Hát ez csak annak jó, akinek annyira kell a hely az asztalán, hogy nem tud még egy mini házat sem elhelyezni. Kár érte.
[ Szerkesztve ]

Hát ez csak annak jó, akinek annyira kell a hely az asztalán, hogy nem tud még egy mini házat sem elhelyezni. Kár érte.
[ Szerkesztve ]

Ennyiért már egy használt core2-es mac minit is lehet kapni...Na jó egy kicsit drágább, de tényleg nem sokkal. Cserébe, mac, osx(ha kell windóz), firewire,wlan, BT, slot in DVD, alu ház, halk. Ja és a fogyasztás szintén 22 watt körüli. Mi kell még?
[ Szerkesztve ]
www.youtube.com/molnarmate

Lol Linpus Linux... Annyira nehéz lett volna mondjuk Ubuntut telepíteni alapból?
Vettem vízport, de nem tudom mit kell hozzáadni.
Pofás szerkezet, a procija kár hogy gyengus 
Üdv: Csabee.

En a Zotac Mag-ra leszek kivancsi, ott nem irtak ilyen magas homersekleteket, talan a hutese kicsit jobb.
[ Szerkesztve ]
nem tudom, de nekem olyan furák az állványok ezeknél a kis gépeknél. nem lenne jobb ha simán az oldalán állna nem így a levegőbe?
we all deserve a bit of luck.
"..a Linpus Linux telepítése erre a számítógépre teljes mértékben elhibázott döntés volt.."
Maga a Linpus az elhibázott döntés. Miért nem jöttek rá eddig, hogy használhatatlan.
Méretben és teljesítményben optimális gép lenne a duplamagos változat, ha nem lenne túlárazva. A nagyobb processzorteljesítményre nincs szükség az integrált VGA teljesítménye mellett.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)

Ennél jobb szerintem az asrock ion330 aminél van odd és jóval olcsóbb 70 ezer..
[ Szerkesztve ]
Guild Wars - Zenty a survivor

"Még az ósdi Intel 945GSE-nek is sikerült felülmúlnia az NVIDIA legújabb memóriavezérlőjét, pedig korábban ezen a téren egyáltalán nem voltak rosszak az nForce-ok."
Ez már a 9300-asnál is jelentkezett, sokkal lassabb volt a memóriakezelése, mint az Intel chipseteknek, viszont az AMD-s 8200-hoz képest jelentős volt az IGP teljesítményfölénye, pedig (bár nem néztem utána, de gondolom) maga az IGP megegyezik a két chipsetben, nyilván a memóriavezérlővel trükköztek valamit, mivel Intel esetében ez az nVidia chipsetben van.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Mondjuk tesztben jó lett volna kipróbálni Win7-el, nem pedig az alibiből felrakott linuxszal...amit úgyis azonnal gyalul mindenki.
A boltok leírásaiban, és az Acer oldalán is a jelenleg kapható Revo 3610 rádiós billenytűzettel és egérrel jön... hogyhogy ez mégis kábeles?
Win7-tel 70 ezer?
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

Asrock nem olcsóbb. 70.000 körül van mindkettő.
Acerhez van elvileg rádiós bill egér, + wifi, ami nem utolsó ha htpcnek és letöltőgépnek használod, hogy nem kell keresztülhuzkodnod a hálókábelt a lakáson. Win meg az Asrockhoz sem jár.
Az meg hogy van e benne odd vagy nincs... nekem pl nem hiányzik, így jóval kisebb, pofásabb, kevesebb helyet használna a tv mellett.
Szerinted mondjuk az Everest méréseket Linux-szal csináltuk? Ott van a szövegben, hogy Vista ment fel rá a Linux helyére.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Operációs rendszer nélkül 70k, nekem volt Asrock Ion 330-as kisgép, és eléggé melegedett 
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

Az Everest tesztjei tökéletesen lefutnak Wine-ban is. 
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Hehe, krva jól néz ki, mint egy kacsa. 
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Akkor elárulom, hogy az új Revo 3610-es ami win7-tel jön és 160Gb-os HDD-vel, abban is vezetékes a bill és az egér, és b/g a wifi, akármit ír az Acer oldala.
Persze külföldön van 250 sőt 500 Gb-os HDD-s változat, amihez jár a wireless bill+egér és az n-es wifi, de nekünk ez jutott...
Végül én is az AsRock mellett döntöttem, abban van minden (n-es wifi, ODD, 320-as HDD + távirányító), csak oprendszer nincs, wireless bill+ egér kombót meg vettem hozzá.
[ Szerkesztve ]
Olcsó, jó minőségű és gyors. Ebből egyszerre csak kettő lehet igaz.
Kár hogy fekete-fehér lett. Jobb lett volna egy fekete és egy fehér verzió külön

Szokás szerint a balkáni (a szó mind2 értelmében) országokat *zopatja az acer, ugyanis magyarisztánban és más hasonló keleteu szintű országokban egyszerűen kifelejtik a rádiós billentyűzetet és egeret a csomagból, helyette itt ez a szar usb-s. Persze a konfig nemhogy olcsóbb lenne így, pl. a uk-s vagy usa-s áraknál, hanem még pár (tíz)ezerrel drágább is. Sőt amcsiban olyan csomagot is láttam amiben még webcam is volt, persze ott az egész cucc még win7el is olcsóbb, mint nálunk ez a fapados csomag.. A linpus egy vicc, nem tudom miért nem ubuntuval jött ki alapból. Én htpcnek vettem, tökéletesen megvagyok vele elégedve, az usb-s billentyűn és egeren kívül, ami így használhatatlan.
ZTE Blade + SE Liveview + Logitech Freepulse
Szokás szerint mire ideér egy vagyon, és ami itthon extra az kint alap tartozék általában 
A fórumba írt kérdéseket és válaszokat mások is olvashatják és tanulhatnak belőle, már csak ezért is jobban megéri az ilyen jellegű segítségkérést publikusan intézni =>>Privátra/Email-re NEM válaszolok!

azért jutott ebből nyugatabbra is pl. 92.NVEYZ.DIN szériaszámmal...
Nekem tetszik, bár kétségtelen hogy melegebb az indokoltnál. Általános célokra ( film, net hasonlók) ideális, de szerintem általános irodai alkalmazásra alegkiválobb.
Az élet nem habostorta. / Hírdetéseim : http://href.hu/x/hn43

Upsz... na a vistát installáltunk részen átcsusszantam... sry.

Én inkább ilyet vennék: Asus Eee PC 1201N
Tudom hogy drágább lesz, de hordozható, és én személy szerint jobban bízom az asusban mint az acerben. Ezzel nyilván nem mindenki van így.
"Tehát a Nokia szintjét várom el a HTC-től." by andersen32

Nekem tetszik!
A helyét a nappalimban keresném a házimozi erősítőm mellett :-) Szépen lehetne róla filmeket nézni, MKV is kipipálva. Egy wireless bill és egér segítségével, akár netezni is lehetne a kanapéról, illetve fényképeket nézegetni Full HD-n.
[ Szerkesztve ]
Ha szeretnél pókerrel egy kis mellékest keresni, regisztrálj, és kapsz 50$ kezdőtőkét! Én is azzal indultam el. http://hu.pokerstrategy.com/#uK54DB Ha valami nem egyértelmű, privátban segítek!

Szép kis gép, de a hőmérsékleti adatokon nem tudom túltenni magam. Az AsRock féle verzió tényleg jobb, mert ott kapsz odd-t plusz a winyót is könnyen bővítheted(ramrl nem is beszélve). AsRock-ról egyedül egy + 16x pci-e hiányzik és már jó is lenne. Mehetne bele másik vga vagy akár egy sima tv-tuner is.
Jut eszembe, ebben lehet bővíteni a ram-ot 4GB-ra? Gondolom So-Dimm van benne. Beléről tud valaki képet linkelni?
D-Sub helyett miért nem lehetett DVI-t rárakni? Azt még mindig jobb visszaalakítani D-Sub-ra, mint ebból DVI-t csinálni.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."

Ezek szerint nem csak számomra van szebb árnyalat a kék színből.
Ne olyan embert keress, akivel le tudnád élni az életedet, hanem, aki nélkül nem! / "Nem az a fájdalom, amitől könnyes a szem, hanem amit egy életen át hordunk mosolyogva, csendesen."
Nem sok létjogosultságát látom, egy mini-ITX is simán kijön ebből, TV-tunerrel és sokkal erősebb hardverrel. Melegszik, és drága, és nem sokkal kisebb.
"A világnak több szerény zsenire van szüksége. Olyan kevesen maradtunk." (Oscar Levant)

Thx a képeket. 
Ooo, elég zsúfolt egy bél. Hát így elég nehéz javítani a hűtésen.
Talán egy vékony venti befér valahogy a házba, mert ha jól látom, akkor az alkatrészek egy síkban helyezknek el a ház peremével. Ha a másik oldalnak is van némi pereme, vagy ívesen emelkedik, akkor lehetséges elhelyezni egy slim ventit, de nagyon necces. Másik megoldás az alsó szellőzőre kívülről rögzített ventilátor ami az egyik usb-ből kaphatna áramot, esetleg a processzor ventilátor csatlakozójához is oda lehet vinni. Necces nagyon.
[ Szerkesztve ]

Most jut eszembe. A műanyag burkolat vajon, hogy bírja a 70°C-os procit és az 50°C-os vinyót? Mennyi idő után vlik tőle rideggé és törékennyé? 
Arra viszont rájöttem, hogy miért nem fehér az oldala. Biztos, hogy elszíneződne a fent említett hőmérsékletektől.
Nekem volt Asrock Ion 330-as kisgépem, de brutálisan melegedett, alapon a gpu 60 fok, a proci pedig 70-80 fok körül mozgott netezéssel.
Természetesen ezek olyan hőfokok ahol már a gyári gumis vackot lekapartam a bordákról/chipekről, és AC MX-2-es pasztával helyettesítettem 
A gyári megoldással gpu 70-80 fok, proci 80-90 fok 
[ Szerkesztve ]
Mennyit fizetett a Linpus az Acernek? 
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

Érdekes kérdés, de van benne realitás. 
(#33) kelzsoca: Az se semmi. 
[ Szerkesztve ]
..ugyanis magyarisztánban és más hasonló keleteu szintű országokban egyszerűen kifelejtik a rádiós billentyűzetet és egeret a csomagból, helyette itt ez a szar usb-s...
Vagy 2 változatot készítenek, mint ebben az esetben is.
Acer Aspire Revo R3610 Nettop (Intel Atom 330 1.6GHz, 2GB RAM, 160GB HDD, nVidia Ion, Win 7 HP)
Acer Aspire Revo R3610 Nettop (Intel Atom 330 1.6GHz, 4GB RAM, 320GB HDD, nVidia Ion, Win 7 HP)
A 200 közöspénznyi eltérésben ott lapul a rádiós egér és billentyűzet is.
Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
A linux azért van rajta mert így nem kell megvenni a Winfost. Ez olyan minta FreeDos az MSI laptopjain. Úgyis mindenki format: C-vel kezd egy új gépen.

A napokban néztem és is ilyesmi teljesitményü,és ehhez igen hasonlo szerkentyüket.
Nagyon tetszenek ,de az a csunya árcédula...
Egy nagyon kicsivel magpotolja az ember és összerak egy olyan gépet ami igaz 20-25 watt helyett 70 wattot eszik de legalább nem kelll kompromisszumokat kötni vele.
Ha ezt nem ekkora ,hanem normális méretü házban árulnák akkor csak a hozzánemértő emberek vennék meg.
Szerintem ha az ember vesz egy ZOTAC IONITX-B-E lapot meg egy CODEGEN MX-31-A2 300W házat, ramot és vinyot , és sajátmaga összerakja akkor kb 20k meg tud sporolni,viszont ez azért csinosabb és kissebb.
Ha 50 k körül árulnák akkor én biztos vevő lennék egyre...
Aki másnak vermet ás az sirásó!

Erre a konfigra kellene egy ubuntu+ XBMC 9.11 és olyan HTPC-t adna ki hogy besz@rnátok.
Kicsit olvasson utána akit érdekel. Nem a levegőbe beszélek, nekem is van ION alapú gépem a TV mögé rejtve ( kb 10x18-as) és a legdurvább 1080p mkv-kat is gond nélkül viszi az ágyból távirányítva
When you dream there are no rules, people can fly, anything can happen. - Astral Projection | csak a 604 ... :)
Nálam még a Revo 3600 járt, pár nap erejéig! Sajnos annak a procija nem vitte a Youtube HD-t sem, azért szívtam a fogam, de utána láttam, hogy jön a 3610 és azzal már nincs ilyen gond!
Szerintem a 3600 talpa sokkal jobb, bár elég instabil volt! Win7-el próbáltam, meg HD videókat néztem, nekem nagyon bejött ez a masina! Szerintem ez nem elsődleges gépnek való, hanem PC vagy laptop mellé, én az LCD Tv-m mellé használtam mint média server, bluetooth egérrel, natív 1920x1080-ban.
HD filmezni jó, letölteni jó, internetezgetni jó, erre is való, semmi másra, kicsi, csöndes, wifi nálam pozitív, mert alap a lakásba már sok sok éve, a billentyű és az egér szerintem felejtős, ultra gagyi!. 
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.

Akkor már inkább a M$. (Róla el is tudom képzelni. Mert kinek is állhat érdekében, hogy a Linux-szal életükben először találkozó júzereknek egy életre elvegyék a kedvét tőle? És mi más indokolja, hogy nem egy használható disztró kerül az Acerekre, hanem ez a rakásszar Linpus?)
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék. fulhádéelcédétévé
Hát igen, erre valók, kiegészító gépnek, média centernek tv mellé teljesen jók.
De egy 50k-s ár nem lenne rossz értük valóban 
Azt azért nem hiszem.
Itt az első bekezdés szerintem mindent megmagyaráz. Ott van elbafva a dolog, hogy a a fedora egy hulladék multimédiára.
"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

Egy probléma van a format c: -al: Nincs se odd se fdd!
Ha nincs másik géped amivel rávarázsolsz a pendrive-dra egy win telepítőt, akkor mehetsz a számtech boltba és beszerezhetsz gyorsban egy usb-s odd-t is. Aztán már csak imádkozhatsz, hogy a bios-ban ki lehessen választani ilyen boot-ot(ez mondjuk igaz a pendrive-ra is). 
Egy ilyen gépnél alap, hogy képes legyen bootolni usb-s eszközről.

Meg van mit fejleszteni, de egynek nem rossz.
.::www.megadanceradio.hu::.
Én egy ilyen Sony USB-s DVDRW-ről telepítettem 
[ Szerkesztve ]
Forever and ever, let's make this last forever.

épp most üzemeltem be az új AsRock Ion 330 HT (fehér) gépemet, és nem melegszik annyira mint amit te írtál. semmi gond sincs vele, csendes, eddig ok.
Milyen hőfokokat mutat nyugalmi állapotban?
Mert nem csak nálam melegedett ilyen csúnyán...
Lehet javítottak vmit? 

majd holnap megnézem, már kikapcsoltam, és pontosan nem jegyeztem meg, viszont ez legalább fém ház, nem fog besárgulni, a gari is több mint az Acernél.