Tévézés a jövőben

A tévéinnováció manapság jórészt egyet jelent az OLED-del, illetve a 3D megoldásokkal. Tény és való, hogy a kettő közül manapság inkább az utóbbira fókuszálnak a meghatározó piaci résztvevők, így többek között az LG is.

LG LE9500
LG LE9500

A dél-koreai nagyvállalat tartja magát az eredeti tervekhez, és március végén, április elején csatába küldi első Full HD 3D-s tévékontingensét. A mélységi felderítők az Infinia család LE9500 és LX9500 típusjelzésű modelljei lesznek, amelyek feladata várhatóan az, hogy már jelezzék: Az LG innovatív, erős márka, amely képes arra, hogy az első pillanattól kezdve meghatározó szereplője legyen egy most születő piacnak.

Hirdetés

A vállalat sokat vár az idei évtől. Jelentősen módosítottak az elképzeléseiken, kijelentették, hogy egymillió Full HD 3D tévét szeretnének értékesíteni 2010-ben, amely az előrejelzések szerint huszonöt százalékos piaci részesedést jelent majd. A tévék várhatóan 4100 dollár körüli áron találhatnak gazdára a jövő héttől.

Samsung SSG-2100AB
Samsung SSG-2100AB

Az LG mellett a másik koreai gigász, a Samsung is hallatott magáról. A cég két új aktív, shutteres szemüveget mutatott be, amelyek tervezése során már láthatóan az esztétikai szempontokat is szem előtt tartották, több-kevesebb sikerrel. A Samsung SSG-2100 AB, illetve Samsung SSG-2200KR névre hallgató modellek már előrendelhetők 350 dolláros darabonkénti áron, amennyiben viszont valaki rögtön négyet rendel, akkor már háromszázért megkaphatja őket.

Samsung SSG-2200KR
Samsung SSG-2200KR

A 3D-ben is komoly energiákat megmozgató AU Optronics a jelek szerint a tévépiac egyik vezető gyártójává kívánja kinőni magát. Legalábbis erre utal, hogy a vállalat bejelentette, a harmadik negyedévtől elkezdi árulni új OLED tévéit.

Úgy tűnik, másokkal ellentétben továbbra is komoly fantáziát látnak a technológiában, így első körben 14 hüvelyk képátlójú modellekkel nyitnak, ám állítólag jövőre már közepes méretű készülékek is megtalálhatók lesznek a kínálatukban. Sajnos az említett eszközökről egyelőre semmiféle konkrétumot nem árult el a gyártó, de ez idővel biztosan változni fog.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés