Hirdetés

2012. február 10., péntek

(#1) diegho

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Rudi az akku időknél fel van cserélve a minimum és a maximum terhelés. [link] vagy minél jobban terheled annál kevesebbet fogyaszt? Biztos van benne beépített atomreaktor. Nem is 6 cella az, hanem 6 blokk mi? :))

[ Szerkesztve ]

(#2) cizoe

cizoe
(őstag)
LOGOUT blog

Tetszik az a táska! Aki tud lülön, írjon már egy püt.. ;) A teszt pedig szokáshoz híven zsír! :R

[ Szerkesztve ]

(#3) Retro11

Retro11
(senior tag)

Jó teszt, jó volt olvasni, köszönöm szépen PH! :K

Viszont, lenne 2észrevételem.

1. Nekem hiányzik a 3dmark eredmény, lehet egyedül vagyok ezzel.
2. Érdekes, hogy az én T7300as CPU-m szinte mindenhol veri az Amd-t, néhol még a P8400at is fogja.

Ezen a téren nem olyan "nagy" a fejlődés, viszont ezek a VGA-k. :K

Mod: Szerintem ehhez a felszereltséghez képest, nem is olyan rosszak azok az akkus idők. Azért nem minden játékhoz kell full teljesítmény.

Ejjha, komolyan kedvet kaptam. Nézelődöm is, hátha...:DDD

[ Szerkesztve ]

:)

(#4) Tikakukac

Tikakukac
(senior tag)

Nagyon korrekt teszt és nagy grat az MSI-nek a fejlődésért. Ha így halad 1-2 éven belül tuti sikerszéria lesz a Gamer család. Ámde, hogy kicsit beleorroljak, a cikk végén "hogy a 60 forinttal drágább" szerintem 60.000 akart lenni, de ezt úgyis tudja mindenki aki átolvasta az egészet.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#5) Oliverda

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Ugyanolyan típusú, 320 GB-os Western Digital merevlemezzel nagyjából 2 MB/s-mal kisebb átlagot és lényegesen alacsonyabb löketszerű csúcsot produkált, mint az inteles, ráadásul a processzor terhelése is jóval magasabb volt."

Ahogy nézem HDTune-os kép alapján a két HDD-n nem ugyanaz a firmware található.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#6) Gabesz84

Gabesz84
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a kép a fogyasztásokról nem kóser. Felcseréltetek 2 oszlopot szerintem :)
Amugy az inteles gép egész jó cucc, még mobilitás terén is kielégítő.

(#7) sanzi89

sanzi89
(senior tag)
LOGOUT blog

És a VGA-ról pontos mérési eredmények nincsenek? Mondjuk nem a ház hőmérséklete, hanem a GPU-é.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos." | Philips Villanyborotva Apró : http://href.hu/x/czn0

(#8) Bibby

Bibby
(PH! addikt)

Vagy fél percig kerestem hol lehet az í betű... gondolom milyen kényelmes használat során. És a másik: jobb oldalra fújja a meleg levegőt??? :Y Ezt már szerencsésen elfelejtette minden gyártó, erre előveszik újból. Szerintem otromba hiba. :((

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#9) rudi válasza sanzi89 (#7) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az a gond ezekkel a mobil VGA-kal, hogy annyira újak és annyira nincsenek dokumentálva, hogy a hőmérsékleteket és órajeleket szinte semmilyen szoftver nem tudja kiolvasni belőlük.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#10) rudi válasza Retro11 (#3) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

1. nekem egyáltalán nem hiányoznak a 3dmark számok, én nem azok, hanem a játékos képességek köré építem az életemet :) Egyébként a GT735 a szokásos dolgot csinálta, hogy mobil radeonnal nem indította el a 3DMark05-öt. A GX620 alap 3DMark05 beállításokkal 10735 pontot tudott.

2. kétlem, hogy azonos szoftveres körülmények mellett a 2 GHz-es T7300 jobban menne mint a P8400, ami 266 MHz-cel gyorsabb. Melyik tesztekben voltál jobb nála? Ugyanazokat a verziókat és beállítások használod a tesztprogramokból mint mi?

(#11) rudi válasza diegho (#1) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Most már elvileg jól van a grafikon.

(#12) rudi válasza Oliverda (#5) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Szerinted ez ennyit számít?

(#13) Wise

Wise
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Ez nem egy szakmai hozzászólás, de szerintem undorító benne a piros csík, az egér is el van rontva hála annak a narancsos piros csíknak benne, amúgy még tetszene is...

(#14) Skizz válasza Wise (#13) üzenetére

Skizz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem nem rossz, bár játékra nemigazán vennék notit.

"Minek otthon, ha van székletzsákod?"

(#15) Oliverda válasza rudi (#12) üzenetére

Oliverda
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igen, sokat jelenthet. Példa.

Mindenesetre a CPU terhelést elég irreálisnak tartom tehát valahol szvsz (még) biztos van valami a palacsintában. Vagy az alaplap BIOS nem tökéletes még. Ezt az eddig látott SB700 vs Intel vs nV chipkészletek merevlemez vezérlését (is) vizsgáló tesztek eredményei alapján gondolom így.

"Minden negyedik-ötödik magyar fiatal funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből. Az arány a felnőttek körében sem jobb."

(#16) divergens

divergens
(tag)
LOGOUT blog

Egy kis hiba:" 580 MHz-en jűrnak"

Nagyon jó "kis" gép, és tényleg nem értem miért rontották ezeket az apró dolgokat, amik annál bosszantóbb hibákat okoznak!

Üdv.

quake III arena

(#17) kariad

kariad
(senior tag)

Aki utközbe akar fél órat játszani és van sok felesleges pénze.Én ajánlom nekik!!! :))

Eladó Hardware ---> http://www.kariad.mlap.hu/

(#18) Ijk

Ijk
(PH! kedvence)

Ezek a "gamer" notik legfeljebb több éves játékokhoz jók. Ilyen terméket szerintem nem szabad venni, mert sokat kell fizetni azért a nem létező erőért, ráadásul az akksit is hamarabb leszippantják.
Az asztali gépemben egy hd3850 van (ami ugye jelenleg egy középkategóriás kártya), rajta egy másféltenyérnyi hűtőborda 12cm-es ventivel, hátul pedig külön tápkábel kell neki, hogy megkapja az energiát. Na notinak zárt műanyag háza van, kis vacak ventik fújják kifelé a meleget, bele se férne egy nagyobb hűtőborda, ráadásul a zárt ház miatt értelmetlen volna. Ja és vajon a 3850-es milyen gyorsan zabálná le az akksit?

>Bérelhető hirdetési felület<

(#19) Tikakukac válasza Ijk (#18) üzenetére

Tikakukac
(senior tag)

Viszont ha elmegyek Cod2, Quake3 meg Warcraft3 LAN-ra sokkal egyszerűbb a hátizsákba belerakni mint a gépemet cipelni ami jobb esetben kompletten mindennel úgy 30kg. Notival elbuszozok a gépemhez meg minimum kocsi kell, ezen van a fő hangsúly.
Szerk.: Amúgy simán lehet alacsonyabb felbontáson medium beállítással tolni a Crysis-t az ilyen gépeken, sőt még a 8600m Gt-ken is elmegy szaggatás nélkül, ha nem natív felbontáson meg medium high beállításokkal akarod futtatni. Ehhez képest a többi gamma sokkal kevesebbet igényel UT3 motoros játékokat simán lehet etetni ilyen noteszokkal.

[ Szerkesztve ]

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra...

(#20) Ijk válasza Tikakukac (#19) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

Cod2-t már szerintemn egy alap noti is elviszi. Ezeket pedig elvileg a modernebb játékokhoz készítik.

(#21) Bibby válasza Tikakukac (#19) üzenetére

Bibby
(PH! addikt)

Amiket felsoroltál azokra mondjuk pont nem kell még ilyen videókártya sem, majdnem hibátlanul viszik már az integráltak is.
De Ijk-nak sincs igaza, mert a mai játékokkal ezek boldogulnak simán, csak éppen ahogy múlik az idő egyre több kompromisszum az újakkal, még később meg játszhatatlanok lesznek.

"Jól is néznénk, ki, ha mindenki az okokat keresné, a megoldásokat meg senki." After Monday and Tuesday, even the calendar says: W T F...

(#22) Digitalis

Digitalis
(senior tag)

Nekem például nagyon tetszik a GT735 noti. 2002-óta itt zörög a behemót torony asztali P4 2.53/nv6800GT/SonyG500. Gondoltam egy olyat és eladom az egészet, azt kipótolom egy kis pénzmaggal, és akkor lenne egy ilyen 5x akkora teljesítményű mobilis csoda masinám, amit könnyen vihetnék a melóhelyre, telekre, vagy akár hova is. Nem nagyon melegszik, modern játékok gyönyörűen mennek rajt, kell ennél több? :C
Már majdnem 300e alatt volt a GT735 ára, de látom szépen felkúszott a világválság miatt, ezért még kivárok, hátha. Jelenleg ár/értékben best buy lenne 300k környékén

(#23) eLioT84 válasza Tikakukac (#19) üzenetére

eLioT84
(kvázi-tag)

íííígyvagyok vele énis :)

(#24) Ijk válasza Digitalis (#22) üzenetére

Ijk
(PH! kedvence)

315k-ból csúcskártyás rendszert pakolhatsz össze, ami halkabb, gyorsabb, könnyebben bővíthető, és még egy 21" vagy 22"w pva monitorra is futja, melyeknek a képe összehasonlíthatatlanul jobb ezekhez a hulladék notimonitorokhoz képest. A telekre meg a kapát vidd, a munkahelyen pedig dolgozni szoktak:)

(#25) Siera

Siera
(senior tag)

:Y :R
az msi most kitett magáért:D
kár,hogy nem 160tól indulnak a gépek árai ^^
bár az mondjuk asszem eléggé megnyomná a piacot

Ha valamilyen áru miatt keresel PM-ben akkor írd oda ,hogy mi az, mert anélkül nem tudom,hogy mire gondolsz!

(#26) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Csak kötözködöm :))

"Kiadós tesztélés és próba után úgy gondoljuk"

Teszt amúgy szuper!

.::www.megadanceradio.hu::.

(#27) eLioT84

eLioT84
(kvázi-tag)

amúgy nagyon jó teszt lett, köszönjük szépen!

(#28) Digitalis válasza Ijk (#24) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Konnektor mellett lehet ezt használni bivaly játékokra simán, turbóval vagy anélkül, lefogadom, hogy a crysis nativan, fullban hasít. Nem annyira rossz azért ez a samu panel szerintem, meg hát betekintési szög ide vagy oda, én szemből szoktam nézni a monitort általában.
Mellesleg ott az 5 funkciós ECO menü, mellyel lehet rugalmasan bárhol használni, illetve a telken vagy szabin is jó, mivel hosszabb távollét alatt, néha azért nagyon kellene a net ügyeket intézni. Na meg, mikor esik az eső és nem tudok kapálni, :DDD jó egyet játszani, illetve itt ott fórumozni vagy az időt elütni. Minden hová asztalit venni, vagy cipelni meg elég gáz lenne.

(#29) KrenAtesz

KrenAtesz
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Nagyon szép noti :) És jó is

"Football isn't a contact sport; it's a collision sport. Dancing is a contact sport." // Amíg a Föld kerek, mindig lesznek OPELEK!!!!! // 8v az igazi, nem a V8 -> Kadett 4ever

(#30) buherka

buherka
(PH! addikt)

GeForce 8800 GT 512 MB: Desktop - Pentium Dual-Core E2180 CPU 2,00 GHz-en, GeForce 8800 GT 512 MB 600/1500/900 MHz-en, 2 GB DDR2-800 RAM

Na ez azért kicsit durva :B ...jó hogy nem egymagos cerkát raktatok a 8800GT mellé :U Akkor még talán az összes noti leverte volna az asztali 8800GT-t.
Ennek úgy lett volna értelme, ha már közel csúcs procik vannak a notikban, akkor izom procit is kellett volna rakni az asztali teszt gépbe is...minimum egy E8400-est :U v. valami hasonlót.
Bocs...de ez nagyon szúrja a szemem :B

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#31) twollah

twollah
(PH! nagyúr)

"háton 20 percig cipelve kényelmesnek bizonyult így is"

Ugyan ezt mondana a tesztelo 60 perc utan is?

(#32) rudi válasza Siera (#25) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ha nem lenne ez a hülye gazdasági helyzet, akkor mindkét gép úgy 60-80 000 forinttal is olcsóbb lehetne... az utóbbi hónapokban a 200 000-es gépek árához is hozzá kellett adni úgy 50-60 000 forintot...

(#33) rudi válasza twollah (#31) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Jelentem alásan, igen! Ugyanis szinte állandóan nálam van úgy 10 kiló a zsábkan (X40, 2l víz, kaja, miegymás). Szerintem, ha jó a hátizsák és jól van beállítva, akkor 10 kilóig szinte alig lehet észrevenni. Szerintem!

(#34) rudi válasza buherka (#30) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már miért lenne durva?! Ez a gép is odavágta a notikat szinte minden esetben. Ha meg nem tetszik, akkor képzeld oda bármelyik játékos tesztünkből bármelyik nagyobb VGA-s konfigot.

(#35) Retro11

Retro11
(senior tag)

Rudi: Itt vannak a képek.

Intelc Core Duo T7300:
[link]
[link] 1.
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] 2. Késleltetés.
[link] 3.

Nem olyan rossz ez.

[ Szerkesztve ]

:)

(#36) Peat;) válasza rudi (#32) üzenetére

Peat;)
(PH! addikt)

"Ha nem lenne ez a hülye gazdasági helyzet, akkor mindkét gép úgy 60-80 000 forinttal is olcsóbb lehetne... az utóbbi hónapokban a 200 000-es gépek árához is hozzá kellett adni úgy 50-60 000 forintot..."

nem tudom mi van az msi féle gyártókkal, ha usa dollárban árulják a termékeiket exportra akkor szívás még jó ideig (érdekes megnézve a többi devizához képest is hogy áll a dollár :Y )...euróban már egészen jó lenne a helyzet itthon (30ft-os erősödés mai nap végéig a mélyponthoz képest)

(#37) buherka válasza rudi (#34) üzenetére

buherka
(PH! addikt)

Az enyémet már odaképzeltem :B ...csak egy kicsit megijedtem az elején hogy ennyre elavult volna a gépem :U
Pedig az én gépem sem egy mai darab már :B

Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.

(#38) Flor-12@15

Flor-12@15
(újonc)

Jó kis teszt!
A teszt elején említett nevekből, miért nincsenek cikkek? (Ha vannak, akkor én kérek elnézést.) Ezek az MSI notebookok kicsit olyanok mint egy félresikerült "felsőkategória".
Nekem csak a Sony Vaio hiányzik. (Na nem baj már elkezdték őket szállítani, némi remény azért van)

(#39) iknight

iknight
(senior tag)

Elég impozáns a leírásuk és képen jól is néznek ki nagyon az msi gépei, dehát mikor az ember kézbe veszi sívafakad... Nemrég tartottam a kezemben egy hasonló msi gamer példányt és hát, két fillért nem adtam volna érte, lerítt róla a gagyi... Mint egy kicsázott kínai nintendó koppintás beépített kijelzővel... :(

Akik jó békét tudnak kötni, azok sohase győznek a háborúban.

(#40) m1sk4r

m1sk4r
(fanatikus tag)

Ez az egér formailag ugyanúgy néz ki, mint az én Gigabyte GM-M6800-m, csak egy kis eltérés van.

"-SZIASZTOK! ÚJ VAGYOK ITT, MI ÚJSÁG VELETEK? -Nyomd meg a Caps-Lockot!!! -HÚ KÖSZI! MOST MÁR NEM KELL NYOMVA TARTANOM A SHIFTET!"

(#41) rudi válasza iknight (#39) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az új sorozatog G-k közül tartottál egyet a kezedben, vagy a régiek közül? Mert az új szerintem élőben sem gagyi, de a régi az tényleg izés volt kicsit.

(#42) rudi válasza m1sk4r (#40) üzenetére

rudi
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Minden bizonnyal ugyanattól a beszállítótól származnak, mert szintebiztos, hogy az MSI és a Gigabyte sem gyárt egeret.

(#43) Digitalis

Digitalis
(senior tag)

Engem a nagyágyú GT735-ben egyedül az AMD Puma proci itt-ott kritikán aluli teljesítménye zavar... Nem erre számitottam. Létezhet, hogy ennyire brutál elvérzik egyes játékokban? Mi lehet ennek vajon az oka... :F

(#44) No-kia

No-kia
(PH! addikt)
LOGOUT blog

a notebook teszteknél miért megapixelben adják meg a monitor felbontását?, tudom melyik mennyi képpontot jelent de olyan furcsa hogy így van kiírva :B

C35i-->3510i-->6230i-->N73-->5800-->N93-->6610-->6230-->7610-->K550i--->Blade ||||-=(L) Ford Sierra 2.0i CLX(L) A kormányzott kereket hajtani???=- |||| Elöbb önmagunkat kell tisztelni, hogy képesek legyünk lesz@rni másokat!

(#45) TheDragon007

TheDragon007
(senior tag)
LOGOUT blog

Ami azt illeti, én találtam egy-két hasonlóságot a 17es MSI és a lassan 2hónapos Gateway notim között:
1. A billentyűzet
2. A színkombináció - MSI: piros/fekete, Gateway: narancs/fekete
3. A 9cellás akksi kilóg hátul :DDD
4. a billentyűzet fölött érintőgombok lettek a gatewayes érintő/nyomógombokból

Viszont ami különbözik:
1. A Gateway P8400/9800GTS/DDR3/HDD@7200rpm kombója
2. A 9cellás akksi alaptartozék (bár nincs hozzá játékos egér + táska :B )
3. Bal oldalra és hátra van irányítva a meleg levegő
4. A 17es kijelző 1920*1200, betekintési szögekben sincs hasonlósága ezzel
5. A bekapcsológomb nem a WASD gomboktól 3 cmre található
6. Az MSI az EUban is megvásárolható
7. A gateway jóval nehezebb, kb. 4,2kg a 9cellás akksival
8. Az MSI kb. 50k-val drágább

Ha valamit kihagytam volna, vagy nem lennék pontos, elnézést kérek.

[ Szerkesztve ]

Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

(#46) Dr. Romano

Dr. Romano
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Remélem ezt a megapixeles dolgot a jövőben nem erőltetitek, maradjunk kérem a normális felbontás kiírásoknál :U

[ Szerkesztve ]

(#47) TheDragon007 válasza TheDragon007 (#45) üzenetére

TheDragon007
(senior tag)
LOGOUT blog

Hmm, kihagytam a Bluetooth hiányát ahogy a Gateway is kihagyta a notimból :DDD

Számunkra egyértelmű, hogy a világon a magyar nők a legszebbek, de lássuk be, ezt minden nemzet így gondolja, de csak mi tudjuk, hogy nekünk van igazunk. -by Bocha

(#48) heihachi válasza Tikakukac (#19) üzenetére

heihachi
(PH! addikt)

Több, mint 300 rugót költeni a Q3-ra, csak hogy mobil legyen a gép? :F Ehhez unatkozó milliomosnak vagy nagyon hülyének kell lenni. A Q3 már a 333 MHz-es Celeron A-n is elment, 256 mega rammal, Win 98 alatt. A másik két cuccnak sem kell sokkal több.

Semmire nem jók ezek a gépek, kocajátékosok ellehetnek vele, de hogy komoly gamer nem vesz ilyet, az fix. Szvsz nagy hiba ebbe az irányba elvinni a laptopokat, mert messze nem erre valók, de hát pénzt kell húzni mindenből, érthető.

"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD

(#49) Digitalis válasza heihachi (#48) üzenetére

Digitalis
(senior tag)

Én nekem nincs notim, még nem is volt, de az imént toltam a kollégám pacard bell 15" -án NFS-et, baromi szép és egyáltalán nem volt gáz. Előbb-utóbb szeretnék én is egy jó erős, stabil notit, amivel azért el lehet játszani komolyabb játékokat is. Persze ez az ár vicc kategória. És ki veszi a 17" apple mac laptopot 500k-ért gyengébb tudással és nehezebb súllyal?

(#50) eLioT84 válasza heihachi (#48) üzenetére

eLioT84
(kvázi-tag)

sztem komoly gamer is simán jól jár egy ilyen laptoppal, többnyire nem max részletességgel játszanak a profik, ezek a notik úgy simán elvisznek minden kompetatív játékot...

arról nemis beszélve, hogy LAN-ra mennyivel könnyebben jut ki így az ember: csak egy hátitáska a notival, billentyűzettel, egérrel, egérpaddal és max még kézben visz egy TFT monitort...

sztem...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.