Szórakoztatóelektronikai újdonságok a ViewSonictól

A ViewSonic elsősorban nem szórakoztatóelektronikai termékeiről ismert, ám mivel a vállalat több vasat tart a tűzben, ezért ebben a szegmensben is jelen van termékeivel. A cég többek között tévékkel hódít, így bemutatták a VT2300 LED típusjelzésű modellt, amelynek prototípusával először a januári CES-en találkozhatott a nagyérdemű.

ViewSonic VT2300 LED
ViewSonic VT2300 LED

Azóta jó sok víz lefolyt a Dunán, és most már konkrétumokkal is szolgált a vállalat a termékkel kapcsolatban. Egy keretes LED háttérvilágítású, 23 hüvelykes képátlóval bíró modellről van szó, amely talán némiképp meglepő módon képes a Full HD felbontás megjelenítésére. Itt érdemes megjegyezni, hogy sok nagynevű, alapvetően a szórakoztatóelektronikai iparágat pörgető vállalat jó néhány 32, 37 colos készüléke sem képes erre.

A fejlesztések során a cég kiemelt figyelmet fordított a környezetbarát használatra és gyártásra, legalábbis ez derül ki közleményükből. A televízió higanyt egyáltalán nem tartalmaz, és állítólag 30-50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy hagyományos háttérvilágítású LCD készülék. Ezt persze más LED televízió is elmondhatja magáról, így olyan világrengető újdonságról talán még sincs szó.

Az öt millisecundomos válaszidő erősen közepesnek mondható, viszont a három HDMI port elegendőnek tűnik, ellenben úgy néz ki, hogy a digitális adások vételére alkalmas tunert kispórolták belőle. A képminőséggel kapcsolatban a vállalat azt ígéri, hogy már az fantasztikus élményt jelent, ha az ember egy pillantást vet a képernyőre. Tiszta, természetes színek, illetve vibrálásmentes, tűéles kép vár arra állítólag, aki hajlandó négyszáz dollárt fizetni érte.

ViewSonic PGD-150
ViewSonic PGD-150

A közelmúltban azt is bejelentette a ViewSonic, hogy piacra dobja saját 3D szemüvegét. A aktív sutteres megoldás semmi extrát nem nyújt majd, viszont kevesebb, mint kétszáz dollárért hozzá lehet jutni a PGD-150 típusjelzésű termékhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés