SteamVR: Big Picture mód a virtuális valósághoz

A Valve a Steam Dev Days nevű fejlesztői konferencia első napján bejelentette, hogy elkészült a SteamVR funkció, ami a Steam platform Big Picture módját terjeszti ki a virtuális valóságba. Ezzel lényegében egy olyan felhasználói felület jön létre, ami jól kezelhető például az Oculus Riftet használva. Ezt talán sokan feleslegesnek tartják, de valójában lényeges fejlesztésről van szó, hiszen a normál módokban igen kényelmetlen a Steam platform vezérlése egy Oculus Rifttel a felhasználó fején, de az új szolgáltatás ezt helyből kényelmessé teszi. Ennek köszönhetően elérhető, hogy ha valaki játékot akar váltani, akkor még csak ideiglenesen sem kell megszabadulni a virtuális valóságot megteremtő szemüvegtől.

A SteamVR támogatása még csak béta fázisban van, de egy Oculus Rift fejlesztői csomag mellett kipróbálható. Ehhez a Steam kliensen belül engedélyezni kell a béta frissítések telepítését, amivel igényelhető a megfelelő kliens. Ezután a klienst a „-vr” kiegészítéssel kell indítani, és a SteamVR interfész elérhető lesz.

A Valve szintén bejelentette egy VR fejlesztőkörnyezetet, amivel a vállalat szabványosítani szeretné a különféle virtuális valóságot megteremtő szemüveg felületét, így a szoftverfejlesztőknek lényegesen egyszerűbb lesz a különböző eszközök támogatása.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés