Hirdetés

Saját fejlesztői konferenciát szervez a Valve

A Valve annyira komolyan gondolja a nappali meghódítására irányuló terveit, hogy a SteamOS, a Steam masinák és a Steam gamepad mellé most bejelentettek egy saját fejlesztői konferenciát is. A Steam Dev Days január 15-én és 16-án zajlik majd Seattle-ben, és a vállalat várja az érdeklődő fejlesztőket, hogy megoszthassák egymással gondolataikat a jövővel kapcsolatban.

A Valve számos bemutatót és prezentációt szervez, melyek a virtuális valóság, a Linux és az OpenGL körül forognak majd, illetve megbeszélhető lesz a felhasználók által generált tartalmak helyzete is, amit például a Microsoft, a Sony és a Nintendo teljesen kihagy a konzolokból, de a Valve úgy néz ki, hogy nem szeretne ettől ennyire agresszíven elzárkózni.

Sajnos a rendezvényre a média nem hivatalos, így csak szivárgó információkra lehet számítani, de abból remélhetőleg sok lesz, hiszen mindenki kíváncsi rá, hogy a Valve kiket győzött meg arról, hogy a SteamOS egy jó irány. Valószínűleg kapunk némi extra adatot is, hogy a végleges Steam masinák milyenek lesznek, illetve kik a gyártópartnerek.

Doug Lombardi, a Valve marketingért felelős alelnöke egyelőre csak annyit árult el, hogy nagyon széles termékskálával szeretnék lefedni a piacot, így lesznek mindenféle konfigurációk AMD, Intel és NVIDIA hardverekkel. Valószínűleg az előbbi gyártók kombinációira is lehet számítani, ha az adott gépben esetleg lesz dedikált grafikus vezérlő. Sajnos arról még nincs adat, hogy mely cégek rakják majd össze a gépeket, de valószínűleg ebből a szempontból is nagyon nyitott lesz a Valve, hiszen a piac agresszív lefedése gyors árversenyhez vezethet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés