Végre egy jó hír a sok keresztelő után....
cars1dA

Végre egy jó hír a sok keresztelő után....
cars1dA
jónak nem mondanám, inkább reális
az eladásokhoz árat kell csökkenteni és újat fejleszteni
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Szvsz annak ellenére, hogy az userek hardverdolgokba jobban belelátó 10%-a tudta az átnevezősdi hátterét, a maradék 90% vette volna a kártyát, mint a cukrot. Szóval mindenképp bevételtől esik el az NV ezzel a lépésével. Ifjabb Istvánt nem érdeklik a fejlesztések, mindössze csak az, hogy új típusú kártyája legyen, leszarja ha átnevezett. Szóval a hír meglepő, hogy az NV visszalép. Gondolom a HC gamer fanok elpártolásától tartottak, hogy a Fatal1ty szintű hamburgerzabáló texasi suttyók is inkább átmennek a vörösökhöz.
GT300-at meg csak csinálják, mert szarban lesznek. 
[ Szerkesztve ]

A GT300-ról lehet tudni valamit?
Miben fog különbözni a 200-astól?
Guglizok, de azért mégis. 
Köcce!

Az a 90% Steve Blood típusú luser csendben van, viszont a Fatality Vandálok teleharsogják az egész internetet, ill. újabb hardware oldalakat kellett volna befenyíteni, amit nem lehet a végtelenségig csinálni, mert max. azt érik el, hogy a teszterek össznépileg berágnak és a végén még összefognak a nagy zöld sárkány leölésére, egy ilyen lejáratókampány meg úgy vágná haza az eladásokat, hogy a jelenlegi helyzetben akár rögtön kérhetnék is a csődvédelmet.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

Egy másik oldalt is "finoman" "kiigazításra" "kértek", ha jól emlékszem az Anandot.
Szerk.: De ha rosszul emlékszem valaki igazítson ki.
[ Szerkesztve ]
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
Hihetetlen hogy ez a vállalat képes értelmes lépésre is... 
alba gu brath
az egy dolog, csak ha a fél internet ettől hangos, lassan eljut a vér családhoz is az info, főleg a gémer ismerősökön át. namármost a 9800gtxnél az átnevezést sok helyen még meg sem említették (mmint hogy ez 8800gts512 volt valaha), a 9800gtnél már picit húzták a szájukat a fórumokon, a gsonál főleg (itt ugye a kártya többször komolyan változott), aztán jött a kétfajta gtx150-250 (elvileg ezek oemségnen és órajelben térnek el... de gts150>gts240 erőben), meg az alsókategóriában a mókázás, és elszabadultak az indulatok. számozás alapján a gts150 még alsó szegmens, gts240 felső szegmens, ehhez képest... hát minimum vicces.
nem arról van szó: a 8800gt egy baromi jól sikerült kártya (főleg miután megkapta a kétslotos hűtéseket), és a mai napig bőven elég 1650ig (élsimitók nélkül progik felénél 1920ig is, crysis és gta4 nem játszik, term legújabbakat alapul véve
).
körbenéz ifjabb istván, aztán azt látja, hogy a fél internet (beleértve a cikkeket is, kommentek nélkül) ezen röhög, dehát ez egy másfél éves kártya. na és itt a gond: nem tudja, mennyire baromira jó, csak a korát, régi, nemkell, bukik az egész. némi órajelfinomitással meg az emberek száját általában nem lehet betömni.
tehát ha megirják a cikkben az baj. ha nem irják meg a cikkben... olyan meg nincs, főleg, hogy a hardOCP után úgy tudom már sikeresen hajbakaptak az anandtech oldallal is. és ha így folytatták volna, lett volna még rosszabb is a helyzet. 4-6 hete folyamatosan fogjuk a fejünket itt a fórumokon is az átnevezősdin, és érezhetően egyre inkább eldurvul a helyzet, vö tavalyi 8800/9800 helyzet (főleg a dobozlekaparós kép;>). ott röhögtünk két napot, aztán ment minden tovább, mintha mi sem történt volna...
ha a leírtak stimmelnek, sajnos a gtx260+okból középkategóriás kártyát esélytelen összerakni rövididőn belül nagy hasznot szem előtt tartva (jó, ez megjelenéskor is látszott valamennyire).
namármost valszeg figyelembe vették a felháborodás vevőcsalogató értékét az újranevezés vevőcsalogató értékével, és inkább hagyták az egészet, mert a bevételekre károsan hatott volna.
remélhetőleg valami értelmeset azért kihoznak középkategóriában is, nekünk semmi örömünk nem lenne abban, ha csak az ati aratná a piacot... hosszútávon ugyanaz lenne, mint anno volt a 8600gtk idején.
pontosabban az NVnél már megint az van, mint volt anno a 8800as szériánál (van egy erőtejes felsőkategória, meg egy ahhoz képest lényegesen gyengébb közép), csak hála égnek most kisebb a lyuk és van ellenfél is, ld horror árú 8600gtsek.
[ Szerkesztve ]
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.
Megjelenik az csak más néven higgyétek el ![;]](/dl/s/v1.gif)
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”

Mivel a vásárló az úr, szerintem értelmesen reagáltak rá az Nvidiánál.
Ha nem így tették volna, akkor végül ők bánták volna meg eladások tekintetében, szerintem.
Általában a "majd holnap" lesz a hét legzsúfoltabb lapja.

"..lassan eljut a vér családhoz is az info, főleg a gémer ismerősökön át..."sajnos nem.Érsd: osztálytársam gépfejlesztést csinált,elmondta h mit rendelt(nem értetem vele egyet) és hát vett egy 9800gtx+ 1gb-t,54k-ban,persze kiskerben(ahol 400watt-os noname tápot raktak egy Intel 9550 proci mellé meg az említett vga mellé)mikor megmutattam neki h ipon-ban vagy itt a PH-n 50be volt (anno) 4870,elkezdi nem érdekli mert ez jó,meg nem olyan régi(9800gtx+),meg ATI driver szar...szóval sajnos még az a "lassan" is messze van,akkor lesz jó amikor elértünk a lassan-hoz
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/
A történelem ismétli önmagát és az NV is bizonyos mértékben.
Most jön az, hogy a csúcs marad, mint mindig a GTX.
A felsőközép marad a GTS... gondolom NV ezzel a névvel fogja meg a lámákat, akik a számot a GTS elött nem nézik, csak a VGA memória mennyiségét és a GTS jelölést.
Ha korrekt lett volna NV, akkor az lenne mint régen:
295GX2
285GTX
275GTS
alatta:
Geforce 8 MX 250
Geforce 8 MX 240.... mint anno Geforce 4-eknél.. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Nv is talán tanult a támogatott játékfejlesztőktől, egy alapötletről minél több bőrt lehúzni.... reméljük drága árat fizetnek érte, megérdemelnék!
Annyit hőbörgünk itt a fórumon, hogy a végén a ph!-ra is megharagudnak.
Kedvenceim: hettyen-pitty, "dudák- dudák, nyam-nyam-nyam." "este, van, este van, ... este van este van... -nyugalom barátom, nyugalom" "nincs mese -hozok sört! -akkor van!" És, hogy a pokolban végtelenségig sorban kell állni:)
Már ezt is átnevezték, igaz csak az OEM piacon, de ebből lett a GT 130.

Megjelenik, de csak fél év múlva, s GTS 245 néven. 10%-kal magasabb órajelen és költséghatékony nyákon.

Pontosan
Kaptak még egy rugást
az nem a 9600gso-le lett végül?
IreN!CuS: jááááj. kiváncsi vagyok a táp és a rendszer kibírja e a fél évet, mert figyelembe véve a 9550 tdpjét a 9800gtx+ 150Ws peak fogyasztásával, meg a lappal ramokkal és egyéb herkentyűkkel ez már bőven meglesz 300-350W... ami ilyen táppal már bőven sok is. gondolom megfelelő hűtésről is gondoskodtak...
The first rule of tautology club is the first rule of tautology club.

Jó hír a naív vásárlóknak.
• De hova temetik a túlélőket? •
Ezzel hogy először bejelentették, hogy lesz, majd lefújták, többet vesztettek, mintha nem mondtak volna semmit 
Wi-Fi antennák olcsón! 16dBi - 2200 Ft ( raktáron! ) - http://t7.hu/teh-16dbi-wifi

azzal a 400-as táppal meg se mozdult a rendszer
,és várhatott 2 napot h hozzanak neki egy liberty 500-at...megkapta a gyári intel hűtőt,vga meg zalmanos
.Igazából én a vga-n voltam kiakadva ,meg utalni szeretem volna arra h amit írtál nem úgy van(nem flame irányba)
[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb hely ez a PH:) Aki beperelte magát és nyert/Senki nem azt kapja amit "érdemel"/
Ja, de (mondjuk majdnem ugyanaz).
Értelmes, de sajnos öncsicskítás. 
Daveedka: Kénytelenek leszünk 9800gt-t venni helyette.
Sebaj, házilag is át lehet matricázni. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
segítenél?: öncsicskítás
szvsz, ez volt ebben a helyzetben az egyetlen valamire való döntés
nem tudhatták előre, mikor eltervezték, hogy újra neveznek mindent (már sokadszorra), hogy ekkora lesz a viszhangja a gts250-nek.
gondolták csak annyi lesz mint a nyári átnevezéseknél, amit még benyeltek a partnerek tesztoldalak és az említett 10% olvasói réteg.
de ezt már nem, így maradt a vissszavonulás
(#27) cizoe: aha, értem, a szó jelentését nem ismertem, azt hittem elírás, így rákérdeztem mire gondolsz, akkor egyetértünk 
[ Szerkesztve ]
F1.....
"szvsz, ez volt ebben a helyzetben az egyetlen valamire való döntés"
Ezt nem is cáfoltam. Valószínűleg így jönnek ki a legjobban a helyzetből. Az öncsicskítást arra értettem, hogy szerintem valami ilyesmi az, amikor egy piacvezető cég "nem bír" kihozni egy terméket, mert fél a fogadtatásától. Ezzel szinte elismerve a saját gyenge pontjaikat.
[ Szerkesztve ]
Csak részben jó hír sztem. Így lőttek ugyanis az egységes, csak az új elnevezésű kártyákból álló kínálatnak.
Jó reggelt, rá tetszettek jönni, hogy az átnevezősditől még nem lesz modern egy 100 éve kiadott architektúra?
Fejleszteni kéne, nem átnevezgetni, meg fenyegetni a hardveroldalakat... jah, meg gerincet növeszteni (ez utóbbi tevékenységre még magukkal vihetnek még néhány céget).
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

Sziasztok.
Még most regisztráltam ide a prohardverre úgyhogy még nem vágom annyira itt a dolgokat. Megmondanátok nekem, hogy merre olvashatok utána az általános dolgoknak meg ilynek. Csak mer nem találtam még meg ezeket. Meg pl hogy tudom megcsinálni, hogy látszódjon mondjuk a gépem alkótóelemei a hozzászólás alatt.
Előre is köszi a segítséget.
CSS (Hun)Bloodkiller
ezt olvasd el: [link]
aláírás: jobb felül-adataim-és ott van az aláírás mező, vigyázz ne legyen túl hosszú (max. 3sor)
[ Szerkesztve ]
F1.....
Na egy értelmes hír az NV-től
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu
Az Nvidia egy alagútban megy aminek a végén a "leggyorsabb VGA minden áron" felirat villog szép nagy zöld betükkel. Nem veszi figyelembe a többi utat mint például "fejlesztés minden árkategóriában", "új technológiák használata", "minden kategóriában a lehető legjobbat nyújtani".
Nvidia = csőlátás
Most ott tartok hogy szeretnék venni egy működőképes X1950XTX-et amit elteszek (van már egy Asus 7900GT-m) és majd mutogatom a gyerekeimnek, unokáimnak hogy az én időmben ezek voltak a legjobb karik a maga kategóriájukban. Szívem szerint ezt a mostani Giga HD4850-et sem adnám el... de ki tudja mi lesz itt még
Kezd iPon szint lenni...

Most egy világ tört össze bennem, hogy veszek GTS240-est?

Komolyra fordítva a szót, tényleg meglepetés ennyi átnevezgetés után, lehet kissé égésnek érezte az Nv, hogy a fórumok már ezzel vannak tele...
Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom. Mára mindez teljesült.

Iszonyat mennyiségű hír van most az nVidia oldalról... egyre többen rugdossák őket, csak aztán nehogy bajba is kerüljenek...mert ha csak egy gyártó marad akkor lesz nekünk jajj...

.::www.megadanceradio.hu::.
vanflém vanflém vanflém? 
elvileg az eredeti célja az átnevezéseknek az volt, hogy átláthatóbbá teszik a termékpalettákat. tehát akkor most lesz kétféle 8800GTS 512 (GTS150/250), alatta meg semmi, csak a lassítók? vagy lesz majd 8800GT/9800GT "utód", csak esetleg a G300-asok között? áááááááá...én mindjárt lefejelem magam.
egyébként meg, ha a drága nVidia-t ennyire gyomorba találta ez a sok ellenérv és negatív kritika az átnevezősdit illetően, hogy egyik pillanatról a máikra visszavonták a már biztosnak tűnő terveket, akkor minek kellett a HardOCP-t (és még ki tudja kiket) megszivatni??? gerinctelen férgek.
"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

Csak nem egy átnevezéstől menne csödbe?! 
A számítógépem nem öreg, csak klaszikus.
Nem török pálcát a fejük felett... bár a meghátrálást hibának tartom, az indokokat tekintve mégis érthető.
Viszont kérdés, hogy volt-e már példa a történelemben arra, hogy a HC felhasználók miatt bármely cég visszavonulót fújt volna? (Viszont az is igaz, hogy a Vista-nak is sikerült annó betenni. Egy ilyet meg jelenleg nem engedhet meg magának az NV.)
marcias: jó az új avatárod.
"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

Ki gondolta volna!!

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/
GTS 150 != GTS 250 != 8800 GTS 512.
Bocs, de nincs kedvem többször leírni, pontosan mik a különbségek.

Van különbség? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Mintha nem tudnád. Más chip, más nyák, más hűtés. Csak ennyi. 
miabaj?
más NYÁK? kit érdekel? a kártya attól még ugyanaz (lsd.: Sapphire 4850 ref. ill. Sapphire Edition ("rövidített" NYÁK))
más chip? mi benne a más, talán a gyártástech.? attól még a kártya ugyanaz.
más hűtés? esetleg új matricát nyomtak a régire? attól még a kártya ugyanaz...
de ha már így belém kötsz, légy oly nedves, eröltesd meg magad, és írd le, hogy pontosan mik a különbségek, mester.
"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

Erdekes. Remelhetoleg az Ati melkasa nem duzzad az NV gyengesegetol, mert akkor meg a lo tuloldalara esunk at es a piros eljatsza majd ugyan azt mint a zold :/
www.oaziscomputer.hu
Előbb kellett volna gondolkodni.... Jobban jártak volna.... 
Így? Hogy? Csak közöltem a tényt, hogy minden szinten (úgy értve, chip típus, nyák, hűtés) van különbség közöttük, ha nem is túl sok. És főleg nem fizikailag ugyanannak a modellnek az átnevezései (ebben az esetben
). A GTS 150/250-re nevezés term. nekem sem tetszik! A részleteket már az előző kapcsolódó hírtopikban leírtam, linkekkel. De tessék, a kedvedért még1x:
1. 8800 GTS 512: G92 - 65nm, 625/1650/1940 MHz
Hozzátenném, ha már úgyis áthozták ezt (+ GT és GS-t) a 9xxx-be, akkor eleve nem a 8xxx-es szériába kellett volna sorolni, mivel az a 90nm-es G80 (és kistesói) családja volt. Azt is megkritizálták volna, de még mindig jobb lett volna, mint az átnevezősdi...
2. GTS 150 (= 9800 GTX+): G92b - 55nm, 738/1836/2200 MHz[*], + más nyák + hűtés, mint az 1.
A magasabb órajelet (kb. azonos fogyasztás mellett) a kisebb csíkszélesség teszi lehetővé. A procikat is megkülönböztetjük ez alapján, akkor a GPU-knál miért ne tennénk?
(* ha nem változnak a 8800 GTX+-hoz képest)
3. GTS 250: G92b 55nm, órajel mint a 2., de új nyák + új hűtés (hasonlítanak az 1.-re, de csak első ránézésre), állítólag kisebb fogyasztás.
Szóval, a második kettő közé talán be lehet tenni az egyenlőségjelet, de az 1.-vel azonosítani már túlzás.
Az RV730 (PRO/XT) és RV670 (PRO/XT) is sok hasonlóság van, igaz vannak különbségek is.
[ Szerkesztve ]
Jó, de ezek nem olyan volumenű "fejlesztések" hogy egy teljesen új névvel lássák el a kártyát. Oké mondjuk, hogy + (9800GTX) vagy 280-ról 285 de ez?.... 
A 8800 GS, GT és GTS (512)-nek, mint elnevezéseknek, eleve nem is szabadott volna léteznie... Már akkor ott zavart okoztak, amit csak fokozott az utólagos 9xxx-re nevezés. Ebben talán egyet lehet érteni, hogy ha ezeket eleve mint 9xxx hozzák ki (amúgy is jó idővel a G80 után), azt még el lehetett volna fogadni (ha már nincs más), nem?
A GTX 1xx, 2xx-be sorolás term. indokolatlan, mert az egy frissített mikroarchitektúra.
Mondjuk, hogy OEM vonalon megtették az 1xx-kel, na bumm, ebből még szerintem nem lett volna akkora ügy, de hogy a hardcore gamerekkel is (tovább) packáztak, na ez már vért kíván. 
Mindegy, én csak azt mondom, hogy az egyenlőségjel túlzás egy G92-es és a jóval magasabb órajeles (miközben a fogy. kb. azonos) G92b kártyák közé, főleg hogy egyéb szempontból is eltérnek.
GTX 280 vs. 285: itt azért is ilyen kicsi a névbeli változás, mert a gyártástech váltás ellenére alig emelkedtek a GPU órajelei, mivel helyette inkább a fogyasztás csökkenésére helyezték a hangsúlyt, a 280-é már túl magas volt. Na persze nem azt mondom, hogy egyéb esetben 3xx-nak hozhatták volna ki. 
Így elfogadhatóbb a számomra:
8800 GTS 512 ~ 9800 GTX ~ (GT 150 = 9800 GTX+) ~ GT 250
[ Szerkesztve ]
pedig ennek még több értelme lett volna, mint a GTS250-nek. csak nem attól féltek, hogy túl közel fog a 240 a 250-hez teljesíteni? 
Abu: egyes háromdimenziós játékprogramokban
be szép kifejezés 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.