Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) WN31RD

WN31RD
(VIP)

Kíváncsi vagyok, hozza-e a megszokott IBM minőséget... Remélem, igen.

Ha tábla PC-t akarnék, ilyet vennék. De nem akarok. :DDD

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#2) djyangce

djyangce
(tag)

Fél milla behozatal előtt?? Jajj...

''Soha ne becsüld le egy olyan furgon sávszélességét, amely kazettákkal telepakolva száguld az autópályán!''

(#3) erdoke

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Tetszetős ketyere, jófajta akksival és az ULV proccal eltengődik 5-6 órát, dupla akksival 10-et is.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#4) TommyGun

TommyGun
(őstag)

Nekem hiányozni fognak a jókis IBM laptopok, főleg hogy megvette az egész kócerájt a lenovo.....nálunk rohadt sok IBM és HP notebook van de messze az IBM-ek a legjobbak...:(
Gondolom előbb utóbb lekerül az IBM meg a Thibkpad embléma is ezekről ahogy a HP-Compaq cuccokról is lassan már elmarad a Compaq és csak HP lesz rajt...

Ha nem hibázol folyton, az annak a jele, hogy nem hozol létre semmi újat.

(#5) ByB

ByB
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Engem az érdekelne, hogy meddig tart a mechanizmus és mikor kezd el kontaktos lenni a rendszer és lötyögni a kijelző... Rossz érzéseim vannak ezzel.:(

(#6) 9CS válasza TommyGun (#4) üzenetére

9CS
(senior tag)

Itt egy kis információ az aggodalmak eloszlatására.: Bővebben: link Még 5 év. Azaz addig mehet biztosan IBM név alatt az üzlet.

'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''

(#7) bLaCkDoGoNe

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Miért van többször is kihangsúlyozva, hogy a stylus Wacom? Más tablet PC-knél más elv szerint valósul meg a toll és a képernyő kommunikációja? (Hogy ki gyártja a mutatóeszközt, az most mellékes.)
Nyomásérzékeny lesz legalább? Mert akkor nagyon tetszene egy ilyen ketyere... :)

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#8) Parci

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

nah, ugyanezt kérem 14''-on (T50t néven, mondjuk) és már van is egy vevőjük.. :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#9) cain69 válasza bLaCkDoGoNe (#7) üzenetére

cain69
(őstag)

van olyan megoldás is, amit egyenlőre csak wall-dsiplayben láttam, hogy a ceruza a táblafelülettel való érintkezéskor rádiójelet bocsájt ki magából, amit a tábla két sarkában lévő szenzor ''beháromszögel''. így nem kell érintőképernyőt gyártani, viszont karcolódik a kijelző, ami ellen viszont megfelelő fóliázással sokat lehet tenni.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#10) bLaCkDoGoNe válasza cain69 (#9) üzenetére

bLaCkDoGoNe
(PH! addikt)

Akkor jól értettem, hogy a többi tablet PC is ezt a Wacom-féle elvet használja? (Legfeljebb nem a Wacom gyártja hozzá a cuccot.)

flickr.com/blackdogone [+] XBL: bldone [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+] 

(#11) cain69 válasza bLaCkDoGoNe (#10) üzenetére

cain69
(őstag)

ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom. :DDD csak mondtam egy gyakorlatban is alkalmazott alternatívát a kérdés megoldására, amivel már találkoztam.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#12) atus33

atus33
(tag)

Az a baj, hogy ettől az újszerűen csatolt kijelzőtől még nemigen lesz ergonomikusabb a noti. Talán annyiból igen, hogy eltérő testhelyzetben is lehet használni (ölben is, nem csak előtte ülve, bár mindkettő görnyedős), mindenesetre a monitor mindenképp túl közel van. Pont az IBM-nek volt is valami ötlete erre, egy sínbe foglalt, feljebb húzható kijelző formájában, de az 1-2 évvel ezelőtti bejelentés óta nem hallani róla.

