CeBIT 2010: Pine Trail-es nettopok Ion 2-vel és anélkül

Tegnap hivatalosan is bemutatkozott az NVIDIA Ion 2, ami az elődjétől eltérően nem egy komplett lapkakészlet, hanem egy grafikus processzor lett, ami az NM10 Express vezérlőhídhoz kapcsolódik. Ettől függetlenül hasznos kiegészítője lehet a Pine Trail platformon alapuló nettopoknak, nem csoda, hogy több ilyen megoldást is bejelentettek.

A Zotac a ZBOX HD-ID11 típusjelzésű géppel rukkolt elő. Ebben a már említett Ion 2, azaz a GT218 kódnevű grafikus vezérlő dolga a megjelenítés, míg a processzor szerepét az 1,66 GHz-es, kétmagos Intel Atom D510 processzor tölti be. A nettopba 2,5 colos, SATA csatlakozós merevlemez kerülhet, a memória mennyisége alapesetben 1 GB DDR2 RAM, a modul azonban nagyobbra is cserélhető.

Zotac ZBOX HD-ID11
Zotac ZBOX HD-ID11

A vezetékes és vezeték nélküli kommunikáció a Gigabit Ethernet, illetve az n-es Wi-Fi és a Bluetooth adapter dolga. Csatlakozók tekintetében jól áll a Zotac minigépe, ugyanis a hat USB és egy D-Sub mellé jutott hely egy eSATA, egy DVI és egy HDMI portnak is. Az egészen kellemes kinézetű, fekete burkolatú, kék körrel színesített ZBOX HD-ID11 áráról és pontos megjelenési idejéről egyelőre még nincs információ.

Beltartalmát tekintve nagyon hasonló a Jetway gépe is, a Mini-Top azonban ezüst színezést kapott, és a burkolaton semmiféle felesleges dizájnelem nem található. A szintén Ion 2-re és Atom D510-re épülő nettop talán egy fontosabb dologban különbözik csak az előbb bemutatott modelltől: két memóriahelye van, azaz jobban bővíthető. Ezt leszámítva csatlakozóiban és felszereltségében is ugyanazt nyújtja, mint a Zotac ZBOX. A készülék a CeBIT-en mutatkozott be először a nagyközönségének, a forgalomba kerülési ideje és az ára még nem ismert.

Jetway Mini-Top (forrás: PC Watch)
Jetway Mini-Top (forrás: PC Watch)

Az Asus Eee Box EB1007 típusjelzésű készüléke – nem meglepő – nagyon hasonlít a versenytársak megoldásaihoz. Igaz, ebbe már D410-es Atom is választható a D510-es helyett. A memória alapesetben 1 GB RAM lehet, ami 2 GB-ra bővíthető, a merevlemez pedig 160 GB-os. Annyi biztos, hogy ez is megbirkózik a Full HD felbontású anyagokkal, viszont a hírek szerint nem az új generációs Ion, hanem a Broadcom Crystal HD-ja segítségével. A csillogó, fekete burkolattal ellátott apróság kommunikációs lehetőségeit és csatlakozóit tekintve is megegyezik a másik két géppel, és ugyanúgy, mint azoknál, az Eee Box EB1007-nél sem tudható még az ár és a megjelenési idő.

Asus Eee Box EB1007 (forrás: Notebook Italia)
Asus Eee Box EB1007 (forrás: Notebook Italia)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés