IFA 2011: a világ első ikerobjektíves 2D/3D kamkorderét vezeti be a Panasonic

A japán konszern bejelentette, hogy piacra dobja a világ első beépített ikerobjektíves 2D/3D kamkorderét, mely a HDC-Z10000 jelzést viseli, és igazoltan kompatibilis az AVCHD 3D/Progresszív szabvánnyal. A cél az, hogy az új modellel mind minőség, mind ár tekintetében áthidalják a szakadékot az amatőr és a professzionális felhasználók között. Ennek megfelelően elméletileg ideális eszköz lehet filmezéshez például fiatal művészeknek és filmeseknek, vagy bárkinek, aki televíziós minőségű videofelvételeket szeretne készíteni. A Panasonic egyedülálló, fejlett dupla 3MOS-rendszere két 3MOS-érzékelőt tartalmaz, amelyek 6,57 millió pixeles valós felbontást kínálnak. A két nagy átmérőjű F1,5-es objektív egymástól függetlenül, a bal, illetve a jobb oldalon helyezkedik el, és kamkorderek közt elsőként Nano Surface Coating bevonattal rendelkeznek, jelentős mértékben csökkentve a szellemképesedést és a becsillanást.

Panasonic HDC-Z10000
Panasonic HDC-Z10000

A sokoldalú ikerobjektív számtalan felvételkészítési szituációban használható, a 32 mm-es nagylátószögtől (2D-s felvétel esetén 29,8 mm) a 10-szeres optikai zoomig (2D-s felvétel esetén 12-szeres, Intelligens Zoommal 23-szoros). Ez jelentős mértékben bővíti a felhasználási lehetőségeket, a szűk helyen történő felvételkészítéstől egészen az olyan szituációkig, amikor a téma és a kamera nagyon távol helyezkedik el egymástól.

Kompakt méretének köszönhetően a készülék könnyen hordozható és rugalmas használatot tesz lehetővé, amely a továbbfejlesztett manuális funkciók – mint például a zoom, a fókusz és blende szabályozása – és a kívánt hatás precíz beállítására szolgáló három külön gyűrű révén a professzionális igényeket is kielégítheti. Az Intelligent Auto (iA) funkció és az erőteljes új képstabilizáló, a HYBRID O.I.S+ még mozgás közben is stabil felvételek elkészítését teszi lehetővé.

Az újonnan kifejlesztett, ultranagy sebességű Crystal Engine Pro II képfeldolgozónak köszönhetően, amely nagyobb felbontást és zajcsökkentést valósít meg, még az apró részleteket tartalmazó felületeken is optimális Full HD képminőség érhető el. Ugyanilyen teljesítmény áll rendelkezésre 2D-ben is, Full HD 1920x1080-as felbontással, másodpercenként 50 képrögzítéssel.

A Dolby Digital 5.1 csatornás térhang-, illetve a kétcsatornás sztereó hangrögzítéshez beépített mikrofon áll rendelkezésre, de a HDC-Z10000 ezenkívül két XLR hangbemenettel is rendelkezik 48 V-os fantomtáppal ellátva, amelyek külső mikrofon csatlakoztatását is lehetővé teszik. A megjelenés pontos dátumáról, és a várható árról egyelőre nem árult el részleteket a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés