Az AMD bemutatta legújabb csúcskategóriás professzionális grafikus kártyáját

Az AMD a mai napon bemutatta a FirePro V8750 néven érkező professzionális grafikus kártyát, mely az RV790 kódnevű grafikus processzorra épül. A terméket a mérnöki és formatervezési feladatokhoz, illetve a különféle digitális tartalmak készítéséhez ajánlják.

A csúcskategória új képviselője 800 shader processzort használ, és a jelenleg kapható termékekhez viszonyítva a legmagasabb számítási teljesítményt kínálja dupla pontosság esetén. A lapkához kapcsolódó 256 bites szélességű busz 115,2 GB/másodperces sebességgel éri el az összesen 2 GB méretű, GDDR5 szabványra épülő fedélzeti memóriát. A PCI Express 2.0 csatolóba illeszkedő termék két DisplayPort és egy dual-link DVI csatlakozóval rendelkezik, amelyek maximálisan 2560x1600 pixeles felbontásra képesek, 30 bites színmélységig. Emellett a kártya hátoldalán egy sztereó szinkronizációs kimenet is található.


AMD FirePro V8750

Az OpenGL 3.0-s és DirectX 10.1-es API-t támogató friss csúcsmodell 1799 dollárba kerül, így a hasonló árú NVIDIA Quadro FX 4800 ellen versenyez majd. Utóbbi terméket az előzetes tesztek alapján könnyedén utasítja maga mögé az új FirePro, ám a Quadro FX 5800 rendszer ellen minden bizonnyal kevés lesz a teljesítménye. Persze az is igaz, hogy a zöldek csúcsrendszere jelentősen drágább, így nem érdemes közvetlen konkurenciának nevezni.

Újdonság az AMD FirePro S400 nevű szinkronizációs modulja, mely lehetővé teszi a Framelock és a Genlock technológia alkalmazását. A Framelock felel azért, hogy a több képernyőre kiterjesztett, több grafikus processzor által számolt kép tökéletesen jelenjen meg. Ennek megfelelően minden megjelenítőn ugyanannak a képkockának egy részét látjuk. A Genlock a kimeneti videojelet szinkronizálja össze a kártyákkal, ami könnyebbé teszi a képkockák utólagos megmunkálását.


AMD FirePro S400

A FirePro S400 egy SATA tápcsatlakozóról szerzi az áramot, és maximum négy professzionális grafikus kártya köthető rá. A termék képes bármilyen bemeneti forrást kezelni, így a PAL és az NTSC mellett elérhető a tri-level, a TTL és az SDI szinkronizálás is. A modul ára 800 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés