Lenovo ThinkPad Tablet 10: modern igényekre szabható professzionális táblagép

A Lenovo még 2013 elején mutatta be a ThinkPad Tablet 2-t, aminek most az utódját üdvözölhetjük a ThinkPad 10 személyében. A koncepció gyakorlatilag változatlan, ha azt nézzük, hogy továbbra is 10,1"-es, Gorilla üveggel védett kijelzőt, Atom SoC-ot, 2 és 8 megapixeles webkamerákat és 10 óra körüli üzemidőt kapunk a pénzünkért. Aztán a színfalak mögé, pontosabban a technikai specifikációt nézve rájöhetünk, hogy igencsak sok ponton változtattak a Lenovo mérnökei. A táblagép vékonyabb és könnyebb lett (immáron 8,95 mm vastag és 598 gramm), továbbra is IPS technológiás kijelzője HD-ról 1920x1200 képpontosra hízott, a kétmagos Intel Atom Z2760 központi egységet pedig a modernebb, négymagos Z3795 Atom váltotta fel. A 64 bites támogatásnak köszönhetően a tabletet 64 bites Windows 8.1 vagy ennek Pro változatával szállítják.


[+]

Továbbá növelték a tárhelyet és a RAM méretét is, azaz opcionálisan 4 GB memóriával és 128 GB tárkapacitással is elérhető lesz az alap 2 GB RAM és 64 GB tárhely páros mellett, és emellett még mindig ott a microSD bővíthetőség. Elődjéhez hasonlóan lesz toll nélküli, és Wacom rendszerű, több nyomáspontot érzékelő tollas kiadás is, de ha utólag gondolnánk meg magunkat, akkor 50 dollárért beszerezhető ez a kiegészítő. Később lesznek még extrákkal felvértezett modellek, amelyek TPM-mel, 4G modemmel, valamint ujjlenyomat- és Smart Card olvasóval lesznek ellátva.


[+]

Opcionális kiegészítők igazi tárházából lehet majd válogatni a tablet mellé. 129 dollárért multitouch trackpaddel és stylus-tartóval ellátott, szigetes típusú Ultrabook billentyűzet, míg 119 dollárért a vékonyabb, Bluetooth összeköttetést használó, úgynevezett Compact Cover jár.


Az Ultrabook billentyűzet [+]

Mindezeken felül választható opcionálisan a ThinkPad Tablet Dock nevű dokkoló is, ami az asztali használatot könnyíti meg külső, HDMI-s monitor, USB-s beviteli eszközök és Ethernet csatlakoztathatósága révén. Ez utóbbiért 119 dollárt fognak felszámolni.


ThinkPad Tablet Dock [+]

Továbbá megvásárolható lesz a Quickshot Cover (~ 50 dollárért), amit kifejezetten fotózáshoz szán a vállalat, valamint később, a nyár folyamán egy ütésálló tok is érkezik, aminek ára előreláthatólag 69 dollár lesz.

QuickShot Cover
QuickShot Cover [+]

A ThinkPad 10 júniustól lesz elérhető a kiskereskedőknél bruttó 195 000 forintos kezdőáron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés