Multi-GPU-s megoldást kínál az AMD a professzionális kártyák piacára

CrossFire Pro

A múlt héten számoltunk be az AMD legújabb professzionális grafikus kártyájáról, ami mellé megérkezett a vállalat első szinkronizációs modulja is. Az újítások azonban nem értek véget, ugyanis a vörösök bemutatták a CrossFire Pro technológiát, ami lehetővé teszi két FirePro kártya összekötését a nagyobb teljesítmény érdekében. Az NVIDIA Quadro rendszereinél már régebb óta elérhető az SLI, így az AMD multi-GPU-s megoldása nem számít újdonságnak ezen a piacon. Ettől függetlenül a zöldek mostantól komoly konkurenciával számolhatnak, mivel a vörös oldal feltett szándéka a professzionális kártyák piacának meghódítása, ami a múlt héten bejelentett újdonságoknak köszönhetően elérhetővé vált.

A CrossFire Pro az asztali rendszereknél megszokott AFR (Alternate Frame Rendering) megoldást használja, és az olyan OpenGL-alapú alkalmazásokhoz ajánlható, amelyek kifejezetten nagy poligonszámú modellekkel dolgoznak. A technológia emellett jelentősen növeli az élsimítás teljesítményét is. A vállalat közleménye szerint az újítás segítségével a FirePro V5700, V7750, V8700 és V8750 típusjelzésű kártyák köthetők párba, bármely CrossFire támogatással rendelkező alaplapban.


CrossFire Pro híd

Az AMD partnerei jelenleg is tesztelik a rendszereket, így a CrossFire Pro támogatásról hamarosan pontos információk fognak megjelenni az alaplap gyártójának honlapján. Az összekötött kártyák – az asztali rendszerekhez hasonlóan – egy speciális kommunikációs hidat igényelnek, amelyet mostantól minden FirePro termékhez mellékelnek. A korábban megvásárolt modellekhez az alábbi oldalon lehet összekötő kábelt rendelni, amit a vállalat természetesen díjmentesen kiszállít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés