A Kobo az Amazon babérjaira tör

Hirdetés

A Kobo régóta utazik az e-könyv-olvasók piacán, de manapság ez már nem elég, így a komolyabb eladásokhoz több kell. A Vox nevű terméket a vállalat a social eReader jelzéssel illeti, de lényegében egy tablet lesz, ami több szempontból is a Kindle Fire nevű újdonság konkurensének tekinthető. A vállalat ugyanazokat a praktikákat veti be, amiket az Amazon alkalmaz, így az Android 2.3-as operációs rendszerrel felvértezett masina 199 dolláros árával nagyon olcsónak számít, továbbá a hangsúly nem a termék képességein, hanem a szolgáltatásokon lesz, amiben a Kobo alapvetően otthonosan mozog.

A Vox nevű tablet 7 hüvelykes, 1024x600 pixeles érintőképernyős kijelzőt alkalmaz, a beépített SoC pedig egyetlen, ARM architektúrára épülő processzormagot használ, mely 800 MHz-en üzemel. A rendszermemória mérete 512 MB lesz, míg a beépítet tárkapacitása 8 GB. Az előbbi adatok alapján a Kindle Fire valószínűleg gyorsabb lesz a Kobo masinájánál, de az utóbbi szerkezetnek van egy előnye, amit az Amazon gépéről sokan hiányolnak. Nevezetesen a Vox képes kezelni az SD szabványú memóriakártyákat, mellyel a tárhely jelentősen bővíthető. Természetesen alapfelszereltség része az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul, valamint a sztereó hangrendszer, emellett a termék akkumulátora hét órás használatot tesz lehetővé, mindezt átlagos terhelés mellett.

A Kobo Vox forgalmazása az ünnepi szezon alatt kezdődik meg, de az előrendeléseket már most is felveszi a gyártó. A tablet rózsaszín, zöld, kék és fekete színben is kérhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Kobo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés