Révbe ért a Wi-Fi Direct

Pontosan egy évvel korábban számoltunk be a Wi-Fi Direct szabványról, mely a Bluetooth technológia életét szeretné megkeseríteni. A Wi-Fi Alliance célja egy olyan vezeték nélküli kapcsolat létrehozása, mely közvetlenül a termékek között zajlik. A kommunikáció a 802.11a/g/n-es szabványokat támogató eszközök között jöhet létre 2,4 és 5 GHz frekvencián. A 802.11b nem élvez támogatást, így a régebbi készülékek esetében a funkció nem érhető el. A rendszer legnagyobb előnye, hogy mellőzi a hotspotokat, sőt akkor is működik, ha a csatlakoztatott szerkezetek közül az egyik nem rendelkezik Wi-Fi Direct minősítéssel.

Hirdetés

A Wi-Fi Direct nem csak egyszerűen használható, de gyors is. A Bluetooth ellen ez lehet az egyik ütőkártya, hiszen elméletben kétszer gyorsabb a rendszer a Bluetooth 3.0 + HS szabványhoz viszonyítva. A biztonságra sem lehet panasz, mivel a létrehozott kapcsolat WPA2-es titkosítással védett.

A Wi-Fi Alliance jelenleg a termékek minősítésével foglalkozik. Jelenleg az Atheros XSPAN AR928x PCI Express, a Broadcom BCM43224 2x2 MIMO PCI Express, a Ralink MIMObility HM92C00 PCI Express és a Realtek RTL8192CE-VA4 HM92C00 PCI Express minikártya támogatja a szabványt az Intel Centrino Advanced-N 6200 mellett. Az év végéig ez a lista biztosan bővülni fog, így nagy jövő állhat a Wi-Fi Direct előtt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés