Tovább dübörög a nettopláz

Tegnap számoltunk be a kisméretű számítógépek térnyeréséről, amire a mai napon újabb bizonyítékot szolgáltatunk. A Sparkle új nettopokkal bővíti a felhozatalt, míg az Asus egy meglévő gépet újít fel.

A Sparkle neve főleg a grafikus kártyák piacán ismert, hiszen a vállalat nem ritkán egészen érdekes koncepciókkal lepi meg a rajongókat. Most azonban új vizekre evez a vállalat, így érkezik a Calibre CUTi névre keresztelt nettop, mely az NVIDIA Ion platformjára épül. Az alig egy kilogrammos tömeggel rendelkező, 210 x 135 x 36 mm-es házban a vezérlőhíd szerepét az MCP7A nevű lapka tölti be, amihez egy kétmagos, 1,6 GHz-es órajelen üzemelő, Intel Atom 330 jelölésű processzor társul. A rendszermemória a DDR2 szabványra épülhet, a kapacitása pedig akár 4 GB is lehet. Az adatok tárolására a vállalat egy 160 vagy egy 320 GB-os merevlemezt kínál. A csatlakoztatott kijelzőre a képet egy GeForce 9400-as integrált grafikus mag számolja, mely támogatja az CUDA platformot és a DirectX 10 API-t, valamint képes a HD videók gyorsítására.


Sparkle Calibre CUTi

A fekete és fehér színben elérhető színű Sparkle nettop kommunikációs lehetőségeiért a Wi-Fi, a Gigabit Ethernet, valamint az opcionálisan rendelhető Bluetooth vezérlő felel, a kimeneti interfészek között pedig hat darab USB, egy DVI, egy HDMI és egy SPDIF csatlakozó található. A Calibre CUTi várhatóan februárban lesz elérhető, az ajánlott fogyasztói áráról azonban még nem számolt be a gyártó.

A termékről készült további képeket az ebben a galériában lehet megtekinteni.

A Asus már régóta jelen van a nettopok piacán az EeeBox rendszereivel, de a vállalat úgy döntött, hogy a nemrég bemutatott EeeBox PC EB1501 nevű megoldás esetében a DVD-írót Blu-ray-olvasóra cseréli. Ennek a HTPC-re vágyó felhasználók nagyon örülhetnek, hiszen a rendkívül kis méretbe gigantikus multimédiás tudás szorult. A termék egyéb paraméterei változatlanok, azaz továbbra is az NVIDIA Ion platformjára épül, ami egy kétmagos Atom 330-as processzorral van kiegészítve.


Asus EeeBox PC EB1501 Blu-ray

Az új Asus EeeBox PC EB1501-B0367 típusjelzéssel jelenik meg. Az árusítás Európában a következő héten kezdődik meg, az ajánlott fogyasztói ára 425 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés