Megjelent a 12.6-os legacy Catalyst

Az AMD áprilisban jelezte, hogy elkülöníti a régebbi grafikus vezérlők terméktámogatását, ami a június végén megjelent 12.6-os Catalyst WHQL meghajtóval meg is történt. A DirectX 10-es és 10.1-es Radeonok azonban nincsenek elfelejtve, így megérkezett hozzájuk az első legacy Catalyst, mely a 12.6-os jelzést viseli dacára annak, hogy már július van.

Hirdetés

A drivercsomag a Windows 7, Vista és XP operációs rendszereket támogatja, és a PCI Express csatolót használó Radeon HD 2000, 3000 és 4000 szériás grafikus kártyákhoz, illetve ezek mobil és integrált variánsaihoz telepíthető. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált.

A régi termékek már nem rendelkeznek korszerű képességekkel, így új funkciókat a legacy driverek nem, vagy csak nagyon ritkán hoznak majd. A 12.6-os legacy meghajtó alapvetően a Microsoft módosított beállításokkal futtatott Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) problémáját javítja, mely indításkor fagyást eredményezhetett az érintett PC-ken. Az AMD elmondta, hogy ez a változás otthoni felhasználók számára lényegtelen, mivel főleg a kormányzati réteg használja állandóan aktív ASLR (Address Space Layout Randomization) és módosított beállítások mellett a számítógépeket.

A 12.6-os legacy Catalyst szoftvercsomag letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés