\o/

végre 

Én is ezt mondom, végre. Nem tudom, mit lehetett ezen 7 évig variálni
... Azt tudtam, hogy már nagyon régóta van draft n, de ez a 7 év jóformán megdöbbentett. Úgy látszik, a wifi nem fejlődik olyan gyorsan, mint úgy általában a számítástechnika
.
Te is fiam, Bluetooth?

Na végre,már ideje volt.
Mire szabvámy lett addigra lassan elavul

Már csak arra lennék kiváncsi, hogy ezek után mikor jön majd egy új szabvány ami hivatalos .... 40 év 
DOWNLOAD ██████████████ 105%
Ez tényleg nagyszerű hír. Reméljük a következő fázis, ami nagyságrendekkel nagyobb adatátviteli sávszélességet biztosít, kicsit hamarabb érkezik. Eléggé elavult mára már ez a 7 éves technológia sebesség szempontjából. Mára már egy normális internetet sem lehet megosztani vele, mert lassabb mint maga a net sávszéle. Hát, kapják össze magukat.
<-ƘƘ-> Rendszerment
én meg arra lennék kíváncsi, hogy amely eszközök nem draft 2.0 kompatibilisek, hanem régebbiek, azok vajon firmware frissítéssel kompatibilisek lesznek, vagy lehet őket kidobni?
(#6) Kendek: mér, 300Mbit-es net elofizetesed van?
Jo persze elmeleti max, de 25-100 Mbitet átvisznek ezek értelmes távolságra (lakáson belül), vagy nagyobb antennával többet/messzebre is.
[ Szerkesztve ]

7 év ...
... nem kevés idő!
Press any key to continue ...
Igen, az most a jó kérdés, hogy egészen pontosan mi lesz a korábbi modellekkel. Szerintem alapvetően azok is rendben vannak, max pár spéci fłcsör nem megy majd rajtuk bizonyos esetekben.
Nálam a Draft N 2.0-s hálóat 3 MB/s fölött tud a lakás minden pontján, tehát a 25 megabites internetkapcsolatot elbírná minden probléma nélkül. Bárcsak ilyen gyors netem lenne faluhelyen...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Nekem nem úgy tűnik... Pl 0 -4 pont között, ami szerintem elég gyakori lehet egy netmegosztásnál. Ez már egy 15Mbites internetnek is szűk, ami UPC-nél a kis csomag most... Diginél szintén közel sem ez a maximum.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Épp ideje volt már. Holnap nyomják fel a netemet 60 megabitesre, le kell majd cserélnem az 54 megabites WLAN-omat. 
Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html
Hát, bizony, nemhogy 300, hanem 3X akkora netem is van. Ez már bőven nem megy át rajta. 

<-ƘƘ-> Rendszerment

Inkább ne, mert legalább nem tudja a teljes sávszélt lelopni a szomszéd
.
a PH-s tesztben szerintem direkt tettek oda a routert, hogy tobb falon menjen at a jel, a jol megnezed az legvonalban 4 falat jelent. Ha teszemazt, a kepen 8-assal jelolt pontban lenne a router, akkor maris jobb lenne a helyzet. + antennat joszerivel barmelyik routeren lehet cserelni nagyobbra es a kliensek antennai sem elhanyagolhatoak pl USB stick vs notebook beepitet antennaja, vagy pci-os 3 antennas vevo kartya.
Szoval csak akarni kell es at lehet vinni, azt a sebesseget, persze nem a legolcsobb eszkozokkel. Letoltogepet meg nem wlanra kell logatni, arra ott a LAN kabel 
(#13) Kendek: a kepen en "csak" 120 megabit-et latok 
[ Szerkesztve ]
Ez egy 10 Gb/s-es gerinchálózat, és egyébként a speedtest mérése bájtot mér, nem bitet. Szal ez bizony vagy 1000 megabit-es mérés letöltési oldalon.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

index forras meg nincs... nem az elso
I'm dreaming of an iphone not restricted by itunes.
az Mb, azaz megabit, a MB lenne megabyte. En is hasznalom a speedtest.net-et, tudom mit mer, meg amugy is oda van irva 
Amugy az h te gerinchalozaton logsz, az eleg egyedi es extrem eset (a makos disznaja
)
Idézek neked az Index fórumáról:
2009.09.14 10:40:07caizzz
azért forrásmegjelölés nélkül átvenni a prohardverről, elég nagy szarháziság. buzik.
http://prohardver.hu/hir/veglegesitettek_a_802_11n_szabvanyt.html
Az itcafét meg linkeljétek csak, majmok, ott aztán szintúgy magas a színvonal.
2009.09.14 10:54:39greatz
A tisztán látás végett: a Prohardver-en is az ITCafé van megjelőlve forrásként.
2009.09.14 11:01:00Mr. Ray
Az ITCafe a Prohardver része, mondhatni aloldala, mint az Indexnek a Velvet. A jóképességűek fikázás előtt nézzenek utána a dolgoknak.

[ Szerkesztve ]
Jártas vagy a legénybúcsúkban? Akkor ide nézz be: http://logout.hu/bejegyzes/goose-t/legenybucsu/friss.html

Hú, tényleg, az bitet mér, összetévesztettem egy másikkal. Viszont mindegy is, akkor sem megy át már ez sem rajt gyakorlatilag, wifi-wifi között meg főleg.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment

jah, lattam, valaki eltevedt
de ez az indexet nem mentesiti
I'm dreaming of an iphone not restricted by itunes.

Lelopok én mindent, csak rakd ki..

Amugy végre lehet tudni mi a vége. Többre számitottam mint amit a Draft2 produkál.
Hivhato vagyok Viberen

Csak hogy normális pinget is lássatok ![;]](/dl/s/v1.gif)

Amúgy többnyire 5-15 ms a ping, nem tudom, hogy ez hogy sikerült így, de akkor többször egymás után is 0-t mért!

[ Szerkesztve ]
Te is fiam, Bluetooth?
Nyilván, hiszen ez volt a teszt célja.
Persze, betehetem 10 centire a routertő is, és örülhetek, hogy gyors ![;]](/dl/s/v1.gif)
Az átlagfelhasználó örül ha sikerül beüzemelnie, nemhogy antennát cserélget rajtuk, meg méreget az optimális elhelyezéshez...
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!
Jóvan nah, nehéz mérni, mert sokan rajta lógnak. De egyébként teljesen ugyanazon a NIIF gerincen vagyunk ám. Csak én egy másik egyetemen vok munkában. 
Link - itt nézd meg magad.
[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ-> Rendszerment
"N" Na-Na
bár én még itthon maradok a kábelnél
bár ha notizhatnékom van bizony jól jön ám a G-G+ -N 

Gratula nekik, talán a következő szabványra már el is lehet hagyni a kábeles megoldásokat 
"Finally i'll be able to play a Crysis game without making my PC match the specs of the machine where God runs creation.exe on"
jó az még ha van
bár bízzunk benne h igazad lesz és nincs többé Kötöttség
csak ne kerüljön 7 évbe:S
Igazából nem lehet tudni, hogy mi a vége. Mert most előjött a 150 Mbps-os N-es cuccok kategóriája, és sok gyártó dual-band trükköt vetett be (kvázi két N-es sávon dolgozik a cucc). A g-s szabvány is hivatalosan 54 Mbps-os volt, mégis 108 és 125 Mbps-osnak mondott változatok is születtek, melyek tényleg gyorsabbak voltak az eredetinél. Szerintem N-en is lesz még ügyeskedés.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!

A nagyok azt mondják, hogy jó munkához idő kell.
7 év ergo valami nagyon nagyot kaptunk kézhez most már hivatalosan is.
[ Szerkesztve ]
CSS (Hun)Bloodkiller

Nah veegre!
.::www.megadanceradio.hu::.

Ha hinni lehet az infóknak, az n-szabvány végső határát 600 Mbps-ben jelölték ki, még évekkel ezelőtt. Ez természetesen fizikai jelzési sebesség, mint a wifi-szabványoknál általában, ebből jó, ha kb. 40%-ot megkapunk felhasználói szinten. Ezt a 600 Mbps-t konkrétan a 40MHz-es - az a/g-szabványok által elfoglalthoz képest dupla - sávszélességű, négy spatial stream-et továbbító (tehát 'négyantennás') rendszerek tudják teljesíteni, ha majd lesznek ilyenek: [link], [link]. Ami ezen túlmutat, azt már valószínűleg nem 802.11n-nek fogják hívni (és véleményem szerint a sávszélesség miatt nem is a most megszokott sávokon fog működni).
es @(#24) bteebi:
es otthon milyen netetek van? mert a koliban, tanszenken az NIIF-en mindkinek ilyen netje van.. nalunk az egyetemen 2003ban is mar 40 Mbit folott volt a savunk. aztan?
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart!
Rég nem jelentkeztem be, de most kötelességemnek érzem (mérnöki eskü meg kutyafüle miatt). Ilyen nagy baromságot rég olvastam már itt.
Természetesen az eddig megjelent, Draft 2.0-s specifikációnak megfelelő készülékek újratesztelés nélkül megfelelnek a 802.11n szabvány követelményeinek.
A véglegesített N-es szabványnak a draftok jobb esetben firm frissítés után felelnek csak meg, rosszabb esetben úgy sem.
[ Szerkesztve ]
Ember embernek farkasa.
(#37) FehérHolló válasza FehérHolló (#36) üzenetére
draftok = Draft 2.0-ás specifikáció alapján készült eszközök.
Ember embernek farkasa.
Itthon csak 5000/500-as trés van. Ahhoz persze tökéletes még a cucc, N-es routeren keresztül nyomom asztalin is. Na de nyugatabbra, meg már idehaza is terjed lassan a 120 Mbites net, na jó, idehaza inkább még álom a legtöbb embernek. De van ahol már bőven megengedhetik maguknak. Egyébként meg az egyetemen nem is lehet bekötni routert, mert letiltják. Viszont a ralink-os wifis Wind-emmel simán megoszthatom, azt nem látja a kutya sem, és N-es az is. (Bár a vastag falakon nem nagyon megy át.)
<-ƘƘ-> Rendszerment
Mi itt a probléma? Ha megállapították, hogy a Draft 2.0 tervezetben foglaltak kielégítik a végleges szabvány minimum követelményeit, akkor azok az eszközök, melyek a 2.0-ás szabványtervezetnek maximálisan eleget tesznek, mért ne felelnének meg a végleges szabványnak? A többi újdonság csak opcionális kiegészítés, nem fontos kompatibilitás szempontjából.
<-ƘƘ-> Rendszerment

És ugyanmár minek a megabigagiga net?
A látogatott weboldalak felvannak rá készülve?
Mostanában nincs egy normális film se...
Letölt 2perc alatt 29napig meg csak fizeted
Hát azért én szívesebben lógnék ultragyors neten, és nem is feltétlen drágábban. Ha lehetne DIGI-m, előfizetnék 50.000/25.000 kbps-re a mostani 5000/500-as helyett. És még olcsóbb is lenne 1100 Ft-al. Az mindegy, hogy kihasználnám-e valóban, nem valószínű, hogy 15 TB-nyi adatot letöltenék éppenséggel havonta. De amikor kell valami, az a lehetőségekhez mérten sokkal hamarabb meglenne, a nagyobb oldalak azért rendesen tudják küldeni az adatot. Torrenten meg a határ a sebességnél a csillagos ég ugyebár. Hamarosan itt a Ubuntu 9.10 is. 
<-ƘƘ-> Rendszerment

na most a notiban 5100AGN van. a router Belkin N-es router 2db antennával. és "csak" 150mbps-el kapcsolódik a noti a hálózathoz. ez akkor azért van mert csak 1db antenna van a notiban? egy pillantra kapcsolódásnál felugrik 300-ra de utána beáll rögtön 150-re.
[ Szerkesztve ]
HP Pavilion dv5-1080eh
nagyot mondtal.. ki nemtud rola?
es hasznalod?
lehet rakotni wifi routert a az NIIF-re is, csak bridge modban. de igy inkabb mar switch funkciot lat el, de a halo igy kvazi kibovitheto wifire is. a routolas tiltjak. (lehet h a wifi bidge-t is, csak ezt nem biztos h eszreveszik)

Otthon 15M/2M cselló van, de majd talán át fogunk nyergelni egy másik szolgáltató 60M/30M optikai kábeles cuccára.
Félreértés ne essék, nem felvágni akartam (amúgy egy 100M/100M elérés ma már egyáltalán nem kuriózum, sőt...), de a ping miatt viccesnek tartottam, ezért belinkeltem.
Te is fiam, Bluetooth?
Kevesebb demagógiát, kéremszépen. Az előbb azt mondtad, hogy nincs olyan otthoni net, amire az n-es wifi kevés. De van. Én nem, de munkatársam használja a UPC-set.
keremszepen egy szoval sem mondtam h nincs olyan otthoni net ami nemhasznalja ki. ezt hol olvastad? 
amugy meg kb. akiknek van 50 Mbitnel nagyobb otthoni netje (internetezok 1%-a) azokbol is max par szazaleknak jut eszebe wifin osztani ekkora savot. mmint az eszebe jut, de beleszarik (mar bocsanat) hogy tfh egy g-s wifi "csak" e.g. 40 Mbitet lo at a 2-vel mellette levo szobaba.
ha a munkatarsadnak ez problema, akkor gratulalok. ez legyen neki a legnagyobb az eletben, azt kivanom.
[ Szerkesztve ]
rendben 
mod: off.
[ Szerkesztve ]
Ajánlom megtekintésre a saját 35-ös hozzászólásod, meg hogy mire válaszoltál vele 
A g-s wifi nem 40 Mbitet, hanem 10-et lő át a szomszéd szobába, mert akinek ilyen problémái vannak, az nem panelben lakik, hanem olyan helyen, ami jobban megfogja. Az n-es meg azonos hatásfokot feltételezve 30-at fog. 30-as net meg minden 2. bokorban van már.
Úgyhogy a beszélgetés kezdőszálához: mire sikerült szabványosítani, már kezd eljárni felette az idő. És e miatt nincs jobb alternatíva, mert nem abba fektették az érintett gyártók az energiát.