Na ilyesmiken is jó lenne ha gondolkoznának. Fontos szempont a súly meg a kinézet meg a proci sebessége meg az aksiidő, de azért az ember többet ül előtte, mint amennyit hordozza, úgyhogy az a fontosabb. Meg azért az a pár tucat esztendő is számít, amit nem jó leamortizált fizikummal leélni...

. o O o .

(#13) karib válasza Parci (#8) üzenetére

karib
(PH! addikt)

Minek neked tablet PC? :) Csak felesleges plusz súly... forgató mechanika, dupla burkolat, touchscreen. Meg drága is.

Department of Redundancy Department

(#14) karib válasza TommyGun (#4) üzenetére

karib
(PH! addikt)

Ha a Lenovónak van egy kis esze (és az egész biznisz azt jelzi, hogy van), akkor nem fogja lerontani az IBM notikat, sőt 5 évig maximálisan kihasználja az IBM névhasználat előnyeit.

A taktika tudtommal az, hogy a business szegmensben megmarad az IBM, a consumer piacon meg megjelenik a Lenovo, valszeg felhígított IBM technológiával, de iszonyatzúzós, reszkess-Clevo-és-társai árakon. Kíváncsi leszek és egyelőre optimista vagyok.

(#15) Cathfaern válasza bLaCkDoGoNe (#10) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Amennyire én tudom (szinte) az összes tablet pc a wacom elvet használja, sőt mindegyiknek a wacom gyárt. Van egy olyan sanda gyanúm hogy a wacom erősen levédette ezt a technológiát, és nem is hajlandó kiadni. Mondjuk megértem, hatalmas előny az hogy nem kell a ceruzába áramforrás (minden más hasonló megoldásnál kell).

U.I.: Az lehet hogy ha nem nyomásérzékeny, akkor van más technológia az elem nélküliségre, de nyomásérzékenység esetén tudtoammal csak a wacomnak van ilyenje.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#16) nap

nap
(őstag)

Mikor jut mar eszukbe egy IBM gepbe normalis vga-t tenni?

http://nap.uw.hu/tdu/bajnoksag

(#17) tonyo2 válasza nap (#16) üzenetére

tonyo2
(fanatikus tag)

Soha...Énezért nem bírom az IBM-et. Ha már elkérnek majd egy millát a legfelsőbbkategóriás gépükért, akkor miért nem tudnak egy normális konfigot, legfőképp videokártyát belerekni?

A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz elő.

(#18) karib válasza nap (#16) üzenetére

karib
(PH! addikt)

Tablet PC-be minek? A T szériában pedig ott a FireGL T2 meg FireGL V3200, azaz MR9700 és MRX600, amik azért nem olyan gyengék. Persze van már erősebb, de mi a halálnak egy normális notebookba, nem elég ez?

(#19) WN31RD válasza tonyo2 (#17) üzenetére

WN31RD
(VIP)

Nem lehetséges vajon, hogy arról van szó, hogy egészen véletlenül nem mániás 3D-s játék őrülteknek szánják a gépeiket... esetleg? :U

''... we as consumers, want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''

(#20) 5xl válasza WN31RD (#19) üzenetére

5xl
(tag)
LOGOUT blog

lehet, de az a 10-20k különbség már mindegy lenne

maffiozo nick: morr

(#21) WN31RD válasza 5xl (#20) üzenetére

WN31RD
(VIP)

De akár minimális többletfogyasztás már nagyon nem lenne mindegy, főleg egy (a célközönségen belül) majdnem mindenki számára majdnem teljesen fölösleges funkcióért.

Mellesleg, mint karib is megmondta, egyes modellekben - nem a legerősebb, de - igen nagyon erős VGA-k vannak. Persze azt meg kell fizetni, mert ebben az ár- és minőségi kategóriában nem 10-20k-ért mérik az erős VGA-t (hanem sokkal többért :U).

(#22) 5xl válasza WN31RD (#21) üzenetére

5xl
(tag)
LOGOUT blog

na jó, én csak egy vacak 9200-re gondoltam

mégse valami sis integrált legyen

maffiozo nick: morr

(#23) tonyo2 válasza WN31RD (#21) üzenetére

tonyo2
(fanatikus tag)

Most is úgy van, akinek fontos a fogyasztás megkapja R7500-tel. Aztán a legcsúcsabb csúcspénzért van benne FireGl. Miért nem lehetett mondjuk beletenni R9700-at, vagy a Sonomásokba, miért nem lehet X700-zal kérni? Szóval most is van variációs lehetőség, csak a csúcs VGA-kat nem rakják bele. És ha én egy milliomos IBM gépszerető ember vagyok, miért nem játszhatok full-on a játékokkal? Azért mert az IBM nem csinál nekem erőgépet. Na majd a kínaiak...Megmutatják hogy a dolgozó népnek este kikapcsolódás kell és játék:DD:DD

(#24) Parci válasza karib (#13) üzenetére

Parci
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

ágyból netezni... :)

Like me, I got a MkII for video and resolution and a D700 for the times I want a camera that actually works when I need it to.

(#25) tonyo2 válasza Parci (#24) üzenetére

tonyo2
(fanatikus tag)

miért notival is lehet, bár kétségkívül egy tablet Pc-vel az igazi.. De annyi pénzért?

(#26) nap válasza karib (#18) üzenetére

nap
(őstag)

Nem konkretan a tablet pc-re gondoltam.
Ezekkel a firegl-es cuccokkal az a baj, hogy olyan milla koruli az aruk.
Egy sima x600 eleg lenne, es a mostani energiagazdalkodasi technologiakkal meg lehetne oldani, hogy ne egyen szignifikansan tobbet egy integralt szutykoknal.

Valamiert nagyon tartja magat az a nezet, hogy egy notebook nem jatekra valo.
Valakik kinosan igyekeznek fenntartani azt az allapotot, hogy ''erosebb'' vga-t csak malomko meretu dtr-ekbe tesznek, mig a hordozhato gepekbe szigoruan csak integralt szutyok jut.
Persze vannak gyartok, akik megengedik a konfig osszevalogatasat, de azzal megint a millas kategoriaban vagyok, es nem ismerek olyan embert aki ezt kifizetne nekem. :D

(#27) tonyo2 válasza nap (#26) üzenetére

tonyo2
(fanatikus tag)

''Valamiert nagyon tartja magat az a nezet, hogy egy notebook nem jatekra valo.''

Így van, ez engem is idegesít. Nekem nincs aszali gépem, akkor ne játszak? Hál' istennek azért ez a nézet kezd elmúlni, és jönnek ki az új gépek a jó kis VGA-kal.Kivéve persze az IBM-et.

(#28) erdoke válasza tonyo2 (#27) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Van arra egyszerű lehetőség OS alól, hogy amikor a CPU takarék üzemmódban van, a gép is átváltson az integrált VGA-ra a nagy teljesítményű (és nagy fogyasztású) kariról?

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#29) Cathfaern válasza erdoke (#28) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mármint laptopnál? Mert szerintem amelyikben normál kari van, abban nincs integrált VGA. Bár most kijöttek a változtatható vga-s notebook-ok, de nem hiszem hogy ott más lenne a helyzet.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#30) nap válasza erdoke (#28) üzenetére

nap
(őstag)

Elvileg az nVidia kartyak tudjak a 2D/3D valtast. Bar a legutolso informacioim azokbol az idokbol szarmaznak, amikor a 3D kepernyokimelok szetszivattak a technologiat. :D

(#31) tonyo2

tonyo2
(fanatikus tag)

elvileg az Ati kártyák is visszavesznek a sebességből, bár én tesztprogik alatt nem ezt vettem észre...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.