Bedőlhet a Google TV?

A Google TV kicsivel több, mint egy évvel ezelőtt robbant be a köztudatba. A koncepció pártolói természetesen azt szerették volna, ha a számos vásárló nappalijába eljut a termék, de egy év elteltével kijelenthető, hogy ez nem jött össze. A hónap elején készült jelentés értelmében az Intel komoly erőfeszítések mellett sem tud betörni a tévépiacra, ami nagyban köszönhető a Google TV sikertelenségének. Akkor már látszódott, hogy hasonlóan szomorú lesz a Logitech sorsa is ebben az irányzatban. A vállalat már a nyáron csökkentette a Logitech Revue nevű termék ajánlott fogyasztói árát 299 dollárról 99 dollárra, de a tömegek fantáziáján a rendszer még így sem mozgatta meg.

Logitech Revue
Logitech Revue

A Logitech látva a konkurensek erejét kihátrál a Google TV mögül, és a Revue gyártása is megszűnik. A vállalat számításai szerint a fennmaradt készletek a következő év áprilisáig eladásra kerülnek, és ezzel végleg lezárul a Logitech Revue termékcsalád története. Guerrino De Luca, a gyártó elnök-vezérigazgatója meglehetősen kritikusan és egyben őszintén fogalmaz. Elmondása szerint a Revue legnagyobb hibája az ára volt, valamint a cég rosszul mérte fel az igényeket is. Ezenkívül a Logitech bevallotta, hogy a termék konkrétan béta állapotban került piacra, így nem kevés szoftveres probléma volt vele, melyek javítása komoly anyagi teherként nyilvánult meg.

A Google természetesen továbbra is hisz a szolgáltatásban, a rendszer azonban messze van attól, hogy rövid időn belül sikeres legyen, de a keresőjéről elhíresült óriásvállalatnak megvan az anyagi tőkéje ahhoz, hogy további fejlesztésekkel javítsa a Google TV helyzetét. Probléma azonban, hogy csak a Sony maradt a vállalat partnere, és ez a terjesztés szempontjából nehézségeket jelent. A Google TV mögé jóval több vállalatot kell állítani, hogy később sikeres platform lehessen belőle.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés