A Lenovo az új Miix2 táblagéppel lovagolja meg a Windows 8.1-et

A Lenovo az idei év kellős közepén dobta piacra a ThinkPad Tablet 2 és az IdeaTab Lynx gépek közös egyvelegéből alkotott Miix tabletet a 10,1"-es méretkategóriába, mely Intel Atom Clover Trail SoC-ra alapozott és a Windows 8 operációs rendszert futtatta. Azóta viszont sok víz lefolyt a Dunán és megjelent az Intel új generációs Atom platformja, a Bay Trail, plusz a mai napon jelenik meg hivatalosan a Windows 8.1, így borítékolható volt, hogy a gyártók meglovagolják ezt a hullámot is.


[+]

A Lenovo az új operációs rendszert tehát az új generációs Atomra felhúzott Miix2-vel várja, ami nem az előd frissítésének számít, ugyanis egy másik ligában, a 8 colos gépek között játszik. Azt egyelőre a vállalat nem közölte, hogy pontosan melyik SoC kerül az új versenyzőbe, illetve a RAM mennyisége se tisztázott (bár a 2 GB-ot szinte biztosra vehetjük). A tárolást eMMC felületen oldották meg, ennek mérete legfeljebb 128 GB lehet, tehát kisebb kapacitású verziók is lesznek - mindegyik microSD-vel tovább bővíthető.


[+]

A kisebb méret következtében a gép vastagága 8,35 milliméter, tömege pedig 350 gramm, viszont a kisebb kijelző egyben alacsonyabb felbontást is jelent. Ez most 1280x800 képpont, de természetesen IPS érintőpanelen, amit elsősorban ujjunkkal böködhetünk, a precízebb bevitelt lehetővé tevő toll ugyanis feláras kiegészítő lesz, akárcsak a tok, amiről most úgy tűnik, hogy lehagyták a billentyűzetet - ami ebben a méretben érthető lépés.


[+]

A gépen ezenfelül lesz két kamera, egy 2 megapixeles előlapi és egy 5 megapixeles hátlapi egység. Mind említettük, a Windows 8.1 előre telepítve érkezik, és extraként jár hozzá a Microsoft Office Home & Student 2013 szoftvercsomag is. Mindezért 299 dollárt kell fizetni alapkiépítésben, és erre jönnek rá az extrák, mint a nagyobb tárkapacitás, stylus és tok (utóbbi kettő egyenként 20-20 dollárt kóstál).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés