MSI Pre-Computex 2009

A múlt héten Frankfurtban került sor az MSI Pre-Computex 2009 nevű rendezvényére, ahol több új terméket is bemutattak. Európa minden részéről, 25 országból érkeztek újságírók, sőt, még Dél-Afrikából is volt résztvevő. Az már a megnyitás előtt nyilvánvaló volt, hogy a tajvani gyártó főleg két termékcsoportnál, a notebookok és az LCD-PC-k vonalán szeretne erősíteni. Nem volt meglepő az új X-Slim széria kínálatának bővülése, hiszen a X340-es modell már korábban bemutatkozott.

X340
X340 [+]

A köszöntő utáni előadások elsősorban az új termékek előnyeit ecsetelték, mint például az X-Slim sorozat vékonyságát és kiváló felszereltségét, valamint a most bemutatott LCD-PC-k pozitívumait.


Előadók és fotósok [+]

A sajtókonferenciát Werner Dao, az MSI Németország ügyvezető igazgatója nyitotta meg, és néhány mondatban beszámolt az újdonságokról, valamint kifejtette azt is, hogy miért fontosak ma a notebookok és LCD-PC-k. Gyakorlatias példájából kiderült, hogy a jelenlévő újságírók többségének három vagy több számítógépe is van az otthonában, és a átlagfelhasználók körében is hasonló fejlődést várnak, ami megnövelheti a keresletet a kisméretű, egyszerűen használható gépek iránt.

Werner Dao
Werner Dao

Kiemelte, hogy egy notebooknál nem feltétlenül a hardvertartalom a legfontosabb, nagyon sokat számít a kis tömeg, a könnyű hordozhatóság és az ízléses dizájn. Ennek megfelelően alakították ki az X-Slim termékcsalád új modelljeit is, amik kicsik, könnyűek, vékonyak, és a külsejük is nagyon vonzóra sikeredett.

A legnagyobb is nagyon vékony
A legnagyobb is nagyon vékony [+]

Andreas Dott (aki az Inteltől érkezett) már részletesebben beszélt az új X-Slim notebookok hardvertartalmáról. Az új gépek Intel platformra épülnek, és ultraalacsony fogyasztású processzorokat kapnak: az X600-as SU9600-at, az X400-as SU3500-at, az X340-es pedig – kiépítéstől függően – SU3500-at vagy Intel Celeron 723-at.

Andreas Dott az Inteltől
Andreas Dott az Inteltől [+]

Miközben arról esett szó, hogy tavaly több tranzisztor készült, mint ahány rizsszem termett a bolygón (ráadásul egy tranzisztor ára olcsóbb is volt, mint egy szem rizsé), egy papírból készített Core 2-es gép járt kézről kézre, amiben természetesen processzort is találtunk.

Papírból
Papírból [+]

Végül Dirk Neuneier, az MSI Németország marketingvezetője vette át a szót. A gépek szóban történő bemutatása után némi ízelítőt is kaphattunk abból, hogy mennyire jól néznek ki az egyes "modellek".

Csinos gépecske
Csinos gépecske [+]

Röviden és tömören: nagyon. A bemutató meggyőző volt, és az azt követő Q&A (kérdések és válaszok) szekcióban is hasznos információkat tudhattunk meg. Például azt, hogy a szép, színes külső és a kis tömeg, illetve méret mellett azért a felhasznált anyagok minősége is nagyon fontos. Elmondásuk szerint az MSI-nél törekednek is arra, hogy ne csak csinos, hanem strapabíró gépeket is tervezzenek, illetve az árakon is megpróbálnak minél többet faragni. Arra a kérdésre, hogy az Ion-alapú nettop után várhatunk-e az NVIDIA rendszerére épülő netbookokat, egy sejtelmes mosoly volt a válasz. Ki tudja, talán a Computexen már többet is megtudunk erről.

Kérdések és válaszok
Kérdések és válaszok [+]

A kötött program után kissé kötetlenebb következett, mégis, szinte kivétel nélkül mindenki ugyanazzal volt elfoglalva: az új termékeket fotózta. Természetesen ennek nyomós oka volt.

Megnyerő új modellek
Megnyerő új modellek [+]

Sok szépséget megcsodálhattunk, élőben nagyon (tényleg nagyon) jól nézett ki a kis Wind U200, amiről tegnap már írtunk. Ha az ára is megfelelő lesz (erről nem árultak el információt, de egyes források 700 dolláros kezdőárat rebesgetnek), akkor valóban népszerű gép lehet belőle.

Wind U200
Wind U200 [+]

Vigyél haza - sugallja a kis Wind
Vigyél haza - sugallja a kis Wind [+]

Nem voltak csúnyák az LCD-PC-k sem, amelyek közül a Wind Nettop AE2201 Full HD felbontású kijelzőjét már NVIDIA Ion hajtja meg. Az ujjlenyomatokból talán látszik, hogy érintőképernyőről van szó.

Windtop AE2201
Windtop AE2201 [+]

Nagyon szimpatikusak voltak az új X-Slim termékcsaládba tartozó notebookok is, amelyek közül talán az X400-as tűnik a legjobbnak. Amellett, hogy kicsi és (tényleg) vékony, mindössze 1,5 kg-ot nyom, és ezzel a tömeggel remekül használható, 14 hüvelykes, 1366x768 pixel felbontású kijelző párosul.

X400
X400 [+]

Persze kiállított alaplapokból és videokártyákból sem volt hiány, de a rendezvény érezhetően (és bevallottan) a notebookokra és LCD-PC-kre volt kihegyezve. Néhány újdonság hivatalos bejelentése még várat magára, ezért érdemes megvárni a Computexet, amikor valószínűleg még több új modellről hull le a lepel, és az MSI várhatóan részletesebb specifikációkat is közölni fog.

Tömeg volt a notebookoknál is
Tömeg volt a notebookoknál is [+]

Nagyon direkt marketing... Melyiket válasszam?
Nagyon direkt marketing... Melyiket válasszam? [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés