Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) Krix

Krix
(senior tag)

Ez a Synology egesz jo sebesseget tud, gondolom az ara is ehhez mert lesz. Vajon a Seagate milyen sebessegre kepes Raid5-ben?

Ha itt vannak az ászok, vígan dudorászok.

(#2) zedii válasza Krix (#1) üzenetére

zedii
(fanatikus tag)

hát igen, most a 150-160ezres mezőnyt képviselik: link :O

[ Szerkesztve ]

(#3) L3zl13 válasza Krix (#1) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Tippre egy a Seagate egy rakás sz@r.
A vinyó és hélózati eszköz gyártók RAID5 NAS-ai eddig rendre azok voltak. (WD, Dlink, Cisco, korábbi Seagate-ek) Egyedül talán a Netgear van mint hálózati eszköz gyártó, aki normális RAID5/6 NAS-okat gyárt (aranyáron).

A Synologyra kíváncsi lennék, milyen proci és mennyi RAM van benne, de egyébként biztos jó. A DS410j-n kívül mostanában nem adtak ki sz@rt. (Az se sz@r, csak nem valami gyors.)

RAID 5/6 NAS-ból, jelenleg Synology, Qnap, Netgear, Thecus ami elég jó sebességre képes. (Bár náluk is vannak kakukktojások.) A többiek messze lemaradva kullognak.

Aki hülye, haljon meg!

(#4) L3zl13 válasza zedii (#2) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A 2 lemezes 710+ hogy jön ide. Igaz, ha hozzácsapsz még 120-150k-t akkor a bővítő egységgel feltornászhatod 7 lemezesre, de így magában...

Aki hülye, haljon meg!

(#5) gardener válasza L3zl13 (#3) üzenetére

gardener
(őstag)

WD. Mybook worldöm van. Egyedül csak az árában konkurens.
Synology azért felső kategória. Jó lenne, ha 40k-ért osztogatnának ilyen NAS-okat....

(#6) L3zl13 válasza gardener (#5) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Pusztán a RAID5 miatt hasonlítottam össze én is.

Aki hülye, haljon meg!

(#7) Isee

Isee
(senior tag)
LOGOUT blog

A seagate-nek a black armorja 400dodóért nem is annyira rossz, többre számítottam :B

"...But, before your President decides, please ask him this: What if we leave... and you're wrong?" (Optimus Prime ~ TF2)

(#8) joysefke

joysefke
(senior tag)

"...támogatja a VMware softwaret..."
ez így eléggé pongyolán van fogalmazva. Mit is akar ez jelenteni?
J.

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

(#9) L3zl13 válasza Isee (#7) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

Ha jól értelmezem ez ugyanaz, mint a 440, csak vinyók nélkül.
Az pedig a smallnetbuilder sebesség táblázata szerint 27MBps-t produkál.

Aki hülye, haljon meg!

(#10) L3zl13 válasza joysefke (#8) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A vSphere-t támogatja, ami ha jól tudom egy cloud alapú virtualizációs alkalmazás. Gondolom
ebbe lehet bevonni, mint háttértár erőforrás.

Hogy ez mennyire számít extrának azt mondjuk nem tudnám megmondani.

Aki hülye, haljon meg!

(#11) joysefke válasza L3zl13 (#10) üzenetére

joysefke
(senior tag)

Kössz a választ!

Sejtettem, de fórumon nem szívesen teszek fel szimpla eldöntendő kérdést. Egyszerű hülyeséget felelni rá ;]

Ha a vSphere 4-et támogatja (a legújabb) akkor az azt jelenti, hogy támogatnia kell az NFS V3 protokollt TCP fölött. Az NFS semmiképpen nem számít extrának, de jó tudni, hogy tesztelték vSphere-el.

Mindenképpen érdekes kérdés, hogy támogatja-e a cucc a 802.3ad-t (NIC teaming). Ha nem, akkor nem lehet redundánsá tenni a hálózati interfészét, ha igen, akkor pedig a 2 GE port lessz kevés rajta, hiszen nem ártana a management interfészt különválasztani a NAS forgalomtól...

Egy szó mint száz, egy ilyen NAS-on vSphere könyezetben csupán ISO imageket, templateket érdemes tárolni, minden máshoz nagyon karcsú.

Másik kérdés, hogy ha már RAID5-t tud, akkor RAID6-t miért nem? RAID5 egyidejűleg max 1 db HDD kiesését engedi meg. Ha az kiesett, izgulhatsz, hogy mig megérkezik a csere ne essen ki mégegy HDD.

J.

Óvakodjatok az Ofotérttől, különösen a 112-es IV Ker István úti Ofotérttől. Fujitsu Siemens E7110 szereléséhez értő embert keresek (venti csere). PÜ légyszi

(#12) L3zl13 válasza joysefke (#11) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

A link aggregation-t elvileg tudja trunk vagy failower módban, ami el is várható egy ilyen kategóriájú NAS-tól.

Azt meg nem tudom miből gondolod, hogy csak RAID5-öt tud max. Tud RAID5, RAID5+Spare, RAID6, RAID10.

Aki hülye, haljon meg!

(#13) joysefke válasza L3zl13 (#12) üzenetére

joysefke
(senior tag)

Hali!

Hát csak a RAID5-t RAID1-t és talán RAID1+0-t láttam megemlítve, ezért. De most majd megnézem újra.

Igen, a link aggregation elvárható egy ilyen cucctól (ez a minimum), de úgy emlékszem, hogy azt olvastam, hogy csak 2x GE interface van a cuccon, ez azt jelenti, hogy ha bekapcsolod a link aggregationt, akkor nem tudsz szeparált management interfacet használni, tehát a NAS és a management forgalom ugyanazokon a GE interfészeken fog menni. Ez pedig nem optimális bár valszeg javít a helyzeten, hogy csak ritkán van management forgalom és valszeg az sem jelentős. Mindenesetre nekem jobban tetszene a cucc, ha lenne rajta egy FE port, management célokra.

Én összeraktam egy storage appliance-t egy régi IBM X346-os szerverből, IBM ServeRAID 7k RAID adapter van benne + 6db HDD (SCSI 15K) illetve 8 db (!!!) GE interface. Egy szerver még mindíg jóval nagyobb flexibilitást engedélyez, csak sajnos az ára is nagyobb, illetve több a munka vele.

üdv
J.

(#14) joysefke válasza L3zl13 (#12) üzenetére

joysefke
(senior tag)

Belenéztem, és észrevettem, hogy SNMP-ről sem esik egy szó sem, pedig aztán ide már csak csak elkélne...

J.

(#15) L3zl13 válasza joysefke (#14) üzenetére

L3zl13
(PH! nagyúr)

[link]
A támogatott protokollok között ott az SNMP.

A 2 GE portra nem tudok mit mondani, ez egy szükséges kompromisszum. Nyilván egy szerver összeállításánál jóval nagyobb a szabadság.

Aki hülye, haljon meg!

(#16) joysefke válasza L3zl13 (#15) üzenetére

joysefke
(senior tag)

Igazad van, nem a gyártó oldalát néztem, hanem a cikket.

A gyártó oldalán valóban ott van, hogy RAID 5+spare ill RAID 6, ill az SNMP is.

(#17) excalibur36

excalibur36
(fanatikus tag)

Szervusztok!
segyítséget kérek!
Vettem egy synology DS409 slim NAS.-t.
Nem igazán tudom bekonfigolni.
Esetleg tudna nekem segíteni valki?
Akár itt, akár úgy, hogy el jön hozzám és nálam beállít mindent.(Bp. XV. ker.)

Előre is köszönöm!

Az ember jellemét leginkább az mutatja meg, hogy mit tart nevetségesnek

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.