig mindössze 2,1 gramm. A termék persze nem csak a laptopok, de minden más kompatibilis berendezés esetén jó szolgálatot tehet, ha azt fel szeretnénk vértezni a vezeték nélküli kommunikáció lehetőségével, esetleg egy beépített g-s adaptert váltanánk ki valami gyorsabbal. Ez utóbbira is alkalmas a TL-WN725N, ugyanis IEEE802.11b/g/n kompatibilis, méretéből adódóan viszont MIMO antennára nincs lehetőség, így elméleti sebessége 150 Mbps-ban tetőzik.


[+]

A legfontosabb szabványok és protokollok nem ismeretlenek számára, ami viszont érdekesebb, hogy támogatja a Soft AP funkciót. Ez azt jelenti, hogy ha egy adott számítógép nem Wi-Fi hálózaton keresztül csatlakozik az internethez, hanem mondjuk vezetéken vagy 3G modemen keresztül, úgy az adapter képes hozzáférési pontként működni, így a kapcsolat a környéken lévő okostelefonok, tabletek és egyéb mobil eszközök számára is elérhetővé válik. Szerencsére a TL-WN725N Nano USB Wi-Fi adapternek nem csak a mérete, de vételára is kicsi, a gyártó 13 dollárt kér érte.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés