Szeptemberben végre véglegesítik a 802.11n Wi-Fi szabványt

A Wi-Fi Szövetség bejelentette, hogy szeptember közepén véglegesítik a 802.11n vezeték nélküli szabványt. A gyártók jelenleg a 2008 márciusában elfogadott Draft 2.0-s verziószámú specifikációnak megfelelően tervezik a termékeiket, azonban a szabvány tényleges véglegesítése az eredeti tervekhez képest jelentősen csúszott.

A 2.0-s követelmények a WPA2 (Wi-Fi Protected Access 2) titkosítás, illetve a QoS (Quality of Service) menedzsment esetén hoztak jelentős előrelépést. A Wi-Fi Szövetség közleménye alapján a végleges specifikációk tartalmaznak némi opcionális kiegészítést, ami persze lehetővé tesz pár új szolgáltatást. Ezek között található a csomagegyesítés (A-MPDU) és a Space-time Block Coding (STBC) is. Előbbi az adatforgalom hatékonyabb lebonyolításáért felel, míg az utóbbi a teljesítményt javítja bizonyos körülmények között. Természetesen az eddig megjelent, Draft 2.0-s specifikációnak megfelelő készülékek újratesztelés nélkül alkalmasak a 802.11n szabvány követelményeinek.

Mathew Gast, az IEEE 802.11 szabványügyi bizottság egyik tagja szerint a múlt héten megtartott megbeszélésen már számos kérdést tisztáztak, így a szeptember 11-én tartandó új találkozó végleg pontot tehet az évek óta húzódó ügy végére.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés