Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Bici

Bici
(PH! kedvence)

Az RV790 hogyhogy nem 40nm-en készül? :U
40nm-en lehetne olyan olcsó, hogy a nagyobb nV karikat is erős óccsításra kényszerítse...
Vagy nem éri meg a 5xxx sorozatig ezzel tökölni?

mod: Erősen elgondolkodtam egy full-AMD-s konfigon, de mivel mindent cserélnem kellene, nem jönnék ki jól... Meg még nem is értek az AMD lapokhoz, procikhoz. Nyárig feltuningolom ezen tudásomat is. :K

[ Szerkesztve ]

(#2) PowerBuldog válasza Bici (#1) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

valószínűleg még nem annyira kiforrott a gyártástechnológia, hogy a nagyágyút is azzal hozzák.
150 USD-ért hihetetlen jó vétel lenne a 4870! :Y

(#3) igi válasza Bici (#1) üzenetére

igi
(fanatikus tag)

Mert a 40nm még "tesztüzem".
Először a viszonylag egyszerűbb felépítésű chipeken próbálják ki az új technológiát. Az ATI régebben is elkövette már ezt.

üdv:igi

this is the beginning of a beautiful friendship

(#4) Bici válasza PowerBuldog (#2) üzenetére

Bici
(PH! kedvence)

PowerBuldog, igi: Okkay, értem. Köszi!

(#5) Morden24 válasza PowerBuldog (#2) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyetértek, erősen elgondolkodom, hogy ha majd köv. hónapban külföldön járok, akkor berántok magamnak egyet.

Ha itthon is kapható lenne 35-40K között egy fasza 4870-es, az remek lenne, csak hát... :U

mephi666: Szerintem még 240-es árfolyammal sem (lenne) rossz a 150 dodó - főleg, hogy jelenleg 55 alatt nemigen kapsz új 4870-est.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#6) mephi666

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

azt a 149 dolcsit megnézném 4870-ért... 180as árfolyamon főleg :)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#7) PowerBuldog válasza Morden24 (#5) üzenetére

PowerBuldog
(PH! addikt)
LOGOUT blog

50k alatt nem hiszem, hogy itthon kapható lesz. Pláne, hogyha közben emelik az Áfát.
mephi666: 240 körül van most az USD

[ Szerkesztve ]

(#8) mephi666 válasza PowerBuldog (#7) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

tudom... azért nézném meg 180-on, mert 180-190körül volt a "normális" árfolyam... és 30ezer alatt 4870 kicsit vicces lenne... mit művelne a lassan alsókategóriás 9600gt/4670/3850/4830 áraival? 15környékére nyomná? durva lenne... meg 30körül elgondolkoznék én is a 4870-en...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ Xbox 360 Gamertag: mephi HUN ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#9) Balika911 válasza mephi666 (#8) üzenetére

Balika911
(PH! kedvence)

S gondold el, milyen lenne, ha az USA-ban élnél, s ott lenne egy jó kis állásod. Alig lenne tétel egy ilyen kártya. Itt viszont mások az arányok, főleg, hogy a 200 alatti árfolyamot pár évre most el lehet felejteni.

Jó drága lesz az egy gigás 4890.

(#10) papi77

papi77
(őstag)

Itt nálunk, mennyivel lesz olcsóbb a 4850,5-6K-val?

"Ma teszem a dolgom,a jövőben meg majd pihenek..."

(#11) mephi666 válasza Balika911 (#9) üzenetére

mephi666
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

hát igen... pl gyenge 4500$-s fizuból vehetnél 30db-ot 1hónapban... ez magyarországra vetítve olyan, mintha bő 1.5millát keresnél nettóban 1hónap alatt... nem mindegy... ennek az összegnek 1/10ét keresem diplomával... ez a gáz... arányokat tekintve "kis" különbségek vannak... szerintem lesz még 200 alatt az árfolyam... teljesen megváltozott minden... régen is követtem az árfolyamváltozásokat... aránylag ki lehetett számítani és kicsi volt az ingadozás... péntekre gyengült általában a forint... most meg felkavarodott a víz és kiszámíthatatlan az egész... lehet, hogy az ojró 1hét múlva 290lesz, de az is lehet, hogy 315... nem lehet megsaccolni...

(#12) rudi válasza papi77 (#10) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ennél csak az az érdekesebb kérdés, hogy mikor. Egy korábbi csökkentést már sikerült a hazai kereskedőknek jópár hónappal elodáznia. Nem lepődnék meg rajta, a mostanit is a kiesett bevételek pótolására használnák fel...

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#13) TESCO-Zsömle válasza PowerBuldog (#2) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Könnyű kiszámolni a végleges árat.

A 150$ itt európában 150€, + az áfa, szóval alhangon lesz 50k.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#14) Zalaymate

Zalaymate
(senior tag)

Hát én most állok kártyavásárlás előtt, azaz inkább jövő hónap, de lehet, hogy csak májusban lesz rá keret...(Nem sikerült a nyelvvizsgám, így most azt is be kell fizetni a következőre, meg mellette nyelvtanár... :O )

Ezért igencsak örülnék neki, ha áprilisban vehetnék egy 4870-et úgy 40-45K környékén! :DD

Mindig is nVidia párti voltam, de mostanság nagyon tetszik, amit az ATI csinál.... elég komoly hátrányból szép csendben annyira feljöttek, hogy most sorra verik szét az NV minden büszkeségét... :C Grat. ATI! :))

Rájuk fért egyébként, mert már pofátlanul kihasználták a piaci helyzetüket! :((

(= Zala =)

(#15) Depression

Depression
(PH! addikt)
LOGOUT blog

150 dollár még a mostani árfolyam mellett is csak 36k. Egy 4870 simán megérne annyit. Persze sosem lesz itt ilyen.

Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)

(#16) Findzs

Findzs
(őstag)
LOGOUT blog

de milyen játék jön március végén ami dx10.1 ?

egyébként kicsit parasztvakítás ez a dx10.1 a dx 10 hez viszonyítva nem ?
na majd a dx11

mindenki ráizgult a 4850 meg a 4870 árcsökkenésére
a 4700 as sorozaton nem gondolkodik senki ? kb 10 ezerrel olcsóbb lesz mint az előbbi kártyák és 1 évig elég lesz az is
még egy 9600 gt is elég a mostani játékokhoz és idén nem is nagyon fog kijönni csak év végén normális játék ( pl: wolfenstein, )
addig meg még sok minden megtörténhet pl: az nvidia átveheti az ár érték arány versenyt

[ Szerkesztve ]

(#17) AMD_ok válasza Depression (#15) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Sztem se, ezért veszek egyet most :C

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#18) ^Clown

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Jó ár lenne a 4870-ért, de ne álmodozzunk...

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#19) tome.jr

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nagy szarban lesz az nvidia az új árak és VGA-k piacra dobása esetén.

4750 - 100 $
4870 - 150 $
4890 - 200 $

Ez nagyon agresszív árazás. Nem hiszem hogy a zöldek tudnak ilyen mértékű árcsökkenéssel reagálni az új kihívásra. És még nem beszéltünk arról, hogy a 4890 milyen teljesítményt hoz. Én személy szerint a 285 környékére várom. Ha azt a szintet tudja majd akkor az nvidia tényleg lehúzhatja a rolót.

(#20) gulupeti

gulupeti
(tag)

Az a legnagyobb probléma, hogy itt magyarban ebből az árcsökkentésből szokás szerint már megint nem fogunk az ég világon semmit sem megérezni. Az Intel is csökkentette pár hete több processzorának az árát és nemhogy olcsóbbak nem lettek nálunk, hanem még fel is ment az áruk néhány ezressel. Ez van. :(

(#21) Morden24 válasza Findzs (#16) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

de milyen játék jön március végén ami dx10.1 ?

A H.A.W.X. pl. az.

(#23) tome.jr válasza gulupeti (#20) üzenetére

tome.jr
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez köszönhető a forint rendkívüli gyengülésének (ne menjünk bele miért) meg az itthoni kereskedőknek akik benyelik az árcsökkentésből adódó plusz profitot.

[ Szerkesztve ]

(#24) shteer válasza tome.jr (#23) üzenetére

shteer
(PH! félisten)
LOGOUT blog

benyelik az árcsökkentésből adódó plusz profitot

sajnos ha talpon akkrnak maradni, nem tehetnek mást :(

FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu

(#25) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Jujuujj, akkor a 4870esek ára használt piacon is csak igen kemény árcsökkenéssel lesznek eladhatóak...legalábbis Dávid már nagyon várja azt :D

.::www.megadanceradio.hu::.

(#26) gyiku válasza tome.jr (#19) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

4770 - $120
4850 - $129
legalabb is ipon szerint: [link] :U

mar csak 1 kicsit jobb forint kene addigra :(((

[ Szerkesztve ]

(#27) cizoe válasza Findzs (#16) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

"de milyen játék jön március végén ami dx10.1 ?"

Stormrise, Battleforge.

"egyébként kicsit parasztvakítás ez a dx10.1 a dx 10 hez viszonyítva nem ?
na majd a dx11"

Fél éve is mindig ezt kérdezgetted... [link]

A válasz továbbra is NEM. Nézz utána, ha érdekel milyen felhasználó számára is előnyös eljárásokat alkalmaz.

gyiku: Ne nagyon reménykedj jobb forintban. 300-320 körül jelzik a következő időszakra. A pesszimistább elemzők 320 felettit is.

[ Szerkesztve ]

(#28) Skizz

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gondolom a 4890 nem csak órajelekben különbözik majd. a 70-estől. :U De elég durva ára lesz az 1GB-os változatának. Mindenesetre az árcsökkentéssel hatalmas pofont kap a sok zöldség a középkategóriában. Ismét. Azért beiktatok egy cserét, aztán majd kiderül mennyi ideig marad a 4870 1GB.

[ Szerkesztve ]

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#29) cizoe válasza Skizz (#28) üzenetére

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Én már készülődök. VGA-t már eladtam, ideiglenesen egy 2600xt-vel küldöm, aztán majd óccsó 4870. :)

(#30) Abu85 válasza Morden24 (#21) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A H.A.W.X. az poén ... 23 volt a sebesség DX10-ben, és 39 lett DX10.1-ben. (fullmax 8xAA) :DDD

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#31) Skizz válasza Findzs (#16) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mégis hogy venné át? Elég borzasztó selejtaránnyal és magas előállítási költségekkel készülnek a GT200-asok, szóval ott tuti nem tesz az nv, számunkra előnyös lépést. Középkat.-ban csökkenthet talán árakat (bár csekély rá az esély), de a G80/G92-es átmatricázott kövületekkel akkor sem kínál jobb alternatívát.

(#32) Skizz válasza cizoe (#29) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én meg hirdetem ezerrel, amíg nem késő. Ki tudja, meddig bírja a forint. :N Most egész jó áron lehet szerezni zsír új 4870 1GB-ot, ha elkel a "jóöreg" 4850, akkor lecsapok rá.

(#33) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#30) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Asztaku... :Y Ez nagyon ottan van! Ha tényleg ilyen jó, mint a képeken, amiket gugli kidobott, akkor Márciustól Win7 powa. :))

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#34) Morden24 válasza Abu85 (#30) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Demóját én is 1900X1200-ban minden maxon kiszerelésben néztem tegnap este, röccenés semmi :DDD

(#35) schwartz válasza Abu85 (#30) üzenetére

schwartz
(őstag)

Aha, 8XAA... Ez az ujabb parasztvakitas? :D Aki csucs kartyat vesz gondolom egy normalis monitorra sem sajnalja a penzt... (nagyfelbontasban meg nem sok ertelme az AA-nek)

Fuck yourself Jay Wilson

(#36) Skizz válasza schwartz (#35) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Francokat nem. Full HD-ben AA nélkül is sokszor idegesítően recés minden...

(#37) Desmond

Desmond
(lelkes újonc)

4870X2 ára is csökken?

We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. ASUS P8P67, Intel Core i7-2600k, G.Skill 2*4GB 1600MHz, Sapphire Radeon HD6970, Scythe Ninja 3, Samsung SyncMaster P2770HD.

(#38) Integra válasza Morden24 (#5) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

pont most néztem a 4870-es árakat.
60-65ezer bruttoért mennek:(
vagyis ez a kártya inkább 80e körül lesz:(
én most váltanék platformot, de így...

(#39) rocket

rocket
(PH! kedvence)

"A kiszivárgott információk szerint egy 512 MB-os és egy 1 GB-os változat érkezik az új termékből, előbbi nagyjából 199 dolláros áron, utóbbi viszont 100 dollárral drágábban."

Kizart ekkora elteres legyen arban csak a memoria mennyiseg duplazasa miatt.
Jelenleg a HD4870 eseteben ~30-40$ az arkulonbseg, europaban meg ~20-35euro.
Szerintem inkabb 230$ (ujdonsag varazsa miatt lehet picit tobb lesz az elso 1-2 hetben)korul lesz az 1GB-os referencia kartya ha csak az orajeleket emelik 850/3600-ra.
Pletykak szerint leghutessell az "egekig" lehet majd huzni az RV790-et, de ilyen pletykak voltak mar az R600 ota minden ATi GPU-rol, aztan megse lett igaz, de "uj" GPU, uj esely :)

Ha marad az RV770 felepitese akkor 300$-ert max. valami gyari OC kartyat tudnak elkepzelni 950/4000-en, de ez eleg alomszeru 55nm-en, ha megis sikerulne akkor az RV770 eseteben valami nagyon felre ment :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#40) AMD_ok válasza TESCO-Zsömle (#33) üzenetére

AMD_ok
(őstag)
LOGOUT blog

Ász game lesz, az tuti, nagyon jók a trailerek :C

Core i5-750@3,0 GHz, Zalman CNPS 10X Flex, Gigabyte P55M-UD2, Sap.Radeon HD5850+8600 GTS-Physics, 4x2 Gb DDR3 1600, Intel X25-M G2 80 Gb, Logitech G27, Logitech G5 Laser, LG 32'' TV, Chieftec ház, PS3

(#41) schwartz válasza Skizz (#36) üzenetére

schwartz
(őstag)

Eredekes, en eddig nem vettem eszre... :U (de biztos rossz a szemem :)) )

[ Szerkesztve ]

Fuck yourself Jay Wilson

(#42) Skizz válasza rocket (#39) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Lehet, hogy előre be volt tervezve ez a fejezet, aztán a 4850/4870 direkt nincs kipörgetve teljesen... De szvsz ilyen ár- és teljesítménybeli különbségek mellett más különbség is lesz, nem csak órajeleket emelenek majd.

(#43) Abu85 válasza schwartz (#41) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Eltérőek az igények. Valaki igényli valaki nem. Azért van ennyi fajta VGA kari, hogy mindenki megtalálja a megfelelőt. :)

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#44) zed1983

zed1983
(őstag)

Aki tavaly nyáron vett 45-50K -ért 4870-et az járt jól!
Volt aki el is adta, úgy hogy nyert rajta 10k-t :DDD

(#45) Skizz válasza schwartz (#41) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha te mondod, biztos rossz. Vagy csak igénytelen vagy ilyen téren? :))

(#46) Morden24 válasza schwartz (#41) üzenetére

Morden24
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Lehet látni különbséget fuuHD-ban is amúgy. Nem mondom, hogy kiemelkedő, valószínűleg ez lenne a legkisebb problémám, de attól még látható, ráadásul sasszem sem kell annyira hozzá.

(#47) igi

igi
(fanatikus tag)

Én valamikor nyáron egy jó kis RV740-es alapú passzív (vagy nagyon halk hűtésű) kártyát veszek. Már ha valaki addig előhozakodik olyasmivel normális áron...

this is the beginning of a beautiful friendship

(#48) gyiku válasza rocket (#39) üzenetére

gyiku
(PH! kedvence)

1. "... there are 2 versions; standard and OC edition." [link]
2. tudnék :K

(#49) Skizz válasza igi (#47) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ápr. hatodikai start mellett biztos lesz addigra pár változat, csak ilyen USD/EUR árak mellett nem biztos hogy túl jó áron lehet majd hozzájutni.

(#50) rocket válasza Desmond (#37) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Logikusan kene csokkenjen, mert az arcsokkentes utan joval olcsobb lesz 2x HD4870 mint az HD4870X2, es ugye teljesitmenyben hasonlo kategoriat kepviselnek, bar az atlag felhasznaloknak jobban hangzik az X2 amiatt mert 1 kartya, es nem kell CF tamogatasu lap hozza.
Ha lesz az RV790-bol X2 kartya akkor mar egy ideje EOL az HD4870X2, igy mar a partnerek raktaraiban nincsenek nagy keszletek, es mar csak foleg a kereskedelemben levo keszletek forognak, de azokat kilehet futtatni a kovetkezo nehany hetben.

Szoval valami biztosan fog tortenni, bar eddig is dragabb volt az HD4870X2 mint 2xHD4870, de ha nem csokkene az X2 ara a 120-150$ eleteres nagyon sok lenne.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.