Megújult ThinkPadek a Lenovo kínálatában

A kínai Lenovo ma bejelentette ThinkPad noteszgép-családjának legújabb tagjait, melyek a T-szériás, prémium üzleti kategóriás termékvonalat, illetve az X sorozatú szubnoteszek mezőnyét egészítik ki az Intel legújabb mobil technológiájára épülő típusokkal. A most bemutatott T60 és X60 család modellszámozásának szokatlanul nagy előrelépése nem csak a korábbinál fejlettebb technológiáról árulkodik; a tavaly bemutatott Z60 sorozathoz hasonlóan már ezek a típusok is teljes egészében a Lenovo égisze alatt láttak napvilágot.


Lenovo ThinkPad T60

Az új ThinkPad X60 és T60 noteszgépek egyaránt az Intel legújabb Centrino Duo mobil technológiájára épülnek azaz a gépek kétmagos processzort, illetve vadonatúj lapkakészletet és vezeték nélküli hálózati vezérlőt kapnak. A továbbfejlesztett technológia révén az új modellek nemcsak gyorsabbak lehetnek elődeiknél, de a komponensek fejlett energiatakarékossági mutatóinak köszönhetően még a megnövekedett teljesítmény mellett is tovább képesek üzemelni akkumulátorról. A ThinkPad X60 sorozat egyes tagjai a gyártó szerint mindennek fényében képesek akár 37 százalékkal hosszabb akkumulátoros üzemidő elérésére is, ezzel elérve a rekordnak számító; akár 11 órán át tartó telepes működést.


Lenovo ThinkPad X60

A most bemutatott modellek számos jól bevált IBM-Lenovo technológiát kamatoztatnak, így többek között a kategóriájában hagyományosan az egyik legvékonyabbnak és legkönnyebbnek mondható T-széria legújabb tagjai minden eddiginél ellenállóbb belső vázat kaptak (ThinkPad Roll Cage; ehhez hasonló megoldással a Z60-as gépeknél találkozhatott a nagyközönség), a merevlemezen tárolt adatokat pedig mindezen túl kétfajta speciális védelmi mechanizmus őrzi. Az új gépek biztonsági rendszere az avatatlan szemlélőktől is védi az értékes adatokat; a T60 és X60 széria tagjai kérhetők a már jól ismert biometrikus ujjlenyomat-olvasóval is. Az eljárás sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a gyártó tavaly decemberben értékesítette az egymilliomodik újjlenyomat-szkennerrel ellátott ThinkPadjét.

A Lenovo két új noteszgép-családja a mai naptól rendelhető a gyártó weboldalán, az első szállítmányok február elején juthatnak el a vásárlókhoz. A T60 széria induló ára 2049 dollár, az X60 széria 1899 dolláros áron startol (ez napi árfolyamon számolva rendre kb. 425 000 és 393 500 forintnak felel meg).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés