Hirdetés

A Micron év végére ígéri az új TLC NAND lapkáit

A Micron a memóriagyártók közül viszonylag lassan halad a TLC NAND flash lapkák fejlesztésével. A vállalat már kínál ilyen megoldást 20 nm-es gyártástechnológián, de a Samsung többek között már 10 nm-es osztálynál jár, amire a Micron az év végén válaszolni is fog az új 16 nm-es gyártástechnológiát felhasználva.

Az érkező termék a TLC-nek hála cellánként három bitet tárol, ami nyilván erősen hozzájárul ahhoz, hogy az újdonság továbbra is olcsó legyen, hiszen egységnyi méretben több információt tud tárolni, mint a hagyományos MLC, illetve a ma már kifutó opciónak számító SLC. Persze ennek némi negatív hatása is van, hiszen a TLC koncepciójával nagyjából 1000 írási ciklust képes elviselni egy cella, és ezen a kisebb csíkszélesség csak ront, de a nagyon olcsó termékekbe így is jó lesz a rendszer.

A vállalatnál elmondták, hogy a 128 gigabites TLC NAND flash lapkák felé általánosan nagy az érdeklődés a partnerek felől. A legtöbben olcsó SSD-be koncentrálnák a termékeket, de ez nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik. A TLC bevetése a vezérlő, illetve a firmware oldalán relatíve sok fejlesztést igényel. A szoftveres oldalt többek között még ma is finomítják a cégek, így az SSD-k szempontjából az aktuális megoldásoknál olcsóbb modellekre 2015-ben lehet számítani. A Micron persze mindenképp megkezdi a gyártást idén, így a partnerek felé biztosítják a szükséges lapkákat.

A konkurensek TLC fejlesztéseit is figyelembe véve a belépő szintű SSD-k piacán 2015-ben nagy versenyre lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés