Lassan olvashatók a régi adatok a Samsung 840 EVO SSD-ken

A Samsung egy évvel korábban mutatta be a 840 EVO SSD-ket, amelyek népszerűek is lettek a felhasználók körében, de mára kiderült, hogy nem éppen hibátlanok. A termékekről ugyanis a régebb óta tárolt adatok egyre lassabban olvashatók be, ami sokszor tényleg fájdalmasan gyenge adatátviteli tempót jelent. Egyes beszámolók szerint az olvasás sebessége 20 MB/s-nál is lassabb lehet, ami egyértelműen valami hibára utal, hiszen ez az érték a közelében sincs a specifikációkban megadott 400 MB/s feletti tempónak.

A friss adatok szerint a Samsung tud a hibáról, és a javítás is úton van, de arról még nincs adat, hogy ez pontosan mikor érkezik meg. A vállalat annyit elárult, hogy egy friss firmware orvosolni fogja a gondot.

Érdekes egyébként, hogy a túlkorossá vált fájlokat felülírva az SSD újra gyorsan olvassa be azokat, de nagyjából egy hónap után újra belassul az olvasás. Ez arra is magyarázatot ad, hogy a defragmentáció miért segített egyes felhasználóknak, de ez a procedúra egy SSD esetében nem ajánlott. Arról rengeteg elmélet van, hogy a gondot mi okozza, de a Samsung erre vonatkozóan nem árul el semmit. Persze a legtöbb felhasználó megelégszik azzal, hogy a javítás idővel elkészül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés