Hirdetés

Szórakoztatásra szánt notebookok az Acertől

Az Acer olyan notebooksorozatot jelentett be Aspire 4935 néven, melynek tagjait elsősorban a multimédiás feladatok ellátására specializálták, de emellett a játékokat kedvelő felhasználók számára is alternatívát jelenthetnek. A 14 hüvelykes notebookok mindegyike megkapta a Gemstone dizájnt, ami tetszetős külsőt biztosít. LED háttérvilágítású, 1366x768 pixel megjelenítésére alkalmas kijelzőjük ideális képarányú a nagy felbontású filmek számára, 8 ms-os válaszideje pedig csökkenti a szellemkép kialakulásának esélyét. Meghajtásáról alapkiépítésben egy NVIDIA 9300M chipsetbe integrált grafikus vezérlő gondoskodik, de opcionális kiegészítőként GeForce 9600M GS grafikus kártya is rendelhető hozzá. A beépített HDMI kimenet segítségével külső megjelenítőn is megtekinthetők a mozifilmek, a teljes élményt a második generációs Dolby Home Theater technológia támogatása biztosítja.


[+]

Az Acer az Intel processzorok használata mellett döntött, azokból többféle Core 2 Duo modell is választható, köztük a 35 wattos fogyasztással rendelkező T9400 és T9600, vagy a 25 wattos P9500, P8400 és P8600 modell. Hozzájuk a PM45 Express chipseten keresztül maximum 4 GB-nyi DDR2-es memória társítható, a két memóriafoglalat a dual-channel kialakítást is lehetővé teszi a 667 MHz-es modulok számára. Merevlemezből is többféle, 120, 160, 250, vagy 320 GB-os tárkapacitással rendelhető, az adatok mozgatására egy kétrétegű lemezekkel is megbirkózó DVD-író szolgál, de kérhető Blu-ray egységgel is. Ezenkívül még kártyaolvasóval és webkamerával is felszerelték.


[+]

A vezeték nélküli hálózatokhoz való kapcsolódást kiépítéstől függően egy beépített Wi-Fi (802.11 a/b/g/n) és egy Bluetooth 2.0 + EDR modul látja el, de elérhető WiMAX támogatással rendelkező egységgel, és opcionális Acer Xpress VoIP telefonnal is. A vezetékes hálózatok elérését egy Gigabit Ethernet és a beépített modem biztosítja. A további csatlakozási lehetőségek között három USB 2.0, eSATA, infraport, Express Card, D-Sub, S/PDIF támogatással ellátott audiokimenet és mikrofonbemenet található.


[+]

A 342 x 239 x 23-38,6 mm méretű Aspire 4935 hatcellás akkumulátorral együtt 2,4 kg-ot nyom. A 4400 mAh kapacitású telep körülbelül 3 órányi folyamatos működést biztosít, feltöltéséhez kikapcsolt állapotban 2, használat közben 3 óra szükséges. Az Acer – több más saját szoftverrel együtt  – a Microsoft Windows Vista Ultimate, Home Premium vagy Basic változatait telepíti fel előre a notebookokra. Az áruk kiépítéstől függően változik, az egyszerűbb modellek nagyjából 220 000 forintos áron kerülnek forgalomba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés