Hirdetés

Megerősített Panasonic tablet terepre

Legutóbbi notebook-tesztünk is bizonyítja, hogy a Panasonic túlélőgépei mennyire össze vannak rakva. A cég Toughbook sorozata a megerősített vázas, külső hatásoknak ellenálló készülékeket foglalja magába. E családba érkezett meg a legújabb tag, a napokban bejelentett Toughbook H1 Field, amely ezúttal nem laptop, hanem egy könnyen hordozható tablet. A gépezet 264 x 269 mm-es, vastagsága pedig 33 és 58 mm között változik. Tömege ennek ellenére alig haladja meg a másfél kilogrammot.

Az egyszerű szállítás érdekében egy nagy fogantyú került a tetejére, a biztos fogást pedig a hátuljára erősített pánt segíti. Maga a burkolat és a váz magnéziumötvözetből készült, így a H1 Field kibírja a hat láb magasból, azaz nagyjából 183 cm-ről történő leejtést is.

A Panasonic tablet 10,4 hüvelykes, 1024x768 pixel felbontású, 500cd/m²-es maximális fényerejű képernyővel van felszerelve, ami érintésérzékeny, két ujjal lehet kezelni egyszerre. Egy Atom processzort tettek bele, mégpedig az 1,86 GHz-es órajelen működő Z540-et, mellé 2 GB memóriával és egy 64 GB-os SSD háttértárral. A grafikus megjelenítést az integrált GMA 500 végzi, hálózati kapcsolatok pedig a Wi-Fi és a 2.1-es Bluetooth adapterrel hozhatók létre, továbbá opcionálisan 3G modem is igényelhető a Toughbookhoz. Két akkumulátorával hat órán keresztül használható, operációs rendszerként pedig Windows 7 vagy XP Tablet kerülhet rá. A Panasonic Toughbook H1 Field a következő hónaptól lesz elérhető 3379 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés