Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) szuper-t

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Minek grafikai proc szerverbe?

(#2) daa-raa válasza szuper-t (#1) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Nem GPU-ként kell gondolni rá ezen esetekben, hanem OpenCL végrehajtóra. Esetleg Compute Shader és hasonlók.

Si vis pacem, para bellum.

(#3) ^Clown válasza szuper-t (#1) üzenetére

^Clown
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Elvileg majd az is be tud segíteni a számolásba, stb. De ez még nem kiforrott szoftveresen.

Hát én nagyon kíváncsian várom a Fusion-t, remélem tényleg akkora durranás lesz, mint amilyennek most látszik :)

ZTE Skate Nillkin tok fekete színben! | ZTE Skate matt fólia --> http://bit.ly/eLWpUo

(#4) lezso6 válasza szuper-t (#1) üzenetére

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A cikket is el kéne olvasni, nem csak a címet. ;)

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#5) lezso6

lezso6
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Amúgy elég jónak hangzik a dolog belegondolva, hogy pl egy webszerver rengeteg konkurens szálon dolgozik, memóriasávszéléhes, s ez mind nagyon kedvező egy GPU-nál. Ezért is kezdtem el nemrég a programozást CUDA, openCL nyelveken, mivel igencsak szükség lesz ezekre a nyelvekre a nem is olyan távoli jövőben. :K

[ Szerkesztve ]

"Ami nem öl meg, az kisebbé tesz" - Super Mario

(#6) DaveJr

DaveJr
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hm...nekem tetszik hogy az AMD nem kapkodja el a dolgokat:D Az Intelnél sajnos egy "akkor is én leszek az első" hozzáállás teljesült.
Nagyon kíváncsi leszek a Fusion-re. Komoly ugrás lehet majd a HTPC tulajoknál. Pici helyen minden amihez csak kedve lehet az embernek:)

Egyedi kábelek, 4pin (PWM) Y, 3-4-5-ös elosztók...stb: http://href.hu/x/ehtx

(#7) vanhalen válasza ^Clown (#3) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

Ha tényleg akkora "durranás" lesz a Fusion, ahogy most kinéz, akkor az AMD évek óta először jelentős előnyre tesz szert (és az sem kizárt, hogy a diszkrét grafikus kártyák piaca is teljesen átalakulhat) Én is baromira várom, bár intel "párti" vagyok:) Az opencl CPU szintű támogatása is beindulhat végre és még az is elképzelhető, hogy AMD-s Apple gépek (is) kijönnek...

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#8) pip válasza vanhalen (#7) üzenetére

pip
(fanatikus tag)

mas kerdes, hogy tud-e szamottevo hasznot huzni az esetleges lepeselonyebol. A tortenelem nem ezt mutatja sajnos :( Legutobbi lepeselonye az athlon 64 bevezetese idejen volt, s megis a juzerek a dragabb, gyengebb, elavultabb, jobban melegedo P4-eket vettek, az AMD nem tudott tert hoditani.

(#9) szuper-t válasza lezso6 (#4) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Elolvastam.
akkor fogalmazok másképp. minek kell flancolni az eddigi multiprocesszoros megoldás nem volt elég? mindent túl kell bonyolítani? :F

(#10) Dare2Live válasza pip (#8) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ennek anno a legföbb oka az volt, hogy nem tudott eleget gyártani. GF a Drezdai gyárat bővíti és már USbe is épül az új gyár ~2012re kész lesz.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#11) vanhalen válasza pip (#8) üzenetére

vanhalen
(senior tag)

"legutóbbi lépéselőnye" inkább az Athlon64-X2 volt, ami ellen csúfosan megbukott az intel részéről (tesztekben. eladásokban viszont...) a korabeli csúcsot jelentő Smithfield-Presler-Cedar Mill trió... Igenám, csak akkor még javában folyt az intel részéről az a versenyellenes "üzleti gyakorlat" ami az AMD inkorrekt eszközökkel való háttérbe szorítását, ellehetetlenítését célozta és ami végül sokéves pereskedés után közös megegyezés, technológia csere és a keresztlicenc megállapodások megújításával-kibővítésével (no meg tetemes pénzösszegek AMD-hez vándorlásával) illetve az Intel beismerésével-elmarasztalásával zárult. Remélhetőleg, most nem áll fennn hasonló helyzet (és jelenleg az Intel sincs nagyon rászorulva mivel ő "vezet 1-2 körrel") Meg aztán az Athlon 64 meseszép volt, meg új, meg stb. de azért 2002-ben még erősen megelőzte a korát a Hyper Transporttal, meg a prociba integrált memória vezérlőjével, a 64 bites kiterjesztést pedig még nagyjából semmi nem használta (leszámítva talán néhány egzotikus oprendszert, amivel egy átlag user nemigen találkozhatott akkoriban, továbbá még szorftverek sem álltak rendelkezésre, talán csak a Ciszta kÓrszak végétől..) És még valami közbeszólt, ami szintén nem kedvezett az AMD-nek akkoriban. Ez pedig néhány simd utasításkészlet nem-megléte, vagy inkább hiánya. Ha jól tudom, a 64bites kiterjesztést (amit épp hogy csak kifejlesztettek) áldozták be az SSE2-3-ért, amik asszem a Venice magos procijukig nem is voltak elérhetőek. Márpedig abban a korban, és talán még most is ez a leginkább (ki)használt utasításkészlet a felhasználói programok felől. Időközben azonban az AMD elárasztotta a piacot "olcsó" alaplapokkal (és "egységes"chipsetekkel, amikkel azelőtt nem rendelkezett, csak Via-Sis-nForce-Ali stb csodákkal) meg versenyképes, az átlag usert maximálisan kiszolgáló processzorokkal elérhető áron, az Intel csúcs-elit processzoraival szemben, amit csak kevesen engedhetnek meg maguknak, és ebből fakadóan a piac kis részét fedik le még 2 évvel a megjelenésük után is, az anti-felhasználóbarát tokozás váltogatásaikról nem is beszélve (Pl. legújabb: LGA1156-LGA1155) Ezen kívül ott van az AMD openCl fejlesztőkörnyezete, amivel az Intel adós, valamint a USB3 és talán Sata3 támogatásának 1 évvel való "kitolása" annak ellenére, hogy már tavaly rendelkezésre állt mindkettő.. És AMD oldaláról most itt az új APU a processzorba integrált grafikus chippel.. Szerintem egész jó esélyei vannak az AMD-nek, szemben az Intel megcsontosodott üzletpolitikájával. Sajnos ez a megcsontosodás jellemző a mammut cégekre. Annó Bill G. nyilatkozta azt, hogy főleg azért "vadásznak" fiatal programozó zsenikre az egyetemeken, mert minél hatalmasabbra növekszik a MS. annál jobban tettenérhető ez a fajta "megcsontosodás", ami káros a számukra, tudnak is róla, de sajnos jellemző metódus. Na EZÉRT is jó az egészséges verseny:) Az AMD fordított helyzetben ugyanígy elkényelmesedne, bürokratikus-megcsontosodott óriássá válna. Talán hihetetlen, de ez olykor 1-2 emberen múlik a csúcson..

[ Szerkesztve ]

A tudomány tegnap délutáni állása/tyúkhúr elmélet szerint igazán művelt csak az lehet, akin végigment egy nehézeke, tehát: Ha nem rendelkezel az említett képesítéssel: NE OKOSKODJ!:)

(#12) daa-raa válasza szuper-t (#9) üzenetére

daa-raa
(MODERÁTOR)

Esetleg hasonlítsd össze egy GPU és egy CPU lebegőpontos teljesítményét. Ég és Föld, pláne ha a fogyasztásra vonatkoztatjuk.

Si vis pacem, para bellum.

(#13) pip válasza Dare2Live (#10) üzenetére

pip
(fanatikus tag)

nem hiszem, hogy legfobb oka lett volna. En vettem az elso A64-bol, egy 2800+ nevut (2003 vegen, a mai napig is jol muzsikal), olcson hozza lehetett jutni, volt szinte minden uzletben.

(#14) pip válasza vanhalen (#11) üzenetére

pip
(fanatikus tag)

hozzaszolasod nagy reszevel teljes mertekben egyetertek, de tovabbra is fennal az a helyzet, hogy csupan a technologiai elony nem eleg, azt kamatoztatni is kell a gyakorlatban. Es nem hiszem, hogy az Intel hip-hopp megjavulna, kutyabol nem lesz szalonna. Erosen marketingelnek, es sokan akarnak hinni nekik.

apropo, SSE2 azert volt mar a legelso A64-ben is. Es valoban nagyon megelozte a korat.

(#15) Giot

Giot
(őstag)
LOGOUT blog

Próbálják kamatoztatni a szerver piacon is majd a Fusion projektet? De ehhez ahogy előttem szólók is írták és a cikk is utalt rá azért még idő kell.
Erre a Buldózerre meg kíváncsi vagyok van PH-ás cikk ezzel kapcsolatban? Légyszi linkeljetek már egyet nekem mert a Bulldózerrel kapcs még nem sokat tudok.

Ha valami igazán... .... zenére vágysz! Frissítve: 2012.04.01 LogBlog.

(#16) szuper-t válasza daa-raa (#12) üzenetére

szuper-t
(őstag)
LOGOUT blog

Így értem. de én eddig úgy tudtam h azonos számításoknál gyorsabb (grafikai felhasználás)
Jobb ha utána olvasok miként is működik a rendszer :K

(#17) Thrawn válasza szuper-t (#16) üzenetére

Thrawn
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hint: GPGPU

Different songs for different moods.

(#18) Dare2Live válasza pip (#13) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én meg botos voltam. nagyon komoly hiányok voltak,volt egy decemberi időszak amikor kaptunk huszat amikor 400at rendeltünk.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#19) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.