Új számítógépekkel bombázza a piacot az Acer

Az Acer – nagyra törő terveinek megfelelően – valósággal lebombázza a PC-s piacot. A vállalat négy új gépet jelentett be, melyek közül kettő üzleti, kettő pedig otthoni használatra ideális.

Az Veriton M asztali sorozat új tagjai Veriton M265 és M480 néven érkeznek, és a kis- és közepes vállalkozásokat célozzák meg. Mindkét számítógép minitorony házban kapható, mely két 5,25 és hat 3,5 hüvelykes bővítőhelyet kapott. Az utóbbi rekeszek közül négy rejtve van.


Acer Veriton M265

A Veriton M265 Intel Core 2 Quad processzorral, akár 4 GB DDR2 memóriával és Intel G31 Express lapkakészlettel rendelkezik. A HD hangzást egy nyolccsatornás hangkártya biztosítja, ami a beépített hangszórókat szólaltatja meg. Emellett a Veriton rengeteg kommunikációs lehetőséget is kínál, például Gigabit Ethernetet, modemet és vezeték nélküli hálózati kapcsolatot.


Acer Veriton M480

Az M480 típusjelzésű rendszerben szintén Intel Core 2 Quad processzor üzemel, melyhez akár 8 GB DDR3 memória is kapcsolódhat. Az adattárolásról legfeljebb 1TB-os merevlemez gondoskodhat, amely a nagy kapacitás mellett jelentős adatátviteli sebességet kínál. Az opcionális RAID 0, 1, 5 és 10 támogatás garantálja az adatintegritást, a még gyorsabb átvitelt és a megnövelt tárolókapacitást. A rendszer természetesen rendelkezik egy hatcsatornás hangkártyával és egy HD videók lejátszására alkalmas Intel grafikus vezérlővel is.

Az új asztali munkaállomásokat olyan programokkal is ellátták, melyek segítségével a karbantartás könnyen elvégezhető. A termékek ugyanis előtelepítve tartalmazzák a Veriton ControlCenter nevű segédprogramcsomagot, mely kritikus fontosságú funkciók és hasznos eszközök gyűjteménye egy egyszerűen kezelhető vezérlőpulton. Ezek közül a legfontosabb talán a PowerSaver funkció, melynek segítségével beállítható, hogy a számítógép a terhelésnek megfelelően változtassa az energiaigényét. A számítógépek még az Acer Empowering Technology szoftvercsomaggal is rendelkeznek, ez olyan programokat alkalmaz, amelyek a rendszer teljesítményét és biztonsági beállításait szabályozzák, és az adatmentő szolgáltatás sem hiányzik.

Az Acer Veriton M265 és M480 előtelepített Microsoft Windows Vista Business, Windows XP Professional, Linpus Linux vagy FreeDOS operációs rendszerrel kapható. A rendszerek árazása nagyban függ a felszereltségtől és az előtelepített szoftverektől.

Otthoni multimédiás számítógépnek az Acer az Aspire ASM3202 szériát ajánlja, mely teljesen AMD alapokra építkezik. Az A42-es verzió Phenom II X4 810 processzort alkalmaz 2 GB kapacitású rendszermemória mellett, a grafikus megjelenítésről pedig a 780G jelzésű lapkába integrált Radeon HD 3200 nevű grafikus processzor gondoskodik. Utóbbi rendszer támogatja a DirectX 10-et és a HD videók akadásmentes lejátszását. Az adatokat a 640 GB-os merevlemez tárolhatja, míg az archiválási feladatok a beépített DVD-író segítségével végezhetők el.


Acer Aspire ASM3202

Az termék A43-as változata a kisebb testvér tulajdonságait örökli, azzal a különbséggel, hogy a merevlemez már 750 GB-os kapacitású, a processzor szerepét pedig a Phenom II X4 925 tölti be. Mindkét Aspire ASM3202 modell előtelepített Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel érkezik, az ajánlott fogyasztói áruk 630 és 730 dollár lesz.

Természetesen a maximalistákra is gondol az Acer, így a vállalat Predator – más néven Aspire G – elnevezésű számítógépe is átesik a kötelező felújításon. Az ASG7710-A41 típusjelzésű modell az Intel X58-as lapkakészletét használja, amiben az Intel Core i7-950 nevű processzora dübörög. A háromcsatornás módban működő memória 6 GB kapacitású, a grafikus alrendszer pedig két darab SLI-be kötött GeForce GTS 250 kártyából épül fel. Az adattárolásról egy 1 TB-os merevlemez gondoskodik, míg az optikai lemezek a Blu-Ray meghajtón keresztül olvashatók be.


Acer Aspire G - Predator

Az erőgépre a Microsoft 64 bites Windows Vista Home Premium operációs rendszere került, a perifériák szerepét pedig a Logitech G15 billentyűzete és G9 nevű egere tölti be. A rendszer 2720 dollárért vásárolható meg, ám 5200 dollárért választható Intel Core i7-965 EE processzorral felszerelt verzió is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés