Megújította Let's note sorozatú laptopjait a Panasonic

Az Intel új platformjára építve frissítette termékkínálatát a Panasonic, amely új, Let's note szériás termékeket eredményezett.  Hasonló akcióra legutóbb ősszel került sor, amikor a 8-as sorozatú hordozható számítógépeit mutatta be a gyártó. Ezúttal megint ugrottak egyet a sorszámok, így bemutatkozott a 9-es generáció, közülük is az R9, S9, N9 és F9 jelzésű modellek.

Panasonic Let's note R9
Panasonic Let's note R9

A Panasonic Let's note R9 egy 10,4 hüvelykes képátlóval rendelkező laptop, ami 1024x768 pixeles natív felbontást kínál, a tömege pedig 0,93 kg. Úgy tűnik, hogy amit megspóroltak a 229 x 187 mm-es alapterületén, a magasságához ment, ami 42,5 mm, tehát elég vastag a gépezet. Egy 1,06 GHz-es Core i7-620UM alacsony fogyasztású processzorral van felszerelve, mellette 2 GB kapacitású memória és egy 250 GB-os merevlemez dolgozik. A kis feszültségen üzemelő CPU-nak és persze a 3100 mAh-s akkumulátornak köszönhetően egy feltöltéssel akár hét és fél órán keresztül is használható a masina. Található még benne Gigabit Ethernet csatlakozó, kártyaolvasó, D-Sub monitorkimenet és nem maradt ki a Bluetooth adapter és a 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi kártya sem. Az előtelepített Windows 7 Professional operációs rendszerrel érkező termék Japánban február 17-én fog megjelenni, de az ajánlott fogyasztói árról még nem számolt be a gyártó. A nemzetközi startra pár hetet várni kell.

Panasonic Let's note S9
Panasonic Let's note S9

A másik három notebookba az előzetes adatok alapján Core i5-520M kerül, amely már 2,4 GHz-es órajelen üzemel. Az S9 és N9 típusok 12,1 colos képernyőt kapnak, míg az F9-et már 14,1”-es kijelzővel szerelték fel a tervezők. A rendszermemória mérete a fentebb tárgyalt R9-hez hasonlóan 2 GB lesz, a merevlemez pedig szintén 250 GB-os tárkapacitást kínál. A termékekről természetesen nem maradt le a Gigabit Ethernet aljzat, a Wi-Fi, a kártyaolvasó és a három darab 2.0-s USB port sem.

Panasonic Let's note N9
Panasonic Let's note N9

Az N9-ben ugyan nem, de az F9 és S9 modellekben DVD-író is található. Az akkuidők tekintetében az F9 „csak” 9 órán keresztül bírja, szemben az S9 és N9 laptopok 14 órás üzemidejével. Az ugyancsak Windows 7 Professional operációs rendszerrel telepített, Let's note sorozatú gépek megjelenése három héten belül várható, valószínűleg az áraikat is csak akkor fogja közölni a gyártó.

Panasonic Let's note F9
Panasonic Let's note F9

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés