Hamarosan berobban a Google TV

Az idei év nagy dobása lehet a Google TV, amiről a vállalat már ontja az adatokat, de a hivatalos start még várat magára. Maga az ötlet egyértelműen az Apple TV-re hajaz, sőt hasonló IPTV szolgáltatásokat már hazánkban is lehet találni. Az elgondolás lényegéről társoldalunk már írt hírt, így mi a hardveres háttérrel foglalkoznánk. A Google csupán a szoftveres alapot biztosítja, így a tartalmak eléréséhez szükséges egy speciális médialejátszó, ami támogatja a platformot. A keresőóriás ehhez a Logitech és a Sony segítségét veszi igénybe, a szükséges hátteret pedig az Intel biztosítja.

Hirdetés

A Logitech már be is jelentette a Revue nevű terméket, mely egy Google TV-hez optimalizált eszköz. A rendszer a 2009 őszén bemutatott Atom CE 4100-as SoC-ra épül, és megfelelően kielégítheti az igényeket. A termék egy HDMI be- és kimenettel rendelkezik, ami 1080p-s tartalom továbbítására ad lehetősége. Az internetre a 10/100-as Ethernet, vagy a 802.11a/b/g/n-es Wi-Fi használható, továbbá az SPDIF kimenetről sem feledkeztek meg a tervezők, ami mellé még két USB 2.0-s port is felsorakozik. A vezérlés egy kompakt klaviatúrával valósítható meg, mely a Logitech Unifying vezeték nélküli technológiáját veszi igénybe a kommunikáció érdekében. A termék a cég Harmony családba tartozó távirányítóival is használható, sőt egy ingyenes program letöltésével az Androidos okostelefonok, vagy az Apple iPhone, iPod Touch és iPad készülékei is elláthatják a távirányító szerepét.

Logitech Revue
Logitech Revue [+]

A rendszer számtalan kiegészítővel is használható. A Logitech TV Cam segítségével videotelefonálni lehet azokkal az ismerősökkel, akik rendelkeznek Logitech Vid profillal, míg a Mini Controller megvásárlásával lecserélhető az Revue-hoz csomagolt klaviatúra egy még kisebb szerkezetre. Az alapcsomagért 300 dollárt kell fizetni, ám az extra kiegészítők ára még nem ismert.

Logitech Revue a TV Cam és a Mini Controller mellett
Logitech csomag a TV Cam és a Mini Controller mellett

A Sony is készül majd egy hasonló szerkezettel, ám a vállalat még nem hozta nyilvánosságra a terveit. A termék valószínűleg még idén megjelenik, sőt az sem elképzelhetetlen, hogy a japán gyártó a PlayStation 3-hoz is elérhetővé teszi a Google TV-t valamilyen módon. Bár az utóbbi feltételezés csak pletyka szintjén él, de minden extra szolgáltatás előny lehet a konkurens konzolokkal folytatott harcban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés