Computex 2009: Ionizált Sparkle nettop kétmagos Atommal

A számtalan, Computexen megtekintető nettopok között szép számmal lehetett találni apró dobozformájú, vagy monitorral egybeépített „all-in-one” megoldásokat is, de a Sparkle ötlete meglehetősen különcnek mondható. A Cuti n30 alapkiépítésben egy kétmagos, 1,6 GHz-es órajelen futó 330-as Intel Atom processzort tartalmaz, ami mellé az NVIDIA Iont társították. Memóriája 800 MHz-es DDR2 modulokkal egészen 4 GB-ra bővíthető, merevlemez szempontjából pedig akár egy 500 GB-os példánnyal is megvásárolható lesz.

Sparkle Cuti n30
Sparkle Cuti n30 - Fotó: PROHARDVER! [+]

A hálózatokhoz Gigabit Ethernet portja, vagy a beépített Wi-Fi (802.11 b/g/n) és Bluetooth 2.0+EDR modul segítségével kapcsolódhat, emellett egy mini PCIe foglalata is van, amivel tovább bővíthető. A chipsetbe integrált GeForce 9400 GT grafikus mag HDMI vagy DVI-I csatlakozón keresztül küldheti a videojelet a megjelenítő számára, a 7.1 csatornás HD audiokodek pedig SPDIF-en keresztül dolgozik. A terméket kiegészítésül egy kártyaolvasóval is felszerelték, ami az előlapon érhető el, és az SD, SDHC, MMC, RS-MMC és MS Pro formátumokat ismeri. Ugyanitt található egy audiokimenet, egy mikrofonbemenet és két USB 2.0 port.


Fotó: PROHARDVER! [+]

A hátlapon további négy USB 2.0 port, egy vonalkimenet kapott helyet. A képeken középen látható alapgéphez két további kiegészítőt lehet csatlakoztatni. Az alsó egy merevlemezes tárolóegység, amibe SATA csatolóval ellátott, 3,5 hüvelykes HDD-ket lehet helyezni. A készülék az n30-assal USB porton keresztül kommunikál, és hot-swap képességgel is rendelkezik. A felül található kiegészítő segítségével a Cuti n30-as komplett médiacenterré alakítható. Ebben egy USB csatlakozású tévétuner található, ami a Windowsok beépített Media Centerével is használható, emellett az előlapján egy OLED kijelző kapott helyet, és még egy távirányító is jár hozzá.


Fotó: PROHARDVER! [+]

A Sparkle nettopja sajnos nem lesz olcsó mulatság, a Cuti n30-as alapgép merevlemez nélkül 300 dollár körüli áron lesz elérhető, ellenben lesz egy olcsóbb, csak Intel belsőre alapozó változata is. A másik két kiegészítő áráról egyelőre nem árultak el információkat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés