Microsoft egerek a közelgő sárkány évének tisztelegve

A redmondi óriás úgy tűnik, hogy pozitívan áll a jövő évhez, és nem a maya naptár jóslatai miatt aggódik, hanem inkább kelet felé fordítja figyelmét, 2012 ugyanis Kínában a sárkány éve lesz. Ebből az apropóból a Microsoft három piacon lévő egerét sárkányosra tetoválta, mely színfolt azoknak is felkeltheti az érdeklődését, akiket egyébként hidegen hagy a távol-keleti kultúra.

A tetováló műhelyt két modell látogatta meg. Az egyik a Wireless Mobile Mouse 3500, mely nevét megtoldották a „Year of the Dragon” jelzéssel. Ez a mutatóeszköz nem szorul különösebb bemutatásra, egy közönséges, kis méretű mobil eszköz, mely vezeték nélkül kommunikál a számítógéppel, az apró adóvevőt szállítás közben a hasába csúsztathatjuk. Talán a díjnyertes BlueTrack szenzor emeli ki valamelyest a tömegből, mely a legtöbb felületen biztonságos letapogatást biztosít. Ami azonban most érdekesebb, az a fehér alapra került festés, amit Nod Young tervezett meg. A művész állítása szerint a fő inspirációt a kilenc sárkányt ábrázoló ellenző fal (Peking) és a népszerű rajzfilmsorozat, a Dragon Ball nyújtotta.

A másik áldozat az Arc Touch Mouse, mely több szempontból is különlegesnek számít a hordozható mutatóeszközök világában. Szállítás közben teljesen lapos, hogy könnyen elférjen akár a notebooktáska vékony rekeszében is, használathoz viszont meg kell hajlítani a gerincét, az így kapott íves forma már valamivel alkalmasabb a taszigálásra. A Touch szót pedig onnan kapta a nevében, hogy hagyományos görgő helyett egy érintésre érzékeny sávot kapunk, amivel görgethetünk (akár lendületet adva is), lapozhatunk és középső gombként kattinthatunk is. Az eseményekről egy apró beépített rezgőmotor szolgáltat visszajelzést. A szenzor jelen esetben is a BlueTrack technológiát képviseli. Az itt látható grafika Lin Xu Pan keze munkáját dicséri.

A Microsoft Wireless Mobile Mouse 3500 Year of the Dragon ezüst és piros festéssel 34,95 dollárért máris elérhető, de az Arc Touch Mouse Year of the Dragon is hamarosan érkezik 69,95 dolláros árcédula kíséretében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés