Lenovo IdeaPad S110 mini notebook – álcázott netbook

Az utóbbi pár évben a netbook kategória beivódott a köztudatba, mint kisméretű, könnyen szállítható mobil számítógép, azonban az utóbbi időben kezd negatív jelzővé is válni, mely egyet jelent a gyengécske teljesítménnyel. Éppen ezért már a gyártók sem használják olyan szívesen ezt a megjelölést, sokan például a szub notebook címkével próbálkoznak, ami azonban nem túl szerencsés, mert hiába a hasonló méret azzal a kategóriával, szolgáltatásban gyakran inkább a másik végletet képviselik. Most viszont felbukkant egy Lenovo netbook, amit mini notebookként kategorizáltak. Tehát a név változott, de vajon a termék is?

Az IdeaPad S110 hivatalosan ugyan még nem rajtolt el, de egy reklám videóból sok minden kiderül róla, ráadásul egyes online boltok kínálatában is felbukkant. Méretét tekintve a 10,1 hüvelykes csoportba tartozik, kijelzője LED háttérvilágítású, azonban felbontása a reklám alapján HD, ami jelentsen is bármit (valószínűleg 1366x768), mindenképpen csak jobb lehet, mint a szokásos 1024x600 pixeles „lőrés”. Megjelenésének időzítése nem véletlen, ugyanis a tegnap bemutatott ASUS Eee PC 1225C-hez hasonlóan ez a modellt is az új Intel Atom konfigurációval, a mobil Cedar Trail platformmal szerelték. Jelen esetben is a gyengébb CPU-IGP páros kapott helyet a gépben, az 1,6 GHz-es Atom N2600 és a 400 MHz-en ketyegő GMA 3600 (PowerVR SGX 545) személyében.

Pontos felszereltsége ismeretlen, azonban a videóból többek között kiderül, hogy USB 3.0 port alaptartozék, valamint opcionálisan 2 megapixeles kamera és 3G modem is kerülhet a fedélzetre. A négy különböző színben (fekete, fehér, piros, kék) hamarosan elérhető Lenovo IdeaPad S110 „mini notebook” hivatalos árcédulát még nem kapott, de a Pro Vantage listáján 321,62 dollár szerepel mellette.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés