Az NVIDIA reagált az AMD játékdömpingjére

Az NVIDIA úgy néz ki, hogy nem hagyja szó nélkül az AMD legújabb Never Settle Reloaded promócióját, melynek részleteiről az alábbi hírben beszámoltunk. A zöldek azonban egy picit más irányból közelítenek, hiszen egy ideje már látható, hogy a The Way It's Meant to be Played partnerprogram – pár kivételt leszámítva – az AAA kategóriás játékok helyett inkább az MMO és az F2P (free to play) modellt használó, kifejezetten PC-re írt alkotásokra koncentrál. Ennek köszönhetően az NVIDIA friss promóciója is ezt a réteget célozza.

A megvásárolt GeForce-okhoz a promóció két részre van osztva. Ha az adott termék GeForce GTX 660 vagy jobb, akkor a felhasználó 7500 aranyat kap a World of Tanks című játékban egy hónapos prémium hozzáférés mellé. Ha bárki a vásárlás után használja először a játékot, akkor további 2500 arany a jutalom. Ezenkívül a Planetside 2-höz a Premium Gear-Up csomag érhető el, ami a regisztrációt követően hét napig fog élni, és extra fegyvereket, valamint több tapasztalatpontot kínál. A Hawkenhez is jár majd 7200 meteor credit, ami lényegében a játék fizetőeszköze. Ez a szett összesítve 110 euróba kerülne a felhasználóknak, ha külön kellene megvásárolni.

A GeForce GTX 650 és 650 Ti jelzésű termékek ugyanilyen promócióban vesznek részt, csak 55 eurós összértékkel. Ez a World of Tanks című játékban 2050 aranyat jelent, amihez hozzájöhet az új regisztráció 1500 aranya. A Planetside 2-höz a Gear-Up csomag jár, ami hét napig él majd, míg a Hawkenhez 3600 meteor credit a jutalom.

Fontos megjegyezni, hogy a World of Tanks, a Planetside 2 és a Hawken című játékok eleve ingyenesen játszhatók, vagyis az F2P modellt használják. Ez azt jelenti, hogy alapvető jogok mellett bárki játszhat velük, és kellő befektetett munkával akár ingyen is komoly eredményeket lehet elérni, de mindegyik program tartalmaz fizetős extrákat, amivel a játékosok tulajdonképpen pénzért vásárolhatnak előnyt az ingyen játszó társakkal szemben. Ez NVIDIA promóciója lényegében ilyen előnyöket biztosít. Természetesen a fenti csomagokat külön is meg lehet venni, de akkor ugye pénzbe kerül. Gyakorlatilag ez nem különbözik a konkurens Never Settle Reloaded akciótól, hiszen ott is meg lehet vásárolni a mellékelt játékokat külön. Az alapvető eltérés, hogy az AMD olyan címeket mellékel, melyek nem F2P modellre építenek, így ingyen ezeket legálisan nem lehet beszerezni.

Az NVIDIA promóciója egyébként pontosan úgy lesz elérhető, ahogy az AMD megoldása, vagyis országonként pár nagykereskedés lesz kiválasztva, amelyek biztosítják a termékekhez a szükséges kódokat. A hazai részvételről nincs adat, de elképzelhető, hogy Magyarország sem marad ki a fentebb részletezett extrákból, de ezzel meg kell várni a hivatalos bejelentést. A kódokat egyébként az alábbi oldalon lehet felhasználni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés