Netgear NAS-ok hatalmas kapacitással

A Netgear hálózati adattárolói közt sokféle, nagy kapacitású és rengeteg funkcióval rendelkező modellt találhatunk. A gyártó azonban nem áll le, és tovább ontja az újabbnál újabb típusokat. Ezúttal a ReadyNAS termékcsaládját bővítette az Ultra vonallal. Az ide tartozó készülékek többek között képesek például a tárolt médiatartalmakat megosztani és streamelni a játékkonzolokra, valamint a TiVo készülékekre, illetve az Orb és DLNA támogatásnak köszönhetően akár az olyan mobil termékekre is, mint az iPad vagy az Androidos telefonok.

Netgear ReadyNAS Ultra 4 [+]
Netgear ReadyNAS Ultra 4 [+]

A ReadyNAS Ultra 4 és az Ultra 6 nevüknek megfelelően 4 és 6 SATA meghajtót képesek kezelni. Belsejükben egy-, illetve kétmagos, 1,66 GHz-es Intel Atom processzor dolgozik. E mellé 1 GB memóriát tettek a tervezők. Két darab Gigabit Ethernet port található rajtuk, a külső tárolók számára pedig két USB aljzat áll készenlétben.

Netgear ReadyNAS Ultra 6 [+]
Netgear ReadyNAS Ultra 6 [+]

Az Ultra 4 kapható winchesterek nélkül is 600 dolláros áron, de természetesen háttértárral is megvásárolható. A két darab 2 TB-os HDD-vel 900 dollárért lehet hozzájutni. Az Ultra 6 üresen kerül ennyibe, 6 TB összkapacitású tárolóval pedig 1350 dollárt kérnek érte. A Netgear újdonságai a következő héten kerülnek a boltokba. Érkezik egy harmadik, kétfiókos modell is ám arra októberig kell várni.

Netgear ReadyNAS Ultra 4 szemből [+]
Netgear ReadyNAS Ultra 6 szemből [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